Download Microsoft Excel

Microsoft Excel

Hét spreadsheet-programma

Onderdeel Office 365

Gratis proefversie

9 / 10

Klik op de knop om je download te starten..

Download voor iOS Downloaden is gratis en snel!

Download deze software voor een ander besturingssysteem:

Gratis Microsoft Excel voor Mac, Windows, iOS of Android downloaden? Dan ben je op Downloaden.nl aan het juiste adres!

Microsoft Excel voor Windows, Mac, Android en iOS 

Voor het aanmaken van tabellen is Excel van Microsoft het beste programma. Maak onbeperkt werkbladen en tabbladen aan en werk met oneindig veel rijen en kolommen. Gegevens toevoegen, bewerken of verwijderen doe je in een handomdraai. Getallen organiseren en sommen berekenen doe je aan de hand van formules.

  • Nieuwe werkbladen starten
  • Grote keuze uit opmaakstijlen
  • Afmetingen van rijen en kolommen wijzigen
  • Formules en automatische berekening van selectie cellen
  • Gegevens importeren
  • Spellingscheck en plaatsen opmerkingen
  • Samenwerken aan bestanden
  • En nog veel meer!

Hoe werkt Excel?

Wellicht heb je al ooit eerder gewerkt met Excel of een ander Microsoft Office programma’s. De stijl en menu’s van het uitvoeren van bewerkingen vertonen bij alle Office toepassingen overeenkomsten en de kans is dan ook groot dat je werken met Excel binnen no-time onder de knie hebt. We geven je een greep uit de belangrijkste functies en mogelijkheden.

Aan de slag met de opmaak

De lay-out van het Excel-document kun je helemaal naar eigen wens vormgeven. Denk aan het aanpassen van het lettertype en de grootte, dikgedrukt of italic. Bovendien is het handig om met kleurmarkeringen te werken.

Kleurmarkeringen kun je handmatig toepassen, maar je kunt ook kiezen uit meer dan 40 templates voor opmaak. Bovendien kun je een eigen opmaak opslaan, zodat je deze bij nieuwe files met een klik op de knop kan doorvoeren.

Grafieken en tabellen toevoegen

Excel is van zichzelf natuurlijk al een werkblad met tabel. Wat verder een hele interessante functie is, is dat je de gegevens direct kan omzetten in grafieken, bijvoorbeeld cirkeldiagrammen en staafgrafieken. Tevens kun je trendlijnen aanmaken. De voortgang van de trends kun je zelfs door Excel laten voorspellen.

Formules inzetten

Een andere essentiële functie van Excel is dat je kunt werken met formules. Zo kun je met een druk op de knop bepaalde gegevens bij elkaar optellen, van elkaar aftrekken, vermenigvuldigen, et cetera. Handig als je bijvoorbeeld de omzet van iets bij moet houden, of aantal uren, of wat dan ook.

Zoek via ‘Formules’ naar de beschikbare som die je wilt maken. Je kunt vervolgens cellen selecteren die in de formule verwerkt moeten worden. Dit kun je later snel en gemakkelijk ook weer handmatig wijzigen.

Filteren, sorteren en zoeken

Heb je een lap aan data waarin je iets moet opzoeken of wil je de gegevens op een bepaalde manier categoriseren? Het is allemaal mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld gemarkeerde rijen groeperen en filteren op alfabet vanuit elke kolom naar keuze.

Importeren van gegevens

Financiële transacties kun je direct in Excel importeren en organiseren. Dit scheelt je heel wat tijd tegenover het handmatig invoeren van alle informatie. Een relatief nieuwe interessante functie is dat je zelfs een foto van een afgedrukte gegevenstabel kunt converteren naar een bewerkbare tabel in Excel.

Opslaan en gedeeld werken

Bestanden die gereed zijn kun je opslaan als werkmap, maar ook exporteren als PDF. Bij afdrukken stel je zelf in hoe het werkblad op het vel moet komen staan. Wil je juist het document delen met anderen zodat je er met meerdere personen tegelijk aan kunt werken? Ook dat is met enkele klikken geregeld.

Microsoft Excel app

Ben je onderweg en wil je een Excel-bestand bekijken, bewerken of aanmaken? Dat kan met de app van Excel voor Android en iOS. Je kunt ook rijen of kolommen verbergen, zodat je alleen ziet wat je op dat moment nodig hebt.

Microsoft Excel onderdeel Office 365

Excel van Microsoft is onderdeel van het complete Office-pakket. Zo vind je in Office 365 naast Excel ook programma’s als Microsoft Word, Teams, PowerPoint en OneNote. Je kunt dit in de vorm van een maand- of jaarabonnement aanschaffen, maar via Downloaden.nl gebruik je het totaalpakket nu een maand gratis. Download gratis office 365 hier.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Tekst en Administratie.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is StickyNote .