Review Norton Security: beveiligingssoftware met 100% Protection Promise

Als je als antivirusaanbieder 100% garantie geeft op het beveiligen tegen cyberaanvallen, dan moet je wel heel zeker zijn van je zaak. En dat doet Norton! Met hun Protection Promise krijg je garantie op complete bescherming.

Wat heeft Norton nog meer te bieden op het gebied van beveiliging? Is het gebruiksvriendelijke software en hoe zit het met eventuele vertragingen van je systeem? In deze Norton review vertellen we je er meer over!

Wat is Norton Security?

Norton Security staat ook bekend als Norton Antivirus en Norton 360. Het is een complete beveiligingsoplossing voor online bescherming op maximaal tien apparaten tegelijkertijd. Ze bieden alles-in-één pakketten met:

 • Verdediging tegen virussen, malware, spyware en overige internetaanvallen
 • Secure VPN voor het beschermen van je online identiteit
 • Krachtige firewall voor pc en Mac
 • Tot 75 GB cloudback-up voor veiligstellen van gegevens
 • Wachtwoordmanager en automatisch laden persoonlijke gegevens
 • Optie tot ouderlijk toezicht
 • Webcambeveiliging

laptop dichtklappen

Norton heeft een fijne collectie functies, waarmee je eigenlijk alles in huis haalt om je apparaten maximaal te beschermen. We lichten een aantal van deze functies toe. Daarna vertellen we je meer over de kosten en ervaringen met Norton. 

100% Virus Protection Promise

Norton pakt alle virussen aan, dat garanderen ze. Dit zonder het vertragen van je systeem. Het programma runt altijd netjes op de achtergrond, maar optioneel kun je een handmatige scan doen. Mocht je nu toch de pech hebben dat een virus doordringt in je systeem? Dan doen de Norton-experts er alles aan om deze te verwijderen. Mocht dit niet lukken, dan ontvang je je geld terug.

Norton wachtwoordmanager

Als je een goede en veilige wachtwoordmanager wilt aanschaffen, dan moet je daar voor in de buidel tasten. Voordeel van Norton Security is dat deze in de pakketdeal zit inbegrepen. Je krijgt toegang tot tools om wachtwoorden en creditcardgegevens op te slaan en automatisch in te laden. Ook kun je veilige wachtwoorden laten genereren.

Tot 75 GB cloudback-up

Met de optie voor cloudback-up bewaar je belangrijke bestanden en documenten veilig online. Dit als preventieve maatregel tegen gegevensverlies, door schijfdefecten of diefstal van apparaten.

Ouderlijk toezicht

Wil je ervoor zorgen dat je kids de online wereld op een veiligere manier ontdekken en beleven via pc of smartphone? Dan biedt de beheertool voor ouderlijk toezicht uitkomst. Hierbij kun je ‘volwassen’ sites blokkeren en andere instellingen doen. Ook kun je ‘leren op afstand’ bevorderen door het instellen van blokkades tijdens schooluren.

Norton SafeCam

De SafeCam functie van Norton is een geruststellende optie, omdat je hiermee toegang tot de webcam kunt blokkeren. Zo kunnen cybercriminelen niet stiekem foto’s of video’s van je maken (bijvoorbeeld om je te chanteren).

Norton Secure VPN

Bij je abonnement krijg je ook direct toegang tot Norton Secure, oftewel de VPN-service. Hierdoor kun je anoniem en veilig internetten, ook op openbare wifi-netwerken. Norton Secure VPN heeft een no-log beleid met servers in 30 landen. Je kunt ad-trackers blokkeren en geoblokkades omzeilen, bijvoorbeeld om gebruik te maken van buitenlandse streamingsdiensten (denk aan Amerikaanse Netflix).

Speciale beveiliging voor gamers

Interessant aan Norton is dat ze een speciaal pakket bieden voor gamers. Hierbij is de software voorzien van geavanceerde technologie om je gamingaccount te beschermen. Meerlaagse beveiliging met realtime bescherming, hoef je je daar in ieder geval geen zorgen over te maken.

Compatibiliteit met apparaten

Je hebt nu gelezen over extra functies, die een goede toevoeging zijn voor je bescherming online. Je kunt tot tien apparaten beveiligen, of dat nu Windows, Mac, iOS of Android is. Helaas moeten we hier wel een kleine kanttekening bij maken, niet alle functies zijn namelijk geschikt voor Mac. De volgende functies worden alleen ondersteund op Windows:

 • SafeCam
 • Cloud back-up
 • Ouderlijk toezicht
 • Optimalisatie van pc-meldingen

Wat kost Norton Security?

Norton Security biedt vier verschillende pakketten aan, afgestemd op de gewenste functies en het aantal apparaten dat je wilt beveiligen. De gemelde prijzen zijn voor het eerste jaar, inclusief korting (geen verlengingsprijs). Ze zijn mogelijk aan verandering onderhevig.

Norton 360 Standard – €29,99 per jaar

Beveiliging voor één apparaat, inclusief de functies als firewell, wachtwoordbeheer, Secure VPN en SafeCam. De cloudback-up is 10 GB.

Norton 360 Deluxe - €49,99 per jaar

Beveiliging tot vijf apparaten, inclusief alle standaard opties en met ouderlijk toezicht. De cloudback-up is 50 GB.

Norton 360 Premium - €59,99 per jaar

Beveiliging tot tien apparaten, inclusief alle Deluxe functies en met 75 GB cloudback-up.

Norton 360 For Gamers - €49,99 per jaar

Alle Premium functies voor maximaal drie apparaten, met als uitbreiding geavanceerde technologie die zich specifiek richt op bescherming van je gamingaccount. De cloudback-up is 50 GB.

Norton Security trial – gratis proberen

Wil je voordat je overgaat tot aankoop eerst testen of Norton iets voor jou is? Kies dan voor de gratis Norton Security proefperiode van 14 dagen. Je kunt hem direct downloaden en daarna altijd nog beslissen of je het abonnement wilt verlengen.

Antivirussoftware vergelijken - Waarom Norton?

Wij zijn enthousiast over de functies en bescherming van Norton Security, maar natuurlijk wilden we ook even op internet snuffelen om te kijken hoe anderen erover denken. Veel verschillende websites hebben vergelijkingen uitgevoerd, waarbij Norton meerdere keren als beste uit de test kwam of in ieder geval in de top 5 eindigde.

Ook virusscanners als Kaspersky, McAfee en Bitdefender zijn onverminderd populair. In ons artikel over software voor computer beveiligen kun je zelf verschillende antivirusprogramma’s vergelijken.

Een goede reden om voor Norton te kiezen? Uitgebreide bescherming met veel extra functies, waaronder de cloudback-up. Geen verborgen kosten, maar duidelijke pakketprijzen, waarbij je met het goedkoopste pakket zelfs al toegang krijgt tot vrijwel alle functies. Je betaalt voornamelijk per upgrade in aantal apparaten en opslag.

Wat vinden gebruikers – Norton reviews

Natuurlijk zijn we ook in de reviews van Norton gebruikers gedoken. Men kan via de website van Norton een beoordeling achterlaten, met als resultaat een score van 4,5 uit 5 sterren. Niet slecht!

De pluspunten van Norton zitten hem in de gebruiksvriendelijkheid en de complete functies, aldus gebruikers. Je hoeft geen technofoob te zijn om er gemakkelijk mee te werken. Verder doet de software wat het moet doen. Geen virussen, het programma draait op de achtergrond waardoor je niet belemmerd wordt in werken. Je hebt er geen omkijken meer naar en kunt veilig online.

De nadelen van Norton? Sommige gebruikers spreken van een langdurige installatie. Verder kan de prijs een reden zijn om voor een alternatief te kiezen, ze zijn iets duurder dan sommige alternatieven. Gelukkig hebben ze regelmatig mooie acties voor je klaarstaan, zoals 50% korting op het eerste jaar.

Conclusie: kiezen voor Norton Security?

Zoals je hebt kunnen lezen biedt Norton heel wat uitgebreide functies aan. Dit in combinatie met hun Protection Promise en gebruiksvriendelijkheid maken dit een goede keuze als antivirussoftware. Een betrouwbare optie voor al je apparaten.

Voor Windows heeft Norton momenteel wel wat meer functies dan voor Mac. Heb je een Mac, neem dit dan mee in je overweging. Voor nu kun je in ieder geval starten met een gratis proefperiode. Download de free trial en ervaar zelf vrijblijvend de voordelen van deze antivirussoftware.

Download hier 14 dagen gratis Norton Security!