6x Adobe videosoftware om te combineren voor maximaal videoresultaat

Adobe Premiere Pro is een van de bekendste programma’s voor het bewerken van video’s. Dit is echter niet de enige Adobe software voor videomontage. Als je de verschillende Adobe programma’s voor beeld en geluid slim combineert dan ga je voor het meest professionele resultaat. In dit artikel vertellen we je welke Adobe software en apps je gebruikt om je video’s tot een maximaal succes te brengen. 

Premiere pro op mac

Voordelen videobewerking met Creative Cloud 

Alle Adobe programma’s die zo aan bod komen zijn onderdeel van Adobe CC, oftewel Creative Cloud. Dit is een complete softwarecollectie voor grafische bewerkingen, video en audio, fotografie en web development. Met een Creative Cloud abonnement heb je toegang tot meer dan 20 verschillende desktop- en mobiele apps, waaronder dus de tools voor het optimaliseren van je video’s. 

De verschillende Adobe programma’s als één compleet cloudpakket biedt zeker voordelen: 

  • Gemakkelijk beeld en geluid inladen vanuit het ene programma naar het andere programma. 
  • De software van Adobe is erg uitgebreid, dus door de programma’s te focussen op verschillende bewerkingen zijn ze gemakkelijker en effectiever in gebruik. 
  • Opslaan in de cloud, waardoor je werk vanaf ieder toestel toegankelijk is. Tot 100 GB aan cloudopslag. 
  • Werken in teams, waardoor meerdere teamleden bij het project kunnen. 

Top 6 videosoftware Adobe 

In deze top 6 ontdek je verschillende Adobe programma’s die perfect te combineren zijn. Zo haal je het maximale uit je videoresultaat.  

1. Premiere Pro – Videobewerking op hoog niveau 

Adobe Premiere is hét programma om je gehele tijdlijn in op te zetten. Je kunt video’s toevoegen en bewerken van vrijwel iedere bestandindeling, van 8K tot virtual reality. Kleuren uit verschillende video’s breng je naar dezelfde stijl met tools voor kleurbewerking. 

Ook qua geluid heb je genoeg functies. Met de schuifregelaars pas je alles op elkaar aan en stem je alles perfect af op je video.  

Kortom, voor het in elkaar zetten van je gehele film is Premiere Pro de geschiktste tool. Exporteren kan in verschillende bestandsindelingen. 

Meer weten over Adobe Premiere Pro?

2. After Effects – Nabewerking tot in de diepste details 

Heb je je video in grote lijnen opgezet met Premiere? Finetunen en special effects toevoegen doe je met Adobe After Effects. Met deze software voor nabewerking maak je bijvoorbeeld filmtitels en intro’s. Verder voeg je bijzondere overgangen toe waar je maar wilt. 

Ook logo’s, personages en objecten kun je hiermee laten bewegen. Daarnaast geef je natuureffecten mee en optimaliseer je je fragmenten, bijvoorbeeld door regen of zonneschijn toe te voegen aan een scène. 

After Effects heeft een aantal functies die met Premiere overlappen, maar wanneer je heel diep op de nabewerking wilt ingaan dan is After Effects de beste keuze, omdat je daar simpelweg uitgebreidere mogelijkheden hebt. Je kunt je Premiere project gemakkelijk inladen in After Effects. 

Adobe After Effects downloaden?

3. Audition – Het professionele audioworkstation 

Bij een goede video hoort krachtig geluid. Met Adobe Audition geniet je van de meest geavanceerde digitale audiobewerking. Je kunt muziekfragmenten opnemen, bewerken en je eigen timeline maken. Je polijst je mix, verwijdert ruis en legt nadruk op bepaalde geluiden. 

Als je geluidscontent gereed is dan laad je deze in in Adobe Premiere en optimaliseer je het geluid met de tijdlijn van je video. 

4. Adobe Animate – ontwerp zelf animaties 

Wil je vectoranimatie toevoegen in je film, bijvoorbeeld bij de intro of outro, of wellicht een compleet geanimeerd filmpje? Dan is Adobe Animate het ideale programma. Creëer bewegende figuren en breng cartoons en animaties tot leven. 

Met de frame-voor-frame animatie maak je animatiebeelden zo soepel als je wilt. Laat personages praten of met hun ogen knipperen. Je kunt geluidsfragmenten invoeren in Animate, maar je kunt ook Animate content invoeren in Premiere, voorbeeld als animatie een klein onderdeel van je complete video is. 

5. Character Animator – snelle animatie in real time 

Character Animator lijkt veel op het bovengenoemde Animate, maar heeft een andere aanpak voor het optimaliseren van de animatie. Met Character Animator kun je namelijk real time dialogen en uitdrukkingen automatisch overzetten in je scènes. 

Character Animator is vooral interessant wanneer je animatie maakt met veel dialogen (geen actie, maar stilstaande karakters). Je hoeft hier wat dat betreft minder tot geen design skills voor te hebben, maar bent daartegenover wel veel beperkter in personaliseren dan bij Animate. 

6. Rush – Voor social media en cloudopslag 

Liefhebbers van social media moeten absoluut Adobe Rush geïnstalleerd hebben op hun smartphone. Opnemen, bewerken en delen op verschillende platformen is met Adobe Rush direct mogelijk. 

Het bewerken via je smart device is niet zo uitgebreid en gedetailleerd als via Premiere Pro. Maak je video’s die je diepgaander wil bewerken, dan sla je je Rush-filmpjes op in de cloud en open je ze vanaf daar direct in de Premiere software. Wel zo handig. 

Adobe programma’s los aanschaffen 

Wil je een van bovengenoemde programma’s los aanschaffen? Voor vrijwel alle software van Adobe geldt dat je gebruik kunt maken van een free trial. Na afloop van de gratis proefperiode betaal je voor deze losse programma’s voor desktop €24,19 per maand (augustus 2020). Adobe Rush is zelfs helemaal gratis te downloaden. 

Om het maximale uit Adobe en videobewerking te halen is het dus zoals hierboven genoemd wel slimmer en voordeliger om de software in één pakket te combineren: Adobe Creative Cloud

Wat kost Adobe Creative Cloud? 

Wil je toegang tot alle hierboven genoemde Adobe software? Neem dan een abonnement op Adobe Creative Cloud. Voor een vaste maandprijs combineer je alle programma’s.  

De prijs voor individuele gebruikers is €60,49 per maand (augustus 2020). Teams werken vanaf €29,99 per persoon per maand (exclusief btw).  

Let op, wanneer je je abonnement stop zegt dan kun je de Adobe extensies niet meer openen, dus zorg dat je alles op de juiste wijze geëxporteerd hebt voordat je opzegt. 

Studentenkorting Adobe CC 

Ben je student of docent? Dan profiteer je van maar liefst 65% korting op het complete Creative Cloud pakket. Dit komt neer op een prijs van €19,66 per maand. Na een jaar lidmaatschap is de prijs €30,24 per maand, oftewel 50% korting. De actieprijs is geldig voor studenten vanaf 13 jaar. 

Download hier Adobe met 65% korting voor studenten en docenten 

Gratis Adobe Creative Cloud 

Wil je gratis gebruik maken van Adobe CC? Gebruik dan 7 dagen lang de gratis proefversie. Hierin zijn alle functies beschikbaar die je ook in het betaalde pakket krijgt. Bovendien krijg je toegang tot stapsgewijze tutorials. 

De gratis Adobe CC-versie van 7 dagen is perfect als je een klein project hebt dat je in korte tijd kan afronden of wanneer je wilt testen of Adobe iets voor jou is. 

Download hier 7 dagen gratis Adobe CC en start direct met videobewerking.