Adobe Dreamweaver downloaden

Adobe Dreamweaver is een uitgebreide WYSIWYG editor voor HTML en andere webcodes zoals PHP, JavaScript, CSS, CFML (ColdFusion), ASP, XSLT en XML. Dreamweaver wordt gebruikt door webontwikkelaars voor het ontwerpen van websites, maar ook jij als beginneling kan er mee aan de slag!

Een ander programma van Adobe dat wordt gebruikt voor het ontwerpen van websites, is Adobe Muse. Het verschil: bij Dreamweaver heb je toch wel enige kennis nodig van HTML, bij Muse kies je vooral uit kant-en-klare elementen.

Hoe werkt Dreamweaver?

Zoals we net al schreven, is Dreamweaver een WYSIWYG editor. Dat betekent dat je meteen het eindresultaat ziet. In het menu kies je of je tekst, afbeeldingen, tabellen of wat anders wilt invoeren. Dit verschijnt vervolgens als HTML in de teksteditor die onderin Dreamweaver te zien is. Hier kun je vervolgens alles naar eigen smaak aanpassen, met behulp van HTML of andere code. In het scherm daar direct boven, zie je direct het eindresultaat. What you see is what you get.

Uitgebreide FTP ondersteuning

Een van de grootste voordelen van het werken met Dreamweaver, is de ingebouwde FTP client. Zo hoef je afbeeldingen en materialen niet meer apart te uploaden naar een externe FTP server of een hostingsite. De afbeeldingen die je invoegt, worden meteen opgeslagen op de server van Adobe. Dit scheelt een hoop extra handelingen en dus tijd!

Waarom Dreamweaver gebruiken?
  • Snel en flexibel coderen
  • Websites ontwerpen in minder stappen dan normaal
  • Dynamische weergave op ieder apparaat
  • Gestroomlijnde, overzichtelijke interface
  • Gebruik maken van basis sjablonen

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Website Maken en beheren.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is BlueGriffon.