Online game inspiratie: de populairste gratis spellen downloads!

Ben je gek op online gamen en zoek je naar nieuwe spellen? Dan zit je goed in dit artikel. We vertellen je over de leukste en populairste games van het moment en verklappen je direct hoe je ze gratis kunt downloaden.

Van online kaartspellen tot simulatiegames en vechtspellen, het komt allemaal aan bod. Lees mee, doe online game inspiratie op en ga voor uren vermaak!

jongen speelt minecraft op pc

1. Online kaartspelletjes zoals Hartenjagen

Ken je de tijd nog dat er een aantal kaartspellen standaard op je vaste pc geïnstalleerd stonden, zoals Hartenjagen en Patience? Tegenwoordig zijn ze nog steeds populair. Maar ook wat ‘modernere’ games zoals toepen en poker speel je tegenwoordig online.

Vooral naar het spel Hartenjagen is online veel vraag. Alle modellen na Windows 8 (of andere systemen) hebben dit spel niet meer standaard in het menu staan, dus je zal de game zelf moeten downloaden. Geen probleem, dat heb je hier op Downloaden.nl in een mum van tijd gedaan, gratis en voor niets!

2. Online Rummikub

Ben je gek op Rummikub, maar kun je geen gegadigden vinden om het bordspel met je te spelen? Online rummikuben is de oplossing. Hiermee heb je altijd tegenstanders. Je kiest zelf of je tegen andere online spelers of tegen de computer speelt. Je kunt het spel 15 dagen gratis proberen, daarna beslis je zelf of je het spel aanschaft of voor een van de andere toppers uit deze lijst gaat.

3. Simulatiegames World of Warships en World of Tanks

Houd je van shooter games? Dan zit je goed met World of Warships en World of Tanks. Bij Warships ga je voor marine-oorlogsvoering met strategische zeegevechten en bij Tanks speel je veldslagen met tal van verschillende tanks en equipment.

Bij beide games probeer je territorium op de kaart te veroveren. Door bepaalde modules uit te spelen kun je nieuwe uitdagingen ontgrendelen. Je speelt tegen óf met andere online spelers.

Beide games zijn gratis te spelen. Je hebt een optie om in-game aankopen te doen om sneller vooruit te komen, maar dit is zeker niet verplicht en je kunt dus ook altijd gratis blijven spelen.

world of tanks

4. Nog altijd populair: The Sims 4

Heb je vroeger ooit The Sims gespeeld? Tijd om oude herinneringen op te halen! Met The Sims 4 creëer je je eigen droomleven in een grafisch sterk jasje. Geen doelstellingen of winnaar, maar gewoon lekker bezig zijn met het bouwen en inrichten van een huis, het starten van een carrière en het krijgen van online baby’s. Maar voordat je begint, maak je je persoonlijke Sim aan, precies zoals jij wilt.

5. Spelenderwijs leren voor kinderen met Squla

Squla is hét leerzaam spel voor kinderen uit groep 1 tot en met 8. Voor ieder niveau zijn er verschillende games beschikbaar die focussen op verplichte lesstof van vakken als aardrijkskunde, geschiedenis en Engels. Ouders volgen de voortgang in het ouderaccount.

Met meer dan 70.000 Squla spellen zullen je kids zich niet snel vervelen én steken ze ook nog wat op. Je betaalt vanaf €7,95 per maand, maar kunt het kinderspel gratis testen door middel van drie gratis quizen. Ook krijg je 30-dagen-geld-terug-garantie zonder opgaaf van reden.

Nóg meer games downloaden?!

En, welke online game download is jouw favoriet? Of heb je ze allemaal al uitgespeeld en ben je op zoek naar nóg meer gratis downloads van spellen?

In onze categorie ‘spelletjes en games’ vind je meer dan 100 gratis spellen downloads, dus neem daar eens een kijkje voor het complete aanbod. Je ontdekt er onder andere old skool games als Pac-man en Mahjong, quizen en tycoongames. We wensen je alvast veel speelplezier toe!

Naar alle online spelletjes en gratis game downloads.