Download Microsoft Clipchamp

Microsoft Clipchamp

Vervanger Windows Movie Maker

Gratis voor Windows

7 / 10

Klik op de knop om je download te starten..

Download voor Windows Downloaden is gratis en snel!

Download deze software voor een ander besturingssysteem:

Wil jij niet ‘quick and dirty’, maar wel snel en gemakkelijk een video kunnen bewerken via je Windows-laptop? Dan is het programma Clipchamp van Microsoft mogelijk een goede oplossing voor jou! Clipchamp is de modernere versie van Windows Movie Maker.

Wat is Microsoft Clipchamp?

Clipchamp is een programma voor videobewerking van Microsoft dat werkt in de cloud. Hiermee kun je eenvoudig video’s bewerken zonder dat je per se vooraf kennis nodig hebt van videobewerking. Het is namelijk heel simpel en het is ook met deze gedachte in het achterhoofd ontworpen door Microsoft. Met Clipchamp kun je bij je video’s onder andere video’s knippen, plannen en bijsnijden en toffe effecten toevoegen.

Hoe Microsoft Clipchamp downloaden?

Microsoft Clipchamp is een programma dat je gratis kunt downloaden voor Windows 11. Daarnaast kun je het ook gratis downloaden als app voor iOS (iPhone of iPad). Het is daarnaast ook beschikbaar voor Chromebook, maar niet voor Mac of Android. Hoe download je Clipchamp?

 1. Kies het juiste besturingssysteem: Windows 11 of iOS. Wil je Clipchamp downloaden voor Chromebook? Selecteer dan de Windows download.
 2. Start je download via de button.
 3. Maak onbeperkt gebruik van de gratis Clipchamp versie.

Voordelen Clipchamp

Er zijn een aantal redenen om te kiezen voor Clipchamp, we nemen je daarom bij Downloaden.nl graag mee door de voordelen (volgens ons):

 • Gebruiksvriendelijkheid: zelfs als je een echte beginner bent heb je binnen no-time de basisfunctionaliteiten van Clipchamp onder de knie.
 • Overal toegankelijk: Clipchamp is een programma dat draait in de cloud, waardoor je te allen tijde en via alle Windows-computers gebruik kunt maken van je bestanden en bewerkingstools.
 • Snel bewerken: Geen zin of tijd om urenlang in een programma te duiken om een goed resultaat voor elkaar te krijgen? Geen zorgen, met Clipchamp heb je zeer snel een video in elkaar gedraaid.
 • Gratis: Last, maar zeker not least; Clipchamp is volledig gratis te gebruiken. Microsoft heeft een gratis versie beschikbaar gemaakt, waarbij je gebruik kunt maken van alle basisfunctionaliteiten.

Nadelen Clipchamp

Toch zijn er een aantal redenen om voor een alternatief videobewerkingsprogramma te kiezen, zoals marktleider Adobe Premiere Pro. We zetten ze voor je op een rijtje:

 • Gratis versie beperkt: Gratis Clipchamp is voor veel beginners voldoende, zeker als het niet professioneel gebruikt hoeft te worden. Er zijn echter twee grote nadelen. Ten eerste heeft de gratis versie minder functionaliteiten dan de volledige (betaalde) variant. Ten tweede toont de gratis versie een watermerk over je video’s bij video’s die functies gebruiken die niet in het abonnement opgenomen zijn, waardoor het voor commerciële doeleinden niet geschikt is.
 • Beperkte functionaliteiten: Niet alleen de gratis variant, maar ook de volledige versie heeft de nodige beperkingen ten opzichte van een aantal concurrenten. Hierdoor is het niet de ideale tool voor echte professionals die oneindige mogelijkheden zoeken.
 • No internet, no party: Omdat Clipchamp een cloudgebaseerde tool is, kun je het programma niet gebruiken wanneer je geen internet hebt. Ook kan het zeer traag zijn wanneer je internetverbinding niet optimaal is.
 • Bestandstypen: Clipchamp ondersteunt niet alle soorten videobestanden voor zowel import als export.

Clipchamp Essentials vs Clipchamp Gratis

Clipchamp Essentials is de betaalde (premium) variant van Clipchamp. Dit kost €11,99 per maand of €119,99 per jaar. Dit abonnement kent een aantal voordelen die voor sommigen de moeite waard kunnen zijn om te upgraden:

 • Watermerken: Clipchamp Essentials toont nooit watermerken, de gratis variant doet dit wel als je functies gebruikt die niet onder het gratis abonnement vallen.
 • Resolutie: Bij Essentials kun je video’s exporteren in 4K, bij gratis maar tot 1080p (HD).
 • Stockvoorraad: Bij Essentials heb je meer stockafbeeldingen, audio en video’s tot je beschikking.
 • Filters en effecten: Ook bevat Essentials meer filters en effecten.
 • Branding: Bij Essentials is het mogelijk om een zogeheten merkpakket aan te maken, waarin je je logo’s, kleuren en lettertypen kunt vinden. Zo kun je deze eenvoudig gebruiken bij al je video’s.
 • Back-ups: Essentials maakt automatisch back-ups in de cloud van je bestanden en data.

Start vandaag nog met Climpchamp

Ben je een echte beginner of wil je simpelweg één video bewerken? Dan kun je wat ons betreft prima uit de voeten met gratis Clipchamp. We raden sowieso aan met de gratis variant te beginnen, want je kunt altijd nog upgraden wanneer het programma goed bevalt. Zo kun je vandaag nog beginnen met het bewerken van je eerste video in Clipchamp!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Video bewerken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is VideoPad Video Editor.