Download Google Drive

Google Drive

Online opslag

Bestanden delen via WIFI

8 / 10

Klik op de knop om je download te starten..

Download voor Android Downloaden is gratis en snel!

Download deze software voor een ander besturingssysteem:

Google Drive is dé tool voor het veilig opslaan, openen en delen van bestanden. De ideale cloud service voor zowel desktop als mobiel, dit voor alle besturingssystemen. Zoek je een gratis Google Drive download? Dan ben je op Downloaden.nl aan het juiste adres!

Wat is Google Drive?

Kort gezegd is Google Drive een online opslagpunt voor alles wat je creëert op een smartphone, tablet of computer. Of dit nu foto’s, documenten of Photoshop bestanden zijn; je kunt het kwijt in Google Drive. Al je bestanden, altijd binnen handbereik. Krijg je een nieuwe telefoon? Of ben je je oude verloren? Dan kun je vanuit Google Drive snel alle belangrijke bestanden op je nieuwe apparaat zetten.

Kenmerken Google Drive:

  • Bestanden veilig opslaan, zodat je er altijd en overal bij kunt
  • Zoeken naar bestanden op naam en op inhoud
  • Bestanden en mappen met anderen delen
  • Snel content bekijken door middel van previews
  • Toegangsniveaus instellen voor kijkers, commentators of bewerkers
  • Snelle toegang tot recente bestanden
  • Bestandsdetails en -activiteiten bekijken.
  • Bestanden offline bekijken
  • Scanfunctie voor papieren documenten (met de camera van je apparaat)
  • Toegang tot foto's en video's in Google Foto's

Google Drive downloaden gratis

Drive van Google is op twee manieren te gebruiken, namelijk met een persoonlijke gratis Gmail-account en met een zakelijk Workspace account. Deze laatste optie is geschikt voor organisaties, omdat je hierbij toegang krijgt tot tal van handige tools voor samenwerking. Denk aan Google Docs, Spreadsheets, Sites en Currents. Bovendien krijg je hierbij de beschikking over extra veel cloudopslag. Je kunt gedeelde drives aanmaken voor je team. Hoe werkt gratis Google Drive downloaden?

Kies het juiste besturingssysteem en start de download via de button.

Met de download op deze pagina krijg je toegang tot een 14-daagse free trial van het complete Google Workspace. Na afloop van de proefperiode bepaal je zelf of je het Workspace abonnement (vanaf €4,68 per maand) behoudt of dat je overstapt naar de gratis versie.

Hoe werkt Google Drive?

Bestanden opslaan in de cloud was nog nooit zo gemakkelijk. Open Drive via Gmail en sleep files in de gewenste mappen. Je kunt ook bestanden direct opslaan in de cloud, bijvoorbeeld foto’s op je smartphone. Deze service is zowel op desktop als mobile eenvoudig in gebruik. Bovendien is de tool goed beschermd, zodat je jouw bestanden veilig kunt bewaren.

Nóóit te weinig cloud ruimte!

Te weinig cloudopslag is geen optie met Google Drive, je kunt namelijk altijd uitbreiden tot onbeperkte ruimte. Als gratis gebruiker krijg je 15 GB tot de beschikking, met Business Starter 30 GB, met Business Standaard 2 TB, met Business Plus 5 TB en als bedrijf met een op-maat-pakket krijg je zoveel als je nodig hebt.

Bestanden delen en downloaden

Files via Drive delen en/of downloaden kan met een klik op de knop. Zoek je een bestand, dan vind je die snel via de zoekbalk of via je eigen mappenstructuur. Kies wat je deelt met wie en maak bijvoorbeeld gedeelde Drive mappen aan per project of team. Je kunt tevens online werken aan bestanden via Google Docs, Spreadsheets en Presentaties.

Waarom Google Drive gebruiken?

Dropbox was een van de eerste mogelijkheden om je bestanden en foto’s online op te slaan en met anderen te delen. Deze dienst is samen met Google Drive een van de bekendste tools voor online dataopslag. Waarom kiezen voor Google Drive? Dat heeft verschillende voordelen!

Allereerst is het een grote pre dat je er via je vertrouwde Google-account mee kunt werken. Zo kun je onder andere bijlagen uit e-mails die in Gmail staan, direct opslaan in Drive. Een document dat je maakt in Docs, is meteen op te slaan in je Drive account. En foto’s die je via Google Foto’s verwerkt, zijn ook te openen en worden automatisch opgeslagen in Drive.

Daarnaast is het erg makkelijk om bestanden met iemand te delen via Drive. Geef per bestand of map simpelweg aan wie het mag zien en het is geregeld. Zo hoef je nooit meer grote ladingen foto’s te mailen naar allerlei verschillende mensen. Vanaf nu kunnen zij die gewoon zelf pakken uit de map die jij hiervoor hebt aangemaakt op Google Drive.

Update: mogelijk ken je de Google cloud tool Backup & Sync en gebruik(te) je deze voor online opslag en synchronisatie. Deze tool wordt vanaf 1 oktober 2021 samengevoegd met Drive. Download Drive voor Desktop als vervanger voor Backup & Sync.

Google Drive gratis downloaden? Kies het juiste besturingssysteem en raak nooit meer bestanden kwijt!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Hitman Pro.