Review AVG Ultimate: optimaal beschermd online!

Er zijn tal van pakketten beschikbaar die zich richten op veilig en anoniem surfen én op het verbeteren van prestaties van al je apparaten. In dit artikel gaan we in op de voordelen van AVG Ultimate. Dit is een programma waarin allerlei interessante beveiligingsfuncties gecombineerd worden in één pakket. Iets voor jou? Dat weet je na het lezen van deze AVG Ultimate review!

Wat is AVG Ultimate?

AVG Ultimate is een pakket met verschillende premiumoplossingen voor het waarborgen van de online privacy, bescherming tegen malware en andere bedreigingen én de optimalisatie van het apparaat. AVG Ultimate bevat de volgende tools, ieder met zijn eigen voordelen.

  • AVG Internet Security
  • AVG Secure VPN
  • AVG TuneUp

Ultimate in neonletters

Voordelen AVG Internet Security

AVG Internet Security is bekroonde antivirussoftware en beschermt je daarnaast tegen ransomware. Ook biedt de tool een aanpasbare firewall. Je bent beschermd tegen aanvallen van hackers. Daarnaast zorg je voor betere online privacy en voorkom je dat betalingsverkeer onderschept kan worden. Wanneer je iets downloadt, bijvoorbeeld een bijlage uit een e-mail, dan wordt deze automatisch gescand op mogelijke bedreigingen. Ongewenste browserbalken worden verwijderd, pop-ups geblokkeerd en je webcam wordt afgeschermd voor mogelijke gluurders.

Het grote voordeel van Internet Security van AVG is dat het een eenvoudig bruikbare tool is. Via het Nederlandstalige dashboard kun je een scan starten wanneer het je uitkomt, maar daarnaast laat je het programma ook op de achtergrond meedraaien zonder dat je er last van hebt.

Bovendien detecteert Internet Security op basis van kunstmatige intelligentie. Dat wil zeggen dat het programma proactief malware opspoort en op basis daarvan de nieuwste bedreigingen kan blokkeren. Steeds weer vinden er updates plaats, zodat je altijd beschermd bent tegen nieuwe virussen en malware. Hackers zoeken immers naar steeds weer nieuwe manieren om aan je gegevens te komen.

Voordelen AVG Secure VPN 

Met AVG Secure VPN kun je in alle privacy browsen. Je beveiligt je wifi-netwerk, niet alleen thuis, maar ook in het openbaar. Dat doe je door verbinding te maken via een ander IP-adres. Hierdoor blijven je online activiteiten privé. Daarnaast zorg je ervoor dat je veilig kunt internetbankieren en gegevens in kunt voeren. De versleutelingsniveaus zijn op basis van 256-bits AES-standaards. Dat zegt je misschien niets, maar wil zeggen dat de beveiliging van het hoogste niveau is.

Het fijne aan Secure VPN is dat het een hele toegankelijke tool is. Na installatie van het programma kun je het simpel activeren. Geen ingewikkelde procedures, maar met één klik op de knop beschermd surfen.

Daarnaast biedt deze tool speciale ondersteuning voor streaming. Je hebt keuze uit meer dan 50 locaties. Wanneer je verbinding maakt met een speciale streamingserver dan kun je waar ook ter wereld moeiteloos je favoriete film of serie volgen. Dit maakt het tevens mogelijk om geoblokkades te omzeilen, bijvoorbeeld wanneer je content uit een ander land wil downloaden die vanuit eigen land niet beschikbaar is.

Voordelen AVG TuneUp

AVG TuneUp is een geavanceerd optimalisatieprogramma waarmee je je pc sneller maakt. Dit doe je door hem op te schonen en software te herstellen waar nodig. Overbodige bestanden worden verwijderd en gebruikte software wordt geüpdatet. Zo werk je altijd met de laatste versie, waardoor beveiligingsrisico’s, fouten en andere mogelijke problemen voorkomen worden. Het programma maakt overigens altijd back-ups, zodat je zeker niets kwijt raakt.

De voordelen zijn duidelijk, het gebruik van TuneUp leidt tot 79% sneller opstarten, 30% sneller werken en 71 GB aan vrije data die eerder onnodig gebruikt werd. We vinden dit programma dan ook zeker een aanrader!

Dit programma heeft over het algemeen het grootste effect op Windows pc’s, maar kan ook gebruikt worden op MacOS, Android en iOS. En af en toe de bezem erdoor halen, dat kan nooit kwaad wat ons betreft. Een sneller apparaat is namelijk altijd fijn.

Waarom kiezen voor AVG Ultimate?

Met AVG Ultimate combineer je bovengenoemde programma’s in één. Dat is handig, want zo zorg je voor maximale bescherming en privacy waarborging, dit ook nog eens aan de maximale snelheid die jouw apparaat aan kan. De tool wordt steeds geüpdatet aan de hand van de nieuwste technologieën, zodat je ook beschermd blijft tegen de nieuwste beveiligingslekken.

Het ideale aan AVG Ultimate is dat je een aangekochte bundel kan installeren op maar liefst 10 verschillende apparaten. De tools zijn beschikbaar voor Mac, Windows, iOS en Android, dus gebruiken jij én de rest van het gezin de bundel op desktop, laptop, tablet, smartphone!

Let op: TuneUp en Internet Security zijn niet beschikbaar op iOS. AVG TuneUp heet op Android-apparaten AVG Cleaner.

Met het complete AVG Ultimate pakket geniet je samengevat de volgende voordelen:

  • Bescherming tegen virussen, ransomware & hackers
  • Bescherming van vertrouwelijke gegevens
  • Extra protectie bij betalingen, downloaden & van e-mail, webcam
  • Software bijwerken & automatisch onderhoud
  • Startup Optimizer & (dubbele) foto’s, browser- en schijf opschonen
  • App-vergrendeling & apparaat vergrendelen
  • Batterijprofielen voor energiebesparing

AVG Ultimate download: wat kost het?

Het pakket Ultimate van AVG is een betaald pakket met een all-in prijs voor het gebruik van alle tools op 10 apparaten. Wil je AVG Ultimate kopen? Het eerste jaar profiteer je van een AVG Ultimate aanbieding van 50% korting, wat uitkomt op een prijs van €59,99 euro voor een jaar (AVG Ultimate 2021, prijs is mogelijk aan verandering onderhevig).

Gratis AVG Ultimate downloaden?

Is er ook een mogelijkheid om AVG Ultimate gratis te gebruiken? Ja! In principe wel. Ben je namelijk de eerste 30 dagen niet tevreden, dan ben je gedekt door een 30-daagse geld-teruggarantie. Het nadeel is wel dat je dan niet meer van de voordelen van Ultimate profiteert.

Gelukkig kunnen we je nog een handige manier verklappen om gratis het gemak van de verschillende tools te ervaren. Zo kun je de losse programma’s namelijk stuk voor stuk gratis uitproberen middels een free trial. Daarvoor gebruik je onderstaande downloads.

AVG Free AntiVirus als alternatief van Internet Security

Ben je enthousiast over AVG, maar zijn je gratis proefperiodes verlopen en wil je liever geen kosten (meer) maken? Dan zou je als alternatief kunnen kiezen voor AVG AntiVirus Free. Deze tool biedt goede bescherming tegen ongewenste bestanden en zorgen ervoor dat virussen en vervelende malware geen kans hebben.

Deze tool is een minder geavanceerde versie van Internet Security, waarmee je kiest voor basisbescherming online. Voldoet prima als je alleen wat over internet surft!

Wil je echter je systeemprestaties verbeteren, doe je veel online betalingen en wil je dat je privacy optimaal gewaarborgd is? Dan is AVG Ultimate een betere keuze.

Conclusie AVG Ultimate

Zoals uit deze AVG Ultimate review wel naar voren is gekomen, zijn we bij Downloaden.nl erg enthousiast over het complete functiepakket van AVG Ultimate Protection. Het biedt alles wat je nodig hebt om je systeem sneller en veiliger te maken. Dat kost eenmalig een kleine investering (prijs totaalpakket is niet hoog), maar kan je op termijn juist geld besparen. Want omdat je apparaten sneller zijn, zijn ze ook minder snel aan vervanging toe.

Daarnaast is het natuurlijk ook wel een fijn idee dat je niet zomaar gepakt kan worden door hackers. Geen phishing, geen risico op datalekken en een hoge privacy online!