Gratis VPN Verbinding

Als je veel gebruik maakt van het internet, is het verstandig om dat voortaan via een VPN verbinding te doen. VPN staat voor 'Virtueel Privé Netwerk' en zorgt ervoor dat je online anoniem blijft. Jouw persoonlijke ip-adres is namelijk niet langer zichtbaar voor websites en andere gebruikers. In plaats daarvan wordt het ip-adres van een server (in het buitenland) van de door jou gekozen VPN client gebruikt. Zo zou je in theorie veilig torrents moeten kunnen downloaden zonder consequenties, of content bekijken die 'geo blocked' is. 

Waarom een VPN verbinding?

Als je in de supermarkt wat af moet rekenen, doe je dat vaak met PIN. Je kijkt eerst even of er niemand over je schouder mee gluurt en schermt het apparaat daarna af met je handen. Zo kan niemand achter je code komen! Maar wist je dat dit ook belangrijk is als je online winkelt? Er liggen altijd pottekijkers op de loer die jouw gegevens willen stelen. Naast bankgegevens zijn ze ook uit op wachtwoorden, of proberen ze jouw ip-adres te gebruiken voor criminele doeleinden. Tijd om daar een stokje voor te steken!

Veilig en anoniem internetten

De allerbelangrijkste reden om voortaan via een VPN verbinding te internetten: je bent volledig anoniem. Dus je privacy wordt gewaarborgd. Dat betekent dat je met een gerust hart je bankzaken online kunt regelen, kunt shoppen, privacygevoelige informatie kunt delen of gewoon je ding doen, waarvan jij liever hebt dat het geheim blijft. Hackers, websites, de overheid: niemand kan jouw geschiedenis en gedrag op het internet traceren. Geen ongewenste reclame dus meer, maar ook geen kans om het slachtoffer te worden van een ransomware-aanval of andere cybercriminaliteit.

Geoblocked content kijken via VPN

Door gebruik te maken van een VPN verbinding, wordt al het dataverkeer dat jij maakt geregistreerd onder een ip-adres. Vaak kun je zelf kiezen uit welk land dat ip-adres vandaan mag komen. Op die manier kun je bijvoorbeeld Netflix voor de gek houden, door te zeggen dat je in Amerika zit. En zo kun je een hele hoop films en series kijken, die niet in Nederland beschikbaar zijn! En dit geldt voor alle (Amerikaanse) sites die online content aanbieden, maar dit normaal voor jou blokkeren.

Popcorn Time veilig kijken via VPN

Vind jij dat er te weing aanbod staat op Netflix? Ben je helemaal fan van een serie, maar is deze nog nergens in Nederland te bekijken? Dan kan Popcorn Time een uitkomst bieden! DIt is een website die de meest populaire en nieuwe films en series aanbiedt door torrents te streamen. Dit is echter niet helemaal legaal, waardoor je altijd een kans loopt om een boete op de deurmat te krijgen. Met een VPN verbinding is het echter mogelijk om zonder enige consequentie van Popcorn Time gebruik te maken, aangezien je niet op het internet zit met je eigen ip-adres.

Gratis VPN Verbinding

Er zijn op het internet een hele hoop verschillende aanbieders van gratis VPN verbindingen te vinden. Om het jou wat gemakkelijker te maken, hebben we de beste op Downloaden.nl verzameld. Sommigen zijn compleet gratis, sommigen bieden een gratis proefperiode aan. Ben je tevreden? Dan kun je voor een laag bedrag een abbonnement nemen. Let wel op: een (uiteindelijk) betaalde VPN verbinding is altijd net wat betrouwbaarder. 

Benieuwd hoe je zo'n VPN Verbinding op kunt zetten? Kijk dan eens op onze blog!