Spotnet downloaden

Spotnet is een gebruiksvriendelijk programma voor Windows om voornamelijk films, muziek en spellen mee te downloaden.

Niet iedereen is bekend met het downloaden via nieuwsgroepen, terwijl dit toch een van de snelste manieren is om te downloaden. Met Spotnet krijgt u toegang tot vele nieuwe films en kunt u deze binnen no-time de nieuwste muziek binnenhalen. Daarnaast heeft u de beschikking over een grote database waarmee u, afhankelijk van uw provider, tot wel 1000 dagen terug kunt zoeken.

Wanneer u Spotnet heeft geïnstalleerd krijgt u bij de eerste keer opstarten het scherm Screenshot 1 te zien.

In dit scherm stelt u de internetprovider in en vervolgens vult u uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Dit zijn uw e-mailadres wat u bij de provider heeft gekregen (bijvoorbeeld email@ziggo.nl) en het bijbehorende wachtwoord. Staat u provider er niet bij, kijk dan op de website van uw internetprovider voor de instellingen. Klik vervolgens op verbinden.

Nu gaat Spotnet alle spots ophalen, dit kan even duren de eerste keer, de volgende keer dat u het programma opstart hoeft deze alleen de nieuwste spots op te halen. U krijgt nu het overzicht wat te zien is op Screenshot 2.

Links in het scherm kunt u zoeken naar spots. Het overzicht van spots ziet u rechts. De nieuwe spots zijn dikgedrukt. Om bijvoorbeeld een film te downloaden opent u de spot door er dubbel op te klikken. Nu wordt er een nieuw venster in het programma geopend.

Nu ziet u alle informatie over de spot, zoals of er Nederlandse ondertiteling bijzit of wat de bron is. U kunt de spot, in dit geval een film, nu downloaden door op het pijltje rechtsboven te klikken. De voortgang van de downloads kunt u vinden in het tabblad Downloads.

Zo ziet u, Spotnet is een zeer gebruiksvriendelijk programma, waarmee u snel en gemakkelijk onder andere de nieuwste films en spellen kunt downloaden. Een veel gebruikt aanvullend programma is SpotLite, de ideale bron voor nieuwe UseNet posts. De betreffende applicatie is voor Windows en Mac!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Nieuwsgroepen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is NewsBin Pro.