Beste parkeer apps 2023: onze top 5!

Wat is de beste parkeer app? Een vraag die veel mensen zich stellen als ze op zoek zijn naar een gemakkelijke en goedkope manier om snel te parkeren. Er zijn in ieder geval genoeg parkeer apps op de markt, dus hoe kies je dan de beste? Wij vertellen je graag wat volgens ons de beste parkeer apps zijn voor welke doelgroep. Snuffel ze door om te bepalen welke het beste bij je past.

Voordelen parkeer app (en nadelen)

Eerst nog even kort over de voor- en nadelen van parkeer apps. Een groot voordeel van parkeer apps is tijd besparen. Je hoeft immers niet meer naar de automaat te lopen voor het afrekenen van je parkeerticket. Een ander groot voordeel is dat je vooraf niet hoeft te bedenken hoelang je wilt parkeren. Dat is vooral bij parkeerplaatsen waar je vooraf een eindtijd moet aangeven een groot voordeel: want daar ben je dan meteen vanaf! Verder helpen parkeer apps je met het vinden van een parkeerplaats.

Voordelen parkeer app:

 • Tijd besparen: niet meer naar ticketautomaat
 • Niet onnodig betalen voor parkeertijd: je stopt de sessie als je wegrijdt
 • Parkeer apps helpen je bij het vinden van de goedkoopste parking

Zitten er ook nadelen aan parkeer apps? Ja, het grootste nadeel is dat je in de meeste gevallen transactiekosten bovenop de parkeerkosten betaalt. Soms wegen die extra kosten dan wel weer op tegen het feit dat je onnodig zou moeten betalen voor tijd die je niet staat. Je betaalt immers alleen de werkelijke tijd die je parkeert. Wat daarnaast een nadeel zou kunnen zijn, is dat je vergeet de sessie te stoppen. Sommige apps bouwen hier handige functies voor in, zoals een slagboom die pas open gaat als je vertrekt en notificaties.

Nadelen parkeer app:

 • Je betaalt vaak (lage) transactiekosten of abonnementskosten
 • Je kunt vergeten om de sessie te stoppen
 • Smartphone kan leeg raken, dus je moet zorgen dat je voldoende batterij hebt

Beste parkeer apps Nederland

Dan nu, wat zijn de beste parkeer apps van Nederland. Hoewel het aanbod groot is en de beste parking app uiteraard een persoonlijke keuze is, helpen we je graag op weg met je zoektocht. We geven je vijf suggesties en vertellen je wat de voordelen van deze specifieke parkeer app zijn. Doe er je voordeel mee om een keuze te maken of probeer er meerdere.

Nr.1 beste parkeer app Nederland: Parkmobile

‘De nr. 1 parkeerapp’, aldus Parkmobile. En dat bevestigen ze met meer dan 5 miljoen gebruikers. Met Parkmobile betaal je parkeergeld via je mobiele telefoon. Je hoeft alleen maar je parkeerplaats te selecteren, je parkeerticket te activeren en klaar! Je krijgt zelfs een melding als je parkeertijd bijna is verstreken, zodat je er niet aan hoeft te denken om je parkeertijd te verlengen.

Parkmobile is een goede keuze als je op zoek bent naar een parkeer app zonder allerlei randzaken, zoals route suggesties, file meldingen. Gewoon een simpele app die doet wat hij moet doen. Je betaalt €0,39 transactiekosten per sessie of €2,50 per maand voor een Parkmobile abonnement, waarmee je onbeperkt parkeert zonder transactiekosten.

Parkmobile is een van de grootste parkeer apps van Nederland en onderdeel van EasyPark (zie volgende parkeer app). Uiteindelijk zal Parkmobile transformeren in EasyPark. De functies en de parkeerplaatsen in deze apps zijn vergelijkbaar.

 • Betaal parkeergeld via je smartphone
 • Eenvoudig parkeerplaatsen vinden en kaartjes kopen
 • Parkeertijd verlengen via smartphone
 • Zo voorkom je parkeerboetes én te veel betalen!
 • Te gebruiken over de hele wereld
 • Gratis Parkmobile app: Android & iOS

Zoek je een simpele parkeer app waarmee je nooit te veel betaalt en boetes kunt voorkomen? Een app zonder veel poespas, en die zich specifiek richt op alleen parkeren? Dan zit je goed met de Parkmobile app.

Parkmobile app downloaden

Beste parkeer app buitenland: EasyPark

EasyPark is een handige parkeer app die doet wat hij moet doen: een parkeerplaats zoeken, inklokken en een eindtijd instellen. Indien gewenst kun je de eindtijd eerder stoppen, zodat je niet onnodig te veel betaalt. Je gebruikt EasyPark ook voor het vinden van laadpalen en het reserveren van parkeerplaatsen.

Het grootste voordeel van EasyPark? Dit is dé parkeer app voor het buitenland. Je kunt namelijk parkeerplaatsen plannen en boeken op miljoenen plekken door heel Europa. Een vakantie naar Noorwegen, Spanje of Italië? In meer dan 2200 Europese steden is dat met EasyPark een groot gemak!

Wanneer je liever je auto bij het vliegveld parkeert dan vind je met EasyPark Parkeerplanner razendsnel de goedkoopste of dichtstbijzijnde parking bij de luchthaven. Steeds zie je de prijzen en de loopafstand naar de terminal. En mocht je vliegtuig vertraging hebben, dan kun je de parkeeractie verlengen via de app!

 • Parkeren in meer dan 2200 Europese steden
 • Eenvoudig parkeerplaats bij luchthaven reserveren
 • Ook voor parkeren in Nederlandse steden
 • Keuze uit transactiekosten of abonnement
 • Opties voor parkeren + auto opladen met één druk op de knop

Ga jij in het buitenland op vakantie en ga je daar een auto huren? Voorkom gedoe in parkeergarages, want EasyPark helpt jou parkeren waar je maar wilt. En aangezien je parkeertijd kunt verlengen via de app hoef je van tevoren niet te bedenken hoelang je blijft. Wel zo handig, want zo kies je voor vrijheid als je nieuwe steden ontdekt.

EasyPark app downloaden

Beste parkeer app als je vaak (zakelijk) parkeert: Yellowbrick

Waar je bij de meeste parkeer apps vaste transactiekosten betaalt, biedt Yellowbrick je prijzen op maat. Hierbij heb je verschillende opties. Met Yellowbrick Flex betaal je 10% van de totale parkeerkosten met een maximum van €0,15, wat ideaal is als je vaak kort parkeert. Met YellowBrick Basic betaal je een vast bedrag van €0,34 per transactie.

Maar dat is dus niet de enige optie, want wie vaak parkeert die kiest het beste voor een Yellowbrick Unlimited abonnement. Hiermee betaal je een vast bedrag van €0,75 per week en kun je onbeperkt transacties starten en stoppen. Dat is handig als je vaak parkeersessies hebt. Je betaalt achteraf. Door deze functies is Yellowbrick zakelijk ook erg populair.

Bij Yellowbrick betaal je parkeerkosten voor de werkelijke tijd die je staat. Als je in een parkeergarage parkeert hoef je niet bang te zijn dat je vergeet uit te checken, want de slagboom opent pas op het moment dat je de parkeersessie stopt.

 • Flexibele tarieven die aansluiten bij parkeergedrag
 • Transactiekosten of keuze voor Yellowbrick abonnement
 • De slagboom opent op het moment dat je uitklokt
 • Keuze uit meer dan 250 ParkBee garages door heel Nederland
 • Ook optie tot op straat parkeren

Als je vaak parkeert dan wil je niet elke keer transactiekosten kwijt zijn. Door een abonnement op Yellowbrick te nemen kun je voor een laag bedrag per week zo vaak parkeren als je wilt. Hierdoor ben je vaak voordeliger uit dan wanneer je wel steeds transactiekosten moet betalen. Klinkt dit als muziek in de oren? Dan is de Yellowbrick download een goede keuze voor jou!

Yellowbrick app downloaden

Beste parkeer app voor ANWB-leden: ANWB Onderweg app

Wie lid is van de ANWB die moet zeker de ANWB Onderweg app ontdekken. Hiermee vind je razendsnel de dichtstbijzijnde of meest voordelige parkeerplek. Optioneel kun je ook een plek in een parkeergarage reserveren. Je start de parkeertransactie via de ANWB Onderweg app en ontvangt notificaties over je parkeerduur. Ga je weg? Dan stop je het parkeren en betaal je alleen voor de tijd die je er werkelijk hebt gestaan.

Via de app maak je gebruik van ANWB Ledenvoordeel! ANWB Onderweg app reserveert parkeerplekken via Yellowbrick, en als lid krijg jij korting op de standaard transactiekosten van Yellowbrick. En dat ook nog met parkeertarieven op maat, afhankelijk van of je vaak lang of kort parkeert kies je een van de volgende opties:

 • ANWB Kort Parkeren: betaal 10% aan transactiekosten met een maximum van €0,40 cent (in plaats van €0,50 bij Yellowbrick). Ideaal als je vaak kort parkeert.
 • ANWB Standaard: je betaalt standaard €0,30 per parkeeractie (in plaats van €0,34 bij Yellowbrick), dus je krijgt €0,04 korting per keer.
 • ANWB Vaak Parkeren: wie vaak parkeert die betaalt slechts €0,55 per week als vast bedrag, en betaalt verder geen transactiekosten voor het parkeren.

Naast korting op transactiekosten laat de app jou ook weten of er goedkopere of zelfs gratis alternatieven zijn. Dat is nog niet alles, want de ANWB Onderweg app is een alles-in-1 app met overige handige functies:

 • Actuele route informatie en file alerts
 • Snel een goedkoop tankstation of laadpalen vinden
 • ANWB Connected: vind je auto terug via de app
 • ANWB Wegenwacht: direct pech melden en hulp vragen

Als lid van de ANWB parkeren met lagere transactiekosten en razendsnel een parking in de buurt vinden? Ook handige route informatie en file alerts krijgen? En ben jij je auto wel eens kwijt op een grote parkeerplaats en wil je die voortaan eenvoudig terugvinden? Direct de Wegenwacht bereiken als je onverwachts pech hebt? Dan is de ANWB Onderweg app de beste keuze voor jou!

ANWB Onderweg app downloaden

Beste goedkope parkeer app voor parkeren, deelvervoer & OV: Gaiyo app

Zoek je een fijne parkeer app die meerdere handige functies in één applicatie combineert? Dan zit je goed met de Gaiyo app. Hiermee vind je niet alleen een parking bij jou in de buurt, maar kun je ook reserveren, direct betalen, optioneel een eindtijd instellen en pushnotificaties ontvangen. Dit zonder transactiekosten te betalen. Hierdoor behoort Gaiyo tot de beste, goedkoopste parkeer apps.

Maar Gaiyo heeft dus nog veel meer voor je in petto! De app wordt geprezen om het razendsnel vinden en boeken van een deelauto, deelfiets of deelscooter. Ze werken samen met tal van vervoerservices, zoals Donkey Republic, OV-fiets, Urbee, HTM-Fiets, GO Sharing, Check, Felyx, Tier, Greenwheels, MyWheels, SHARE NOW en Stapp.in. Stel je locatie in en vind het dichtstbijzijnde vervoersmiddel. En reis je zo af en toe eens met de trein? Via Gaiyo ontdek je de snelste route, krijg je alternatieve routes indien er een storing is en reken je direct je treinkaartje met 10% korting af!

 • Parkeerplaats vinden + betalen zonder transactiekosten
 • Meer dan 250 ParkBee parkings, P+R’s & straatparkeren
 • Eindtijd instellen, pushnotificaties ontvangen
 • Deelauto, deelfiets, deelscooter huren
 • Treinkaartje met korting kopen (10%)

Wil jij parkeren zonder transactiekosten en gebruik maken van de andere functies van Gaiyo, zoals het vinden van deelvervoer en het kopen van een OV-ticket met korting? Download dan de Gaiyo app gratis!

Gaiyo app downloaden

Tot slot: de beste parkeer apps tips

We sluiten het artikel af met een aantal algemene tips die goed van pas komen als je parkeer apps gebruikt. Zo dek je de nadelen zo goed mogelijk af.

 • Kies voor een parkeer app abonnement als je vaak parkeert. Maak voor jezelf een rekensom wat het goedkoopst is: een abonnement of losse transactiekosten.
 • Vergeet niet om de parkeeractie te beëindigen. Maak gebruik van de functies van apps. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je een melding krijgt als je wegrijdt zonder te betalen. Stel de gewenste notificaties direct in na het downloaden van de gewenste parkeer app, zodat je zeker weet dat de basis goed staat.
 • Check altijd of de app de juiste parkeerzone geselecteerd heeft. Het kan natuurlijk altijd misgaan en dan heb je kans op een boete.
 • Controleer of je daadwerkelijk de sessie gestopt hebt. Mocht dit niet lukken (een storing kan altijd voorkomen) dan kun je in de meeste gevallen afmelden via sms, de klantenservice bellen of inloggen via de betreffende website. Check daarom bij de door jou gekozen parkeer app wat alternatieven voor afmelden zijn.

Naast bovengenoemde parkeer apps zijn er nog veel meer parkeer apps in Nederland. Zo biedt Flitsmeister sinds april 2019 ook de functie parkeren, en is APP-Parking een goede keuze indien je nog een Blackberry hebt. Met bovengenoemde beste parkeer apps weet je in ieder geval zeker dat je veel keuze hebt uit parkeerplaatsen, en dat de applicaties eenvoudig werken en pushberichten kunnen versturen. Parkeer-ze!