Een nieuwe beltoon instellen op je Samsung telefoon

Wil je graag je lievelingsnummer horen als je gebeld wordt door je vrienden? Of misschien het liedje van jou en je lief als hij/zij jou moet hebben? Je kunt heel makkelijk zelf een beltoon instellen op jouw Samsung telefoon. Zorg ervoor dat je onderstaande stappen doorloopt en dat je favoriete muziek op je telefoon staat.

Wat moet je doen om je eigen beltoon in te stellen op een Samsung telefoon?

  1. Ga vanuit het startscherm naar Apps > Instellingen > Geluiden trillingen
  2. Tik op Beltonen > 'Toev. uit apparaatopslag'
  3. Selecteer 'Geluid selecteren' > kies een nummer uit de lijst met muziekbestanden > Kies een bepaalde stuk, of stel het hele nummer in
  4. Klik op OK en je beltoon is ingesteld

achterkant samsung smartphone

Samsung beltoon instellen per contact

Een lief deuntje voor je lover, een gek deuntje voor je schoonmoeder of een beltoon die herinneringen weerspiegelt die je ooit gemaakt hebt met die gezellige vriend of vriendin, hoe leuk is dat? Als je een specifieke Samsung ringtone per contact wilt toevoegen dan volg je de volgende stappen:

  1. Klik op het betreffende contact in je telefoonlijst
  2. Tik op ‘gegevens’
  3. Ga nu naar ‘bewerken’ > ‘meer weergeven’
  4. Onderaan het menu kun je nu de beltoon aanpassen
  5. Kies uit standaard beltonen of klik op toevoegen om een eigen geluidsfragment toe te voegen

Standaard Samsung ringtones

In je Samsung telefoon vind je een aantal standaard ringtones van Samsung. Deze kun je altijd instellen. Is het je echter al vaker overkomen dat je om je heen dezelfde beltoon hoort? Ben je die standaard deuntjes zat en wil je kiezen voor iets creatiefs? Hieronder zetten we een aantal toffe tips voor je op rijtje waarmee je voor een unieke Samsung beltoon kiest!

Eigen beltoon Samsung

Vind je het leuker om onbeperkt veel mogelijkheden te hebben qua ringtones? Goed nieuws! Dat is mogelijk! En op Samsung werkt dat gelukkig heel simpel. Je kunt bijvoorbeeld een liedje van Spotify of YouTube downloaden (en inkorten). Om liedjes van YouTube te downloaden kun je het programma MP3 Juice op je smartphone gebruiken. Hier kun je bijvoorbeeld de betreffende YouTube link invoeren en direct het MP3-bestand downloaden.

Daarnaast is het ook mogelijk om een voice recording als Samsung beltoon in te stellen. Wie weet kun je wel heel goed zingen of vind je het leuk om samen met een vriend(in) een persoonlijke ringtone op te nemen en die bij diegene in te stellen. Je kunt hiervoor de standaard recorder op je Samsung telefoon gebruiken.

Ringtone Samsung download: onbeperkt veel beltonen!

Hoef je geen voice recording of liedje als ringtone, maar vind je het wel leuk om wat vaker te variëren of wat meer keuze te hebben, zodat de kans minimaal is dat iemand in jouw buurt dezelfde Samsung ringtoon heeft? Snuffel dan zeker eens door het programma Zedge. Je kunt deze toffe app voor Android via ons gratis downloaden.

Via Zedge krijg je een scala van leuke, schattige, opvallende en mooie geluiden tot je beschikking. De langere MP3’s kun je gebruiken als ringtone, maar er zijn ook tal van notificatie-geluiden voor bijvoorbeeld appjes en social media updates. Daarnaast krijg je ook toegang tot een brede collectie aan wallpapers. Zo maak je je Samsung telefoon uniek!

Beltoon Samsung instellen

Voor welk geluid je ook kiest, zolang je bovengenoemde stappen volgt voor het instellen van een algemene Samsung beltoon of een unieke beltoon per contact, zou het moeten lukken en kun je voortaan genieten van je favoriete sound. Succes!