Magix videosoftware als alternatief voor Adobe Premiere Pro

Ben je al bekend met Magix? Deze aanbieder van muziek- en beeldsoftware is op het gebied van beeldbewerking een ware concurrent van Adobe’s Premiere Pro. Met vaste scherpe pakketprijzen, uitgebreide montage en correctietools en volledige 8K Ultra HD Support zijn de videobewerkingspakketten van Magix zeker het overwegen waard.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Magix en hoe ze presenteren tegenover ? Na het lezen van dit artikel weet je welke beeldbewerkingssoftware het beste bij je past.

Magix Video Deluxe versus Magix Video Pro X

Magix heeft twee programma’s voor videobewerking op de markt gebracht, namelijk Video Deluxe en Video Pro X. Met beide programma’s kun je kwalitatieve films maken voor web en voor het branden op dvd’s en Blu-ray Discs. De belangrijkste verschillen tussen deze twee zitten hem in de functionaliteiten voor bewerking (en in de prijs).

1. Magix Video Deluxe

De Video Deluxe versie is de wat ‘simpelere’ video software van de twee. Hiermee kun je gebruikmaken van standaard videobewerkingsfuncties, zoals special effects, sjablonen, overgangen, beeldstabilisatie, filmmuziek en geluidseffecten.

Overigens kun je Magix Video Deluxe upgraden naar Plus en Premium, waarmee je nóg meer special effects, sjablonen, snelle bewerkingstools en een montage-assistent tot je beschikking krijgt.

De prijzen variëren tussen €69,99 en €99,99 (juli 2020). Hier download je de gratis testversie.

2. Magix Video Pro X

Voor de professionals die uitgebreid bewerkte professionele films willen opleveren, is Magix Video Pro X op de markt gebracht. Verwacht vooruitstrevende functies bovenop de ‘standaard videobewerkingstools’, zoals een realtime audiomixer en beeldstabilisator, audio cleaning tool en uitgebreide Color Grading, meer effecten en sjablonen en uitgebreidere tools die extreem snel werken mogelijk maken.

Voor Video Pro X komen soms updates op de markt, die je voor een vast bedrag kunt downloaden. Wanneer je de updates niet wenst, dan kun je met de huidige aangekochte versie ook gewoon verder werken.

De huidige prijs van een nieuwe aankoop is €399 (juli 2020). Hier download je de gratis testversie.

TIP: Ben je op zoek naar de wat simpelere videosoftware die 100% gratis is? Alle downloads voor video bewerken vind je hier op Downloaden.nl.

Verschillen tussen Premiere Pro en Magix Video Deluxe en Pro X

Als je op zoek bent naar een alternatief voor Adobe Premiere Pro, dan komt dat mogelijk door een van de volgende redenen: prijs of ingewikkelde gebruikersinterface. De Video Deluxe software van Magix is voor beide redenen een geschikt alternatief. Daarentegen heeft Premiere Pro natuurlijk ook weer voordelen tegenover Magix. Hieronder de belangrijkste verschillen.

1. Interface

Premiere Pro of Adobe in het algemeen staat bekend om de uitgebreide functies die de software altijd te bieden heeft. Het duurt vaak enige tijd om vertrouwd te raken met het programma. Ben je juist op zoek naar een simpelere interface, dan kan Magix uitkomst bieden. Vooral Magix Video Deluxe is wat beperkter in opties dan Pro X en Premiere, waardoor het tevens gemakkelijker werken is met dit programma, zeker voor beginners.

Waar Premiere Pro dan wel weer in uitblinkt is het zelf inrichten van de gereedschapsbalk, waardoor je je favoriete tools sneller beschikbaar hebt.

2. Gereedschappen/bewerkingen

Qua aantal functies is Magix Video Deluxe met uitstek de tool met de minste functies. Dat wil echter zeker niet zeggen dat de beeldbewerkingssoftware niet voldoet. Integendeel, voor iedereen die professionele video’s wil maken zonder daarbij de kleinste details aan te passen is het programma erg geschikt.

Voor de uitgebreidere software stap je toch over naar Premiere Pro of Video Pro X. Die laatste is wellicht momenteel nog wel de meest uitgebreide software, met realtime beeld- en geluidstabilisatie, speciale 360 graden overgangen, UX-optimalisaties en 8K UltraHD Support voor AVC en HEVC-video’s en nog veel meer. Verder is Pro X het eerste montageprogramma ter wereld dat Intel HEVC/H.265 met ultrasnelle hardwareversnelling ondersteunt.

Magix geeft dan ook aan te willen voorlopen op het gebied van videosoftware en dat zie je zeker terug in hun snelle ontwikkelingen en uitgebreide mogelijkheden.

3. Toegankelijkheid en de cloud

Adobe Premiere Pro werkt als onderdeel van het Adobe CC pakket perfect samen met andere Adobe programma’s. Dit is zeker een pre wanneer je bijvoorbeeld ook bewerkte afbeeldingen, lettertypes en andere zaken in wilt voegen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld via je telefoon gemakkelijk een video overzetten naar desktop. Doordat je alles in de cloud opslaat kun je gemakkelijker bij je bestanden vanaf verschillende locaties (of je bestanden delen met anderen).

Magix daarentegen is een vast programma dat je op je desktop zet. De software beschikt wel over een cloud-importtool, maar is qua cloud-functies en samenwerking met andere software niet te vergelijken met Adobe.

4. Prijs

De prijzen van Adobe Premiere Pro en de twee programma’s van Magix zijn anders opgebouwd. Zo maakt Magix gebruik van vaste pakketprijzen, terwijl Adobe als onderdeel van het Adobe CC pakket een bedrag van €24,19 per maand hanteert.

Welke van de twee goedkoper is, hangt er dus maar net vanaf hoelang je het programma gebruikt. Over de lange termijn is Magix veruit goedkoper. Met een vast bedrag van €69,99 voor de Deluxe versie heb je die er binnen vier maanden al uit tegenover Premiere. De Pro X versie is in verhouding wat duurder (€399).

5. Updates

Waar Adobe vroeger vaste pakketten verkocht met daarin een versie van het programma, bieden ze tegenwoordig met Adobe CC automatisch de laatste versie aan voor een bedrag per maand. Zo maak je altijd gebruik van de nieuwste features.

Bij Magix daarentegen koop je nog wel een pakket. Wanneer er een update op de markt komt dan kun je deze aanschaffen voor een vast bedrag, bijvoorbeeld momenteel de Magix Pro X update voor €169 (juli 2020).

Conclusie: Adobe of Magix?

Hierboven las je over de verschillen tussen de videosoftware van Adobe en Magix. Op basis daarvan kun je zelf bepalen welke het beste bij je past. Feit is in ieder geval dat alle drie de programma’s gedegen videosoftware zijn voor iedereen die losstaande video’s tot een professioneel eindresultaat wil bewerken.

Twijfel je toch nog welke van de drie programma’s het beste bij je past? We hebben van alle drie een download van de testversie beschikbaar, zodat je vóór de aanschaf zelf ervaart welke je favoriet is!