BlueStacks App Player downloaden

Bluestacks stelt je in staat om Android apps op je computer te laten draaien. Het is de grootste ontwikkelaar op het gebied van mobile gaming op een PC of Mac.

Virtueel Android systeem

Wil je een app gebruiken of een game spelen, maar heb je geen zin om hiervoor een Android-smartphone of -tablet aan te schaffen? Met BlueStacks 2 heb je een virtueel Android-systeem op je pc. Je hebt geen aparte virtualisatiesoftware nodig en het programma is binnen een paar minuten geïnstalleerd. Superhandig!

Streamen naar je computer

Heb je wel een Android apparaat, maar zou je de apps graag ook op je computer willen laten draaien? Geen probleem. Je kunt de apps namelijk naar je computer streamen. Door wat handige instellingen kun je zelfs je muis of toetsenbord gebruiken om bijvoorbeeld Clash of Clans te spelen.

Hoe werkt het?

Allereerst download je de app. Bij het openen configureer je eerst het programma met je Google Account naar de Playstore. Nu kun je apps downloaden. Het navigeren in de Android-omgeving in BlueStacks is iets anders dan op een echte smartphone of tablet. Als je een app wilt sluiten, klik je gewoon op het kruisje. Je ziet welke apps geopend zijn door de taakbalk bovenin, net zoals in een browser. Als je op het tabblad Android klikt, kom je bij het hoofdscherm waar je al je geïnstalleerde apps ziet. Een groot verschil tussen een echt Android-apparaat en een virtuele versie op je pc, is natuurlijk de besturing van bepaalde apps. Het is namelijk niet mogelijk met je normale pc of laptop te swipen. Gelukkig kun je bij instellingen handelingen toewijzen aan je muis en toetsen. Nu kun je ongestoord Instagrammen, Snapchatten en Clash of Clans op je computer spelen!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Microsoft Office 365.