De leukste ouderwetse spelletjes om op de computer te spelen

Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is wel digitaal te vinden. Van online relaties tot het contact onderhouden met verre familieleden: je kunt de computer overal bij gebruiken.

Ook voor de meeste spelletjes hoef je geen fysieke tegenstander meer te vinden. Je zet gewoon de computer aan en je kunt je lievelingsspel spelen. Natuurlijk zijn er de grote games zoals Fifa en The Sims, maar de leukste spelletjes blijven toch de ‘ouderwetse’. Denk aan Klaverjassen, Mahjong en Rummikub. Wij hebben de 5 leukste downloads voor je op een rijtje gezet. Welke is jouw favoriet?

Klaverjassen 

Download nu gratis het kaartspel Klaverjassen op Downloaden.nl! Er zijn 2 verschillende versies van Klaverjassen gratis bij ons te downloaden. Een voor Windows en Mac en eentje voor op je smartphone of tablet die op iOS of Android draait.

Klaverjassen voor de PC:

Het spel M-Klaver biedt 2 mogelijkheden: speel tegen een willekeurige tegenstander, of tegen de computer. Nog wat speluitleg nodig van Klaverjassen? Ook dit vind je in M-Klaver. Je dient je wel even te registreren om de regels en speluitleg in te kunnen zien.

Klaverjassen voor iOS en Android:

Ben je helemaal verslingerd aan Klaverjassen? Download dan deze app voor iOS of Android! Je kunt kiezen of je de Amsterdamse of de Rotterdamse versie speelt, waarbij je weer de keuze hebt of je met of zonder passen wilt spelen (Utrechts). Het spel zelf speel je tegen een getrainde robot, dus bereid je voor op een echte uitdaging.

Rummikub 

Wie kent het niet: Rummikub. Iedereen heeft dit spelletje met nummers, rijtjes en kleuren al wel eens gespeeld. Kun je even geen tegenstanders vinden om Rummikub in het echt met je te spelen? Dan download je hier toch gewoon gratis het spel? Je speelt dan tegen de computer of mensen die online zijn. Zo kun je altijd genieten van een potje Rummikub.

Mahjong

Deze Mahjong game wordt geleverd met 6 leuke thema's die elk 50 lay-outs bevatten en 5 medailles om te winnen. In de expertmodus moet je de game ongeveer 150 uur spelen om de 300 lay-outs te overwinnen. Elk thema (Kerstmis, Halloween, Aziatisch, Pasen, Wonderland en Future) heeft zijn eigen lay-outs, afbeeldingen, muziek en geluidseffecten.

Dammen

Iedereen heeft wel eens een potje dammen gespeeld. Het is een ontzettend leuk spel, maar het is zo jammer dat je er altijd een tegenstander voor nodig hebt. Een oplossing: speel dammen op de computer. Zo is er altijd iemand die tegen je wilt spelen én je leert de goede spelregels. Deze worden namelijk uitgelegd terwijl je speelt.

Deze betreffende download heet 'Dam' en kun gratis bij ons downloaden. Je speelt tegen de computer en gaandeweg leer je dammen als een professional. Er zijn 4 niveau's: A, B, C & D

Yahtzee 

Wil je een keer Yahtzeeën, zonder dat je dobbelstenen of tegenstanders tot je beschikking hebt? Dan is deze download een uitkomst! Je kunt namelijk gewoon tegen de computer spelen en hebt geen dobbelstenen, scoreblaadjes of beker nodig.

Het is bij Yahtzee de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten in verschillende categorieën scoort. Je mag per beurt maximaal 3 keer gooien en hebt de beschikking over 5 dobbelstenen. Het scoreblaadje is verdeeld in 2 gedeeltes, onder en boven. In het bovenste gedeelte moet je zoveel mogelijk dezelfde stenen per cijfer zien te gooien. Bijvoorbeeld 4 x 1, 4 x 2, etc. Gooi je 5 dezelfde stenen? Dan heb je 'Yahtzee' gegooid, dit is de hoogst mogelijke score.