GoToMeeting review: hoe werkt deze populaire tool voor videovergaderingen?

Het thuiswerken in verband met COVID-19 is nog steeds niet gedaan en hoe het ernaar uitziet zal een groot deel van de werknemers ook in de toekomst regelmatig thuis blijven werken. Daarom vonden we het tijd om de online meeting software GoToMeeting beter aan je voor te stellen.

In deze review van GoToMeeting vertellen we je hoe het werkt en wat de voordelen zijn van het programma. Waarom maken zoveel mensen gebruik van deze populaire vergadertool?

gotomeeting review

Wat is GoToMeeting?

Zoals je hebt kunnen lezen is GoToMeeting een tool voor online meetings en videovergaderingen. We sommen de highlights graag voor je op:

  • Razendsnel video- en audiovergaderingen opzetten tot 250 deelnemers
  • Achtergrond aanpassen in diverse opties, zoals een vergaderruimte
  • Eenvoudige schermdeling en overdraging aan andere presentator
  • Overzichtelijke tools voor administratie
  • Diverse beveiligingsfuncties voor het beschermen van gegevens
  • Voor alle apparaten, zowel desktop als mobiel, in HD-kwaliteit!

GoToMeeting is echt de ideale tool voor iedereen die regelmatig videovergadering heeft, zo vinden wij. We gaan dan ook graag in op de werking en de voordelen van het programma. Daarna geven we ook antwoord op de vraag wat GoToMeeting onderscheidend maakt. Tevens duiken we in de beoordelingen van anderen.

Snel professionele vergaderingen opstarten

Via GoToMeeting ben je slechts één klik verwijderd van het opstarten van een vergadering. Dat kan via video, maar ook alleen via audio. De kwaliteit is echt top!

Wil je de achtergrond aanpassen, bijvoorbeeld naar een vergaderruimte? Dat kan via de extensie GoToRoom. Via slimme technologie die is ontwikkeld in samenwerking met Logitech kies je tussen verschillende meeting ruimtes, van professionele thuiskantoren tot grote vergaderruimtes. Dit wekt het gevoel op dat je als ontvanger in dezelfde ruimte bent als de presentator.

Slimme functies voor online samenwerken

In de tool zijn een aantal slimme functies ingebouwd die het gemakkelijker maken om op afstand samen te werken. Zo kun je bijvoorbeeld met één klik de presentatie overdragen aan een collega. Ook kun je het scherm delen en dia’s uitzenden.

Daarnaast kun je tijdens de presentatie in het programma notities maken. Dat is erg handig, omdat je zo alles binnen het programma houdt zonder het beeld te verliezen.

Wil je direct afspraken inladen in de agenda? Je kunt de tool perfect combineren met tal van plug-ins, zoals Google Agenda en Office 365. Dat noemen we eens een goede online samenwerking!

Nooit meer gegevens verliezen

Een andere fijne functie aan GoToMeeting is dat je alle meetings kunt opnemen en direct laat opslaan in de cloud. Gaat jouw voorkeur uit naar tekstueel behoud van informatie? Kies van voor de optie transcriptie. Ideaal, want zo hoeft er niemand meer notulen te maken. Alles wordt automatisch opgeslagen.

Admin Center voor uitstekende efficiëntie

Als beheerder heb je toegang tot tal van extra functies. Zo kun je eenvoudig rapporten genereren waarmee je inzicht krijgt in het aantal deelnemers en vergadertijd. Om die manier kun je goed monitoren waar eventuele verbeteringen in de efficiëntie van meetings mogelijk zijn. Ook kun je hier snel nieuwe gebruikers toevoegen.

Ook webinars uitzenden

GoToMeeting is onderdeel van de GoTo-software. Zo hebben ze ook de professionele tool GoToWebinar. Hiermee kun je onbeperkt webinars opnemen en tot 5000 deelnemers per keer bereiken. Je krijgt toegang tot diverse hulpmiddelen om je virtuele event helemaal naar wens vorm te geven. Je kunt GoToMeeting en GoToWebinar in één abonnement combineren. Of probeer GoToWebinar gratis.

Wat maakt GoToMeeting onderscheidend?

Vraag je je af waarom je voor GoToMeeting zou kiezen in plaats van een vergelijkbare tool? Dat kunnen we je vertellen! Als het namelijk aankomt op het gebruik van de software op je smartphone dan is deze tool écht onderscheidend. Zowel de kwaliteit als de bruikbaarheid zijn op en top in orde.

Zo kun je vergaderingen eenvoudig aanmaken en starten vanaf je smartphone. Je kunt zelfs via gesproken commando’s aan Siri een vergadering beginnen. Je kunt de gesprekskwaliteit en de beeldkwaliteit verhogen en tijdens de vergadering eenvoudig nieuwe deelnemers uitnodigen. En precies dat is waar vergelijkbare tools nog wel eens wat te wensen overlaten. GoToMeeting weet de perfecte balans te vinden tussen desktop- en smartphonegebruik.

gotomeeting review 2

Hoe denken anderen over GoToMeeting?

Als we in de GoToMeeting reviews van gebruikers duiken dan zien we ook vooral positieve berichten. Zo krijgt de tool een 4,5 uit 5 op basis van meer dan 8.400 beoordelingen (Capterra & Getapp). Platform Techradar riep de tool uit tot beste video conference platform op zakelijk gebied.

Gebruikers zijn vooral te spreken over de betrouwbaarheid van de tool. Een goede verbinding met geweldige geluidskwaliteit en een groot gemak wanneer je het scherm moet delen. Een klein minpuntje zou de koppeling met plug-ins kunnen zijn, omdat het soms niet mogelijk is om te connecten wegens veiligheidsredenen (een firewall die verbinding blokkeert).

GoToMeeting vs Zoom

Bij het kiezen van een online meeting platform zullen sommigen zich wellicht afvragen of ze beter voor GoToMeeting of Zoom kunnen kiezen. Een lastige keuze, want met Zoom is in principe ook niets mis.

Wij prefereren echter GoToMeeting, omdat we hier minder verbindingsproblemen hebben ervaren. Vooral bij grote groepen gaat het beeld bij Zoom sneller haperen. Daarnaast zijn we fan van het gemakkelijke smartphonegebruik van deze tool.

Als je kijkt naar de prijs dan is Zoom in sommige gevallen een voordeligere keuze. Deze kun je namelijk gratis gebruiken, wel met een aantal beperkingen. Je groepsgesprekken mogen bijvoorbeeld maximaal 40 minuten duren en je kunt geen video’s opslaan. Is dit voor jou geen probleem dan is Zoom een slimme keuze. Kijk je naar de abonnementsprijs buiten deze gratis versie, dan ben je met GoToMeeting net iets voordeliger uit.

GoToMeeting pricing

Dus, wat kost een abonnement op GoToMeeting? Dat is natuurlijk geen onbelangrijke vraag. Je kunt kiezen uit twee standaard abonnementen.

  • GoToMeeting Professional – tot 150 deelnemers - €10,75 per organisator per maand.
  • GoToMeeting Business – tot 250 deelnemers - €14,33 per organisator per maand.

Daarnaast zijn er ook pakketten op maat aan te vragen, zelfs tot wel 3000 deelnemers. Voor een vrijblijvende prijsopgave dien je contact op te nemen met het bedrijf.

Voordat je een abonnement op GoToMeeting aanschaft vind je het wellicht interessant om de tool zelf eens te proberen. Je kunt immers alleen zelf beoordelen of je de software fijn vindt om mee te werken. Komt dat mooi uit, want we hebben een gratis download voor je klaarstaan. Hiermee kun je GoToMeeting gratis proberen gedurende 14 dagen, zonder verdere verplichtingen.

Wij zeggen doen! En we zouden je dan ook zeker aanraden om de voordelen van GoToMeeting op mobiel te ervaren. Klik op de download en kies zelf of je het op Mac, Windows, iOS of Android installeert… Of natuurlijk op meerdere apparaten. Succes!