Gratis TV Kijken via internet

Het televisiescherm, computers, laptops, tablets en smartphones. Overal kun je televisie kijken, waar je ook maar bent. Met deze grote hoeveelheid aan schermen zijn er ontzettend veel mogelijkheden om video’s af te spelen. TV kijken via internet via IPTV is voor de wat technischere mensen, maar het kan nog veel eenvoudiger. Met een internetverbinding, of eerst downloaden en achteraf afspelen als er geen internetverbinding actief is.

Steeds meer mensen zeggen hun televisie-abonnement op. En ze hebben eigenlijk ook groot gelijk. Het is een oud medium dat enkel gebruik maakt van het ‘push’ principe, het duwt tv-programma's jouw huiskamer in. Je moet maar tevreden zijn met wat er op dat moment wordt uitgezonden. Maar waarom zou je eigenlijk? Je tijd is kostbaar en als je eindelijk op de bank ploft na een lange dag werken, wil je iets kijken wat jou aanstaat. Geen wonder dat Netflix zo groot is geworden en dat Popcorn Time razendpopulair is.

Maar er zijn meerdere manieren om gratis tv te kunnen kijken. Ben jij ook aan het overwegen om je televisie abonnement op te zeggen, maar durf je het nog niet helemaal aan? Wij zetten voor jou alle manieren op een rijtje om toch tv te kunnen blijven kijken. Maar dan wel wanneer het jou uitkomt en (bijna helemaal) gratis!

Op Netflix staan duizenden films, serie’s en televisieprogramma’s. Je kunt er geen ‘Expeditie Robinson’ op kijken, maar wel programma’s als ‘Top Gear’ en ‘Grand Designs’. Shows die ook op tv een echte hit waren. En wat dacht je van topseries als ‘House of Cards’ en ‘The Crown’? Als je het kan stellen zonder praatprogramma’s of actuele talentenshows, dan heb je qua aanbod genoeg aan Netflix. Wil je ook Help mijn man is Klusser of The Voice? Dan kun je beter even doorlezen.

Sopcast

SopCast is een makkelijke en gratis manier om gratis voetbal te kijken. Onder andere sportwedstrijden uit alle grote competities zoals de Eredivisie, Premier League en de Bundesliga kun je live kijken!;

Het programma handelt volgens het P2P principe: alles wat jij kijkt, wordt op zijn beurt ook weer uitgezonden naar andere gebruikers en kijkers. Zo help je eigenlijk een grote server in stand te houden en kunnen veel mensen tegelijk van Sopcast gebruik maken. Dat hoeft overigens niet alleen voetbal te zijn, maar ook andere live-uitzendingen zijn in Sopcast te vinden. En het Amerikaanse NASA bijvoorbeeld heeft een kanaal op Sopcast waarop ze 24/7 op uitzenden.

RTL XL

Heb je een programma of uitzending gemist op één van de zenders van RTL? Geen nood. Op je Android smartphone of tablet, iPad en iPhone kun je veel series terugkijken. Hiervoor heb je alleen de app RTL XL nodig. Deze is op Downloaden.nl geheel gratis te downloaden! Wil je net wat meer shows terug kunnen kijken, ook vlak na de echte uitzending? Dan kun je voor een klein bedrag per maand een abonnement nemen.

NPO Start 

De app NPO Start is van de NPO. Je kunt er gratis alle programma's van de NPO mee terugkijken of live bekijken. Sport, films, documentaires, series, nieuws, praatprogramma's, Zappelin en nog veel meer verschijnen kort na afloop van de uitzending online. Als je een gratis NPO Start account aanmaakt kun je onder andere favoriete programma’s bewaren en kijklijsten aanmaken.

Je kunt je favoriete programma's van Nederland 1, 2 en 3 terug kijken op je iPhone, iPad of Android telefoon of Tablet.

NL Ziet

NLziet biedt in principe alles aan wat ook op de Nederlandse publieke en commerciële omroepen te zien is. Alles wat 'vers' wordt uitgezonden, is meteen via NLziet te bekijken. Maar ook afleveringen uit het verleden zijn terug te vinden.

Series als Overspel, Penoza, Flikken Maastricht maar ook televisiefilms, documentaires en praatprogramma’s zoals De Wereld Draait zijn terug te kijken. Sommige programma’s worden bijna gelijktijdig met de tv-uitzending vrijgegeven in de app, andere zijn zelfs al eerder te bekijken. Het aanbod is samengesteld uit de programma’s van de 11 grootste Nederlandse tv-zenders:

NPO1, NPO2, NPO3, RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, NET5, SBS6, SBS9 en Veronica.

KIJK

Gratis kijken naar de programma's van je favoriete zender wanneer het jou uitkomt. SBS6, SBS9, Net5 en Veronica hebben al hun programma’s en series voor je klaarstaan. Blader door de 5.000 titels en start het KIJK-plezier. Met KIJK kun je uiteraard kijken naar alle programma's die je hebt gemist, exclusieve fragmenten en je kunt zelfs vooruit kijken!

• Meer dan 5.000 programma’s, series
• Alles van SBS6, SBS9, Net5 en Veronica
• Gratis KIJK-account voor iedereen in huis
• Lijst van je favorieten
• Meteen verder kijken waar je was gebleven

Heb je een NLziet abonnement? Koppel deze aan de KIJK app en kijk programma's van SBS6, SBS9, Net5 en Veronica.

Google Chromecast

Wil je niet alleen op je tablet, smartphone of computer kijken? Dan kun je met een Google Chromecast heel makkelijk de content vanaf je telefoon naar je televisie streamen.