Computer Opschonen

Tijdens het surfen worden er stiekem heel veel kleine bestanden op je computer gezet. De bestanden die 'cookies' heten ken je misschien al, maar dit is niet het enige wat op je computer komt te staan. Ook je geschiedenis, wachtwoorden en zoekwoorden worden opgeslagen.

Ook als je geen gebruik maakt van het internet kan er rommel op je computer komen te staan. Dit zijn de zogenaamde logfiles en horen bij documenten waar je zojuist aan hebt gewerkt. Het kunnen ook bestanden zijn die bij het installeren van een programma mee komen. Ondanks dat je deze probeert te verwijderen, blijft er altijd een deel op je computer staan.

Doordat al deze ongewenste bestanden zich ophopen op je computer, wordt deze steeds trager. Iedereen weet hoe vervelend haperende en langzame computers kunnen zijn. Daarom kun je hieronder lezen hoe je deze het beste kunt opschonen. Alle onnodige bestanden worden dan verwijderd en je zult het verschil in snelheid duidelijk merken.

Het is lastig om handmatig te bepalen welke bestanden verwijderd kunnen worden. Daarom maken we gebruik van verschillende programma's. Zelfs een deel van deze stappen doorlopen, zal je al helpen, maar we willen natuurlijk een optimaal resultaat.

We beginnen met het programma CCleaner, geschikt voor Windows en Mac. Het is makkelijk in gebruik en maakt een back-up bestand, wanneer er iets veranderd wordt in jouw register. CCleaner kijkt je computer na en verwijderd onnodige bestanden. 

In Internet Explorer voor Windows en Safari voor Mac verwijdert CCleaner:
  • Cookies
  • Tijdelijke internet bestanden
  • Recentelijk gebruikte URL's
  • Internet geschiedenis
  • Locaties van recent gedownloade bestanden
  • Index.dat bestanden
  • Geschiedenis van zoekwoorden

Als je je computer echt optimaal opgeruimd wilt hebben, kun je het beste CCleaner je computer een keer per week laten draaien.

Om je computer echt goed schoon te krijgen, moeten we ook het Windows Register onder handen nemen. Dit is het hart van je computer, omdat hier alle gebruikers, installaties, instellinen etc. in worden opgeslagen. Heel erg belangrijk en dus niet handig als je op eigen houtje bestanden gaat verwijderen. Voor je het weet heb je een belangrijk deel van een besturingssysteem verwijderd en werkt iets nooit meer optimaal. Wij gebruiken een vertrouwd en erkend prograama Advanced SystemCare, maar je kunt ook gebruik maken van Defraggler