Computer opschonen tips

Hoe langer je een computer gebruikt, hoe meer 'rotzooi' er op komt te staan. Het is dus heel belangrijk om de computer eens in de zoveel tijd goed op te schonen!

Cookies, browse- en zoekgeschiedenis, wachtwoorden, logbestanden, registerbestanden en nog veel meer: de computer is constant bezig om informatie te verzamelen en deze op te slaan. En dat neemt nogal wat harde schijf ruimte en werkgeheugen in beslag. Resultaat: de computer wordt steeds langzamer en geeft vaker foutmeldingen.

Iedereen weet hoe vervelend haperende en langzame computers kunnen zijn. Heb jij hier ook last van? Je leest hier wat je eraan kunt doen!

Het is lastig om handmatig te bepalen welke bestanden verwijderd moeten worden. Er zijn gelukkig verschillende programma's gemaakt die dit automatisch voor je doen.

CCleaner om de computer op te schonen

Laten we beginnen met het programma CCleaner, geschikt voor Windows en Mac en zelfs je Android toestel! Het is een van de meest gebruiksvriendelijke programma's die er te vinden zijn. Met één druk op de knop scant CCleaner heel de computer af, op zoek naar onnodige, foute, dubbele of tijdelijke bestanden. Na zo'n grondige scan druk je op 'run cleaner' en al die bestanden worden verwijderd. Hierna heb je weer een heerlijk snelle computer.

Wil je een optimaal draaiende computer? Zet dan eens per week CCleaner aan.

Register opschonen

Om een computer echt goed schoon te krijgen, moet ook het Windows Register onder handen genomen worden. Het register is het hart van de computer, omdat hier alle gebruikers, installaties, instellingen etc. in worden opgeslagen.

Het is dan ook niet aan te raden om op eigen houtje het register op te schonen. Voor je het weet heb je het verkeerde bestand verwijderd en is het hele systeem kapot. Maak daarom gebruik van het vertrouwde en erkende programma Advanced SystemCare of Defraggler