Exact Audio Copy downloaden

Het rippen van cd's kan eigenlijk al sinds het thuisgebruik van computers normaal is geworden. Je huurde een CD bij de bibliotheek of leende het nieuwste album van je favo artiest bij je vrienden. Was het echt wat? Dan zette je de muziek op je harde schijf. Nu we massaal Spotify en YouTube gebruiken hebben we niet echt behoefte meer aan een ripprogramma, maar ze bestaan nog wel degelijk. Zit je eens in de situatie dat je CD's wilt rippen, bijvoorbeeld van zelf opgenomen muziek? Dan is Exact Audio Copy een echte aanrader!

Als je Exact Audio Copy installeert, krijg je de optie om meerdere onderdelen te installeren. Je kan zo voor jezelf kijken welke de meest nuttige zijn. Wanneer je de software opent, wil Exact Audio Copy het programma configureren. Je hebt hierbij de keuze of je liever zo snel mogelijk een cd wilt importeren of dat het zo accuraat mogelijk moet gebeuren. Het programma test vervolgens of het zonder fouten een cd kan rippen en geeft het resultaat na de test weer.

Voor de beste kwaliteit van je muziek kies je het niet gecomprimeerde formaat wav. Dit neemt echter wel de meeste schijfruimte in beslag. Je kan ook kiezen voor flac, een formaat dat minder ruimte opeist zonder aan kwaliteit in te boeten. Heb je ruimtegebrek, kies dan voor de gewone mp3. In het programma kun je trouwens heel handig aangeven hoe je wilt dat de bestandsnamen eruit komen te zien. Via de ingebouwde functie CTDB Metadata Lookup kun je vervolgens alle albuminformatie opzoeken. Selecteer daar meteen de albumcover en je cd wordt met de juiste informatie geïmporteerd.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Branden en Rippen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Alcohol 120%.