Popcorn Time gestopt: ontdek deze alternatieven voor (gratis) films downloaden!

Voor de liefhebbers van streamingsdienst Popcorn Time kwam onlangs het vervelende nieuws dat het platform definitief is stopgezet. Lange tijd was het programma enorm populair, omdat je er vrijwel alle (nieuwste) films en series binnen handbereik had, dit zonder te betalen. Zoek je manieren om (gratis) films te kijken? Hieronder zetten we een aantal mogelijkheden op een rijtje.

mannen kijken film op laptop met popcorn

Popcorn Time uit de lucht sinds 2022

Hoewel de reden van het stoppen van Popcorn Time niet bekend is gemaakt, is er een vermoeden dat de ergernis over filmpiraterij de hoog opliep. Eerder al stapten filmstudio’s naar de rechter om maatregelen af te dwingen tegen websites en apps die het mogelijk maakten om (op niet legale wijze) films te downloaden en te bekijken.

Alternatieven Popcorn Time

Je kunt voor alle Popcorn Time alternatieven voor gratis films downloaden terecht op onze uitgebreide pagina. Hieronder hebben we enkele van de mogelijkheden nog eens kort toegelicht.

Videoland gratis downloaden 

Videoland is een streamingsplatform van Nederlandse bodem. Dat betekent echter niet dat je er alleen maar Nederlandse titels vindt. Integendeel, van topfilms tot exclusieve series die alleen via Videoland te bekijken zijn, het aanbod is groot! Zo is bijvoorbeeld de populaire Handmaid’s Tale exclusief via Videoland te bekijken. Of ga voor favoriete series als Prince Charming, Expeditie Robinson en Temptation Island. Soms gaat het om shows die alleen via Videoland te kijken zijn, anderen worden ook uitgezonden op tv. Feit is dat je met een Videoland abonnement alle reclame skipt!

Videoland is gratis te downloaden en je geniet de eerste 14 dagen gratis van Videoland. Genoeg om een aantal gratis films te kijken of die toffe serie in een weekend te bingewatchen. Je kunt hier gratis Videoland downloaden.

Spotnet gebruiken via gratis Usenet provider

Een ander goed alternatief voor Popcorn Time is Spotnet. Niet iedereen is er bekend mee, maar het is een tool waarmee je kunt downloaden via nieuwsgroepen, die beschikbaar staan op het zogenoemde Usenet. Dat is een wereldwijd en gedecentraliseerd netwerk voor de uitwisseling van bestanden. Het programma Spotnet is gratis in gebruik, maar om gratis te downloaden via Spotnet heb je een abonnement bij een Usenet provider nodig. Gelukkig kun je bij diverse providers een gratis proefabonnement gebruiken, zoals UsenetBucket en Eweka.

In ons artikel over de beste Usenet provider vertellen we je meer over de abonnementen en hoe je de verschillende beste providers gratis kunt uitproberen.

Onbeperkt films en series kijken via Netflix en Disney+

Twee populaire streamingsdiensten waar je voorheen een gratis proefperiode kreeg zijn Netflix en Disney+. Helaas zijn die acties op dit moment ten einde. Gelukkig kun je ook al vanaf €7,49 per maand een abonnement bij Disney+ afsluiten. Bij Netflix is dat €7,99 per maand.

Je kunt natuurlijk ook vrienden of familie met een abonnement eens lief aankijken wanneer je een van deze diensten gratis zou willen uitproberen. Bovendien kunnen jullie bij Netflix upgraden naar een familie-abonnement, waarbij je vier devices kunt koppelen voor een kortingsprijs van €15,99 per maand. Dat betekent dus dat je Netflix voor minder dan €4 per maand kunt kijken!