Free Freecell Solitaire downloaden

FreeCell is een van de bekendste computer kaartspelletjes dat er is. Heb je het niet meer op je Windows PC staan, bijvoorbeeld door een update? Bij ons kun je een pakketje downloaden met 4 verschillende variaties van het bekende spel.

De basis spelregels

De 52 kaarten uit een pak worden geschud en verdeeld in 8 stapeltjes. Boven de linkse 4 stapeltjes worden 4 denkbeeldige vakjes vrijgehouden waarop slechts een kaart kan worden neergelegd (Engels: free cell). Boven de rechtste 4 worden ook vakjes vrijgehouden, (foundation pile), hierop kun je meerdere kaarten stapelen. Het is de bedoeling dat je alle kaarten vrij speelt en in de volgorde Aas en vervolgens 2 tot en met Koning op de rechtste vier vakjes kwijt kunt.

Je kunt kaarten van de linkse vakjes verplaatsen door ze onder een kaart van de vrijgespeelde kaarten te leggen. Deze kaart moet dan wel hoger van waarde zijn en een andere kleur hebben. Op deze manier verplaats je telkens een kaart van linksboven naar onderen en speel je al je kaarten vrij. Heb je al een aardig rijtje? Dan kun je deze ook ineens verschuiven. De onderste kaarten van de rijtjes mag je in de juiste volgorde op de rechtse, bovenste vakjes kwijt. Zijn ze allemaal daar? Dan is het spel gewonnen.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Spelletjes en Games.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Gog.com.