Foto's verkleinen

Verstuur je wel eens (originele) foto's via e-mail of WeTransfer? Dan heb je waarschijnlijk al vaak vol frustratie je computer uit lopen schelden, omdat dit zo langzaam gaat. Maar eigenlijk is dit niet gek als je bedenkt dat een foto die is gemaakt met een goede camera, al gauw 8MB kan bedragen. Dit is natuurlijk heel fijn als je de foto print of laat uitvergroten, maar voor online gebruik heb je er eigenlijk niets aan. 

Foto's verkleinen voor online gebruik

Wil je een foto verkleinen? Dan heb je hier de juiste software voor nodig. Je hebt hierin ontzettend veel keuze en mogelijkheden. Je kunt natuurlijk gebruik maken van het standaard programma op je computer om foto's te bekijken en kleine bewerkingen uit te voeren. Wil je wat meer? Of zoek je eigenlijk ook een programma waarmee je je fotobibliotheek kunt beheren? Dan kun je uitwijken naar een betaald of gratis programma.

Speciaal voor jou hebben wij drie gebruiksvriendelijke programma's geselecteerd waarmee je eenvoudig foto's kleiner maakt.

Adobe Lightroom

Dit is niet zomaar een programma voor je foto's. Adobe Lightroom is de Rolls Royce onder de fotobeheer en -bewerkingsprogramma's. Het is speciaal gemaakt voor personen die een ontelbare hoeveelheid foto's op hun computer hebben staan. In het programma kun je je verzameling eenvoudig beheren, zoek je snel die ene foto op en voer je standaard bewerkingen uit zoals foto's verkleinen, bijsnijden, kleuren en licht aanpassen en meer.

Je kunt Adobe Lightroom eerst eens proberen tijdens de gratis proefperiode. Ben je overtuigd van de toegevoegde waarde van het programma? Dan kun je het in zijn geheel kopen of een abonnement afsluiten.

LightImage Resizer

LightImage Resizer heeft veel minder opties dan Adobe Lightroom, maar doet heel goed waar het voor is gemaakt. Namelijk afbeeldingen verkleinen. Kies voor een formaat dat vaak wordt gebruikt, of stel handmatig andere afmetingen in.

Dit programma is vooral fijn als je veel afbeeldingen ineens moet verkleinen. Daarnaast kun je watermerken toevoegen. Handig als je je foto's op het internet plaatst, maar niet wilt dat anderen er mee aan de haal gaan.

PIXresizer

De laatste optie die we je geven, is misschien wel het makkelijkste: PIXresizer. Dit programma biedt je twee opties. Je kunt één foto verkleinen, of meteen een complete map met foto's. Klaar? Dan kun je eventueel nog pixels aanpassen of het bestandstype wijzigen.