Computer Sneller Maken

Een computer sneller maken lijkt ingewikkeld, maar is dat zeker niet! Door het downloaden van een 'simpele' cleaner of defragmentatiesoftware kom je al een heel eind!

Je computer weer net zo snel maken als vroeger

Als je net een nieuwe Windows computer hebt aangeschaft of er een systeemupdate is uitgevoerd, draait de computer zo lekker snel en zonder problemen. Maar na verloop van tijd, voornamelijk door intensief gebruik, verzamelen er zich ontelbare - onodige - bestanden op je schijf. Uiteindelijk raakt het register van Windows vol en dit heeft gevolgen voor de prestaties. 

Wij hebben vijf tips om je computer sneller te maken:
  1. Gebruik het programma CCleaner; dit is eigenlijk de beste optie om overbodige bestanden te verwijderen en dus de PC sneller te laten lopen.
  2. Gebruik de standaard Windows schijfdefragmentatie om bestanden 'achter de schermen', op te ruimen. Zo worden zoekopdrachten sneller voltooid en openen bestanden sneller. 
  3. Ben je niet tevreden met de standaard defragmentatie? Kies dan voor het programma Defraggler.
  4. Verwijder overbodige programma's (configuratiescherm > Software). Deze nemen onnodig veel ruimte in beslag.
  5. Bescherm je computer tegen virussen, malware en spyware; deze maken de computer ontzettend langzaam. Er zijn verschillende programma's (ook voor Mac gebruikers) die virussen en spyware actief bestrijden. Deze vind je hier.

Downloaden.nl raadt iedereen aan om de bovenstaande stappen elke zes maanden (afhankelijk van je computer gebruik) uit te voeren. Dit zal je computer absoluut sneller maken.