Google Hangouts downloaden

Hangouts van Google biedt de perfecte combinatie van chatten, videobellen en het delen van bestanden. Zo blijf je altijd in contact met collega’s, klanten, vrienden en familie, dit via één handige tool. Op zoek naar een gratis Google Hangouts download? Dan ben je op deze pagina van Downloaden.nl aan het juiste adres.

Google Hangouts voor Windows, Mac, Android en iOS

De communicatietool Google Hangouts is beschikbaar vanuit je Gmail. Log in via desktop of gebruik de Hangouts app waar je ook bent. Zo heb je altijd en overal toegang tot de uitgebreide functies:

  • Chatberichten sturen
  • Videogesprekken houden
  • Groepsgesprekken via chat en video
  • Bestanden direct delen vanuit Gmail
  • Toffe GIF’s en duizenden emoticons
  • Pushmeldingen van (video)gesprekken
  • Synchronisatie tussen al je apparaten

Google Hangouts downloaden gratis

Wil je Google Hangouts gratis downloaden en gebruikmaken van de handige chat- en belfuncties? Dat kan heel gemakkelijk! Het enige dat je nodig hebt is een Gmail-account. We vertellen je hoe gratis Hangouts downloaden werkt:

  1. Start de download via de button
  2. Kies het juiste besturingssysteem
  3. Start met chatten en (video)bellen!

Hangouts combineren met Google Workspace

De download op deze pagina geeft toegang tot een 14-daagse free trial van het Workspace abonnement. Hiermee krijg je niet alleen toegang tot Hangouts, maar ook tot tal van andere Google Tools. Denk aan Google Docs, Spreadsheets, Presentaties en complete Gmail functies. Ook geniet je van optimale beveiliging.

Na verloop van de trial kies je zelf of je overstapt op volledig gratis Hangouts, of dat je Hangouts als onderdeel van Workspace wilt blijven gebruiken (vanaf €4,64 per maand). In dit laatste geval behoud je ook toegang tot de andere Google tools. Probeer het zelf en beslis of een Workspace abonnement voor jou relevant is.

Hoe werkt Google Hangouts?

Google Hangouts bestaat al sinds 2013 en werd geïntegreerd in Gmail als dé communicatietool. Het is vergelijkbaar met WhatsApp, maar heeft als voordeel dat je vanuit Hangouts direct bestanden vanuit Gmail kunt delen. Je gebruikt de tool zowel in je browser als via smartphone.

Eenvoudig contacten toevoegen

Google Hangouts gebruiken is eenvoudig. Je kunt direct gebruikers toevoegen en nieuwe gesprekken starten. Groot voordeel is dat je contacten niet alleen kunt toevoegen door een telefoonnummer in te geven, maar ook door middel van een e-mailadres. Je kunt tevens nieuwe groepen starten, waarbij je combinaties van e-mail en telefoonnummer op kunt geven.

Je ontdekt ook uitnodigingen van anderen in één handig overzicht. Pas wanneer je handmatig op accepteren klikt is die persoon echt je contact. Zo wordt spam voorkomen.

Van chat tot (video)bellen

De tool werkt als een chat, waarbij je ook inzicht hebt in de gespreksgeschiedenis. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld ook documenten deelt en zaken moet onthouden. Uiteraard kun je de geschiedenis ook wissen. Je kunt zelfs per persoon instellen of je de gespreksgeschiedenis behoudt of niet.

Liever met iemand (video)bellen? Nodig een of meerdere mensen uit en start direct met je gesprek. Anderen krijgen een pushmelding wanneer je een oproep uitstuurt.

Google Hangouts of Google Meet/Chat

Google Hangouts is een gratis tool van Google met als doelgroep een scala aan gebruikers (formeel en informeel), terwijl Google Meet en Google Chat bij uitstek bedoeld zijn voor de zakelijke markt als onderdeel van het Workspace abonnement. Ook voor Meet en Chat hebben we een gratis download voor je klaarstaan. Probeer de verschillende mogelijkheden en ontdek welke Google tools jouw voorkeur genieten.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Chatten en bellen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is MijnKPN.