Steam downloaden

Als je spelletjes op de computer of laptop wilt spelen dan is Steam een vrijwel onmisbaar platform. Zoek je een gratis Steam download? Dan ben je op deze pagina van Downloaden.nl aan het juiste adres.

Wat is Steam voor Windows en Mac?

Steam is een platform voor pc-games (vergelijkbaar met Origin en Ubisoft Connect). Het werd ontwikkeld door game-ontwikkelaar Valve en is sinds het uitbrengen van de eerste versie op 12 september 2003 uitgegroeid tot the place to be voor het downloaden van spellen. De meest recente versie is Steam 14. In de Steam Store ontdek je meer dan 30.000 spellen!

  • Enorme collectie computerspellen, meer dan 30.000 games!
  • Ruim 100 miljoen gebruikers
  • Zoek eenvoudig naar je favoriete spel
  • Top titels als Resident Evil, Fortnite, Into the Breach, Roller Coaster Tycoon
  • Gratis in gebruik (betalen voor sommige spellen)
  • Regelmatig sales / Steam games in de aanbieding
  • Steam voor Mac en Windows

Steam gratis downloaden

Wil je Steam downloaden, gratis en voor niets? We geven je groot gelijk, want zo snuffel je zelf tussen de gigantische collectie topgames. Van multiplayer tot shooters tot simulatiegames, het aanbod is eindeloos. Met Steam kom je je tijd gegarandeerd op een leuke manier door. Hoe werkt gratis Steam downloaden?

  1. Start de download via de button
  2. Kies het juiste besturingssysteem (Steam MacOS, Steam Windows)
  3. Open Steam en zoek naar je favoriete games!

Hoe werkt Steam?

Je start met het aanmaken van een Steam account. Dit is geheel gratis en geeft je de mogelijkheid om onbeperkt te zoeken in het complete game aanbod. En dat is dan ook precies wat je gaat doen. Nadat je je favoriete game titel in de Steam Store gevonden hebt kun je het spel aankopen. Daarvoor zet je tegoed op je Steam account.

Snel je favoriete Steam Games vinden

De zoekfunctie van Steam werkt uiterst eenvoudig. Vul je favoriete Steam game in en zie direct een overzicht van alle mogelijke Steam downloads van het betreffende spel. Weet je nog niet welk spel je graag zou willen spelen? Dan kun je terecht in de Steam-Bibliotheek om te zoeken in categorieën, zoals multiplayer, simulation of shooter. Ook vind je hier updates van Steam spellen.

Voordelige Steam bundels

Het toffe aan Steam is dat ze regelmatig mooie spellen acties voor je klaar hebben staan. Zo scoor je een nieuwe titel extra voordelig. Neem eens een kijkje in de huidige Steam sale. Wie weet ontdek je wel een spel dat je nog niet kende, maar wat je maar wat graag wilt ontdekken.

Daarnaast spot je bij veel games ook bundelvoordeel. Zo zijn er bijvoorbeeld games waarvan er meerdere series of varianten zijn uitgebracht. Je kunt dan met korting meerdere spellen tegelijkertijd op Steam kopen. Check zelf even welke bundelvoordelen er voor jouw favoriete game verkrijgbaar zijn.

Compatibiliteit spellen Steam

De spellen op Steam zijn compatibel met de meest recente besturingssystemen. Wanneer je een wat oudere desktop of laptop hebt dan raden we je aan om altijd even te checken of het spel op jouw apparaat te spelen is. Bovendien moet je ook even kijken naar welke versie je koopt, het spel voor Mac of Windows. Indien het spel voor een van de twee toegankelijk is dan staat dat altijd heel duidelijk aangeven in de Store van Steam.

Steam Community

Steam is meer dan alleen een platform voor het vinden van games. Je kunt dit platform namelijk ook wel zien als een community. Zo kun je er op zoek gaan naar bepaalde groepen, waarin je met anderen over de hele wereld kunt praten over gaming. Neem eens een kijkje in de Steam Community Hub of praat mee in Steam Discussions.

Heb je vragen of hulp nodig bij het ontdekken van Steam? Er zijn diverse Guides te vinden en je kunt ook terecht bij het onderdeel Steam Support. Zo ga je voor de beste game ervaring, en dat al voordat je de spellen überhaupt hebt gedownload!

Gratis Steam Games spelen

Heb je Steam Keys (activatiecode spel) in je bezit? Dan kun je je spellen activeren binnen Steam. Wist je bovendien dat sommige spellen ook gratis via Steam verkrijgbaar zijn? Enkele titels zijn Unturned, War Thunder, World of Tanks Blitz, Team Fortress 2 en Dota 2. Let op, de free Steam games zijn mogelijk aan verandering onderhevig.

Wil je (gratis) spellen downloaden via Steam of gewoonweg eens rondsnuffelen op dit spellen platform? Download Steam en vergeet niet om regelmatig de gratis spellen op Steam te checken. Zo laat je geen free Steam game aan je neus voorbij gaan!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Spelletjes en Games.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Age of Empires 3.