Grand Prix Radio Olav Mol live luisteren via België

Afgelopen week kwam in het nieuws dat Viaplay de radiorechten voor Formule 1 heeft overgenomen. Het gevolg is dat de populaire Grand Prix Radio van Olav Mol niet meer via Nederland te beluisteren is. Althans, niet zonder omweg. We vertellen je hoe jij toch nog naar Olav Mol Grand Prix Radio luistert!

Grand Prix Radio via België

Grand Prix Radio is dus niet meer rechtstreeks te beluisteren via Nederland. Door het volgen van een relatief simpel stappenplan luister je voortaan via België, waar Olav Mol zijn commentaar wel mag uitzenden. We lichten de stappen hieronder ook nog wat verder toe ter uitleg.

Hoe Grand Prix Radio luisteren?

  1. Gebruik een VPN, zoals NordVPN
  2. Stel de locatie van de VPN in op België
  3. Surf naar www.grandprixradio.be/radio-luisteren/gpr-met-live-commentaar
  4. Klik op GPR met live commentaar om Grand Prix Radio aan te zetten!

Stap 1: Grand Prix Radio geoblokkade omzeilen met VPN

Grand Prix Radio in Nederland luisteren kan niet meer via officiële Nederlandse kanalen, maar wel via België. Door gebruik te maken van een VPN (Virtual Private Network), kun je deze zogenoemde geoblokkade omzeilen. Een fijne, goede en betrouwbare (veilige) VPN aanbieder is bijvoorbeeld NordVPN, waar je de locatie eenvoudig op België instelt.

Stap 2: VPN instellen op België

Stel jouw VPN in op België. Hoe dat werkt binnen zo’n VPN service wijst zich vaak vanzelf. Meer VPN services vergelijken en weten hoe het precies werkt? Lees dan ons artikel over Hoe werkt VPN?

Stap 3: Luisteren via Grandprixradio.be

Je gaat nu dus naar de website Grandprixradio.be. Doe je dat via Nederland, dan krijg je de melding ‘content not available’. Wanneer je de VPN locatie hebt ingesteld op België dan krijg je de content wel te zien en kun je Grand Prix Radio commentaar aanzetten. Je kunt ook direct naar www.grandprixradio.be/radio-luisteren/gpr-met-live-commentaar gaan om direct op de juiste pagina te belanden.

Stap 4: Klik op GPR met live commentaar

De radiostations van Grand Prix Radio kun je nog wel gewoon beluisteren via Nederland, maar als je specifiek het commentaar wil dan klik je na het aanmaken van je verbinding via België op ‘GPR met live commentaar’.

Houd er rekening mee dat als je hierop klikt via de Nederlandse server, dat automatisch het normale radiostation start (dus zonder het commentaar). Hoor je dus na deze stap geen live commentaar, dan is er iets misgegaan met het instellen van je VPN.

Problemen met synchroniseren

Vooralsnog geven gebruikers aan dat het nog niet altijd helemaal optimaal werkt, omdat het commentaar niet altijd synchroon loopt met de televisiebeelden. Grand Prix Radio is bezig met het verbeteren van deze service voor Nederlandse gebruikers. ‘We zijn bezig met een app waarmee je mijn commentaar via Grand Prix Radio kunt synchroniseren met de uitzending op tv of je smartphone’, aldus Mol tegen De Telegraaf.

Grand Prix Radio via Nederland

Vorig jaar kocht Viaplay de rechten voor Formule 1 televisierechten al over en besloot om niet verder te gaan met de vaste commentator Mol en pitreporter Jack Plooij. Niet iedereen was echter even enthousiast over het commentaar van Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk via Viaplay.

Dat zorgde ervoor dat een groot deel van de kijkers de uitzendingen synchroniseerde met de toen nog Nederlandse service Grand Prix Radio. Momenteel is het niet meer mogelijk om het commentaar op Grand Prix Radio via een Nederlandse app te beluisteren, maar dus wel via bovengenoemde omweg via België!

Geoblokkade omzeilen werkt ook voor gratis Formule 1 kijken

Nu je toch bezig bent met het omzeilen van je locatie, is het wellicht ook nog interessant om te weten dat je F1 gratis kunt kijken via buitenlandse tv-zenders, zoals Servus TV (Oostenrijk) en SRF (Zwitserland). En deze tip geldt niet alleen voor Formule 1, maar gaat ook op voor andere sporten, zoals voetbalcompetities uit andere landen. Meer weten? Lees dan verder in ons artikel over Gratis Formule 1, voetbal en andere sporten streamen.