Let’s meet: 5x de beste gratis dating apps!

Hey vrijgezellen, tijd voor het vinden van een nieuwe match?! Dan zit je goed in dit artikel. We zetten 5 van onze favoriete beste dating apps op een rijtje. Gratis dating apps, zodat jij lekker kunt scrollen, swipen en zoeken. Wie weet vind je je potentiële match. Iedere dating app is uniek op zijn eigen manier, dus kijk hieronder welke gratis dating app het beste bij je past, of probeer ze gewoon allemaal. Succes!

1. Meteen in real-life afspreken met Breeze Dating app

We beginnen met een goede dating app die nog relatief onbekend is bij het grote publiek, namelijk Breeze Dating App. Een dating platform dat het net even wat anders aanpakt. Hiermee scoor je namelijk razendsnel een face-to-face date. En zeg nu zelf, je kunt vaak pas echt een bepaald gevoel bij iemand krijgen als je diegene in het echt hebt gezien.

Hoe het werkt? Je maakt een account aan en vult je interesses in. Op basis daarvan worden er meerdere profielen met elkaar gematched. Check de suggesties en kijk of er iemand tussen zit waar jij van gaat blozen. Zie je iemand zitten en ziet de ander jou ook zitten? Dan spreken jullie via de datumplanner een date in real-life af!

Vergeet ongemak met het betalen van de rekening, want jullie betalen vooraf een kleine bijdrage aan Breeze voor het regelen en voor het eerste drankje. Breeze Social plant aan de hand van de ingevulde datumprikker een locatie en tijdstip. Zo, dat is handig! Kunnen jullie na dat eerste inbegrepen drankje alsnog beslissen of jullie de date verder zetten. Dat noemen we nou effectief daten.

Download Breeze Dating App

2. Een serieuze relatie vinden met de Parship app

Parship en Gayparship richten zich op serieuze relaties. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat andere dating apps niet geschikt zijn voor een serieuze relatie, maar Parship legt hier in ieder geval focus op. Geen booty calls of eindeloze gesprekken met matches waarvan je al weet dat het toch niks gaat worden, nee, focus op de liefde!

Om te claimen dat je een serieuze dating app bent, moet je natuurlijk wel wat bewijzen. En dat doet Parship! Zij bieden je een uitgebreide persoonlijkheidstest met liefst 80 vragen, met 400 mogelijke antwoorden en 32 kenmerken als basis voor het bieden van partnersuggesties.

Je krijgt matches aangeboden en ziet op basis van ‘match-punten’ hoe goed die match aansluit bij jouw wensen. En dat werkt, want uit de cijfers blijkt dat liefst 33% van de gebruikers van Parship daadwerkelijk de liefde vindt. Parship richt zich in de basis op singles vanaf 30 jaar met iedere geaardheid. Je maakt gratis een account aan via Parship of Gayparship.

Download Parship App

3. Die leuke persoon uit de buurt aanspreken met Happn app

Let it happen met de Happn app! Heb jij een leuk persoon in de supermarkt of op het terras gespot? Met deze leuke dating app kom je erachter of diegene vrijgezel is! Happn showt je namelijk de profielen van mensen die je in het echt bent tegen gekomen.

Heb je dus je kans gemist (of durfde je niet) om die catch in real-life aan te spreken? Dan krijg je met Happn een tweede kans. Iedereen die jouw pad heeft gekruist en een Happn account heeft die kun je terugvinden in de app. En dat is ideaal, want zo vind je altijd een date bij jou in de buurt!

Bang dat je gestalkt gaat worden hoef je overigens niet te zijn, want Happn laat de locatie bij benadering zijn. Maar zit je dus lekker op het terras en spot je een groep met leuke mensen, dan kun je via Happn dus eenvoudig bekijken of die leukerd ook op zoek is via Happn. Oh ja, wat ook nog handig is om te weten, is dat je het uit kunt zetten op het moment dat je ‘even niet gezien’ wilt worden. Wij zeggen, probeer het zelf!

Download Happn App

4. Oneindig veel swipen met de Tinder app

Als je gek bent op nieuwe mensen leren kennen dan is de kans groot dat je het populaire Tinder al ooit gebruikt hebt. Is dat niet zo? Download het dan snel! Tinder is namelijk hartstikke leuk om te proberen. En je vindt ook nog eens eenvoudig vrijgezellen bij jou in de buurt, of verder weg, waar je maar wilt.

Het grote voordeel van Tinder is dat je eindeloos kunt swipen zonder dat je ervoor hoeft te betalen. Stel de gewenste afstand en leeftijdsrange in en spot die vrijgezelle hotties. Want toegegeven, Tinder is wel een app die zich vooral focust op uiterlijk. Het invullen van interesses is optioneel. Hoewel je in principe iedereen voorbij kunt zien komen, werkt Tinder wel op basis van slimme algoritmes om potentiële kandidaten te laten zien.

Tinder wordt veel gebruikt door jongeren, zowel voor serieuze dating als voor leuke gesprekken, en daarnaast ook voor ‘Netflix en chill avondjes’. Als jij graag je dates selecteert op de combinatie van een leuk koppie + interessante gesprekken dan is Tinder wellicht dé dating app voor jou. TIP: je kunt Tinder ook gebruiken op vakantie om locals en andere vakantiegangers te ontmoeten.

Download Tinder App

5. Dames nemen de leiding via Bumble

Bumble is een dating app waarbij wederzijds respect en vriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Van oorsprong richt de app zich op een feministische benadering van daten: de vrouw spreekt de man aan. Nadat jullie elkaar hebben geliket kan de dame in kwestie binnen 24 uur het gesprek beginnen. Optioneel kan de man de tijdsduur wel verlengen.

Het wil overigens niet zeggen dat alleen heteroseksuelen terecht kunnen op deze app, want ook iedereen uit de LHBTQIA-community kan Bumble gebruiken voor het vinden van een leuke date. Afhankelijk van de voorkeuren kan dan ook de man de eerste zet doen.

Naast dating is Bumble tevens gericht op het sluiten van nieuwe vriendschappen (Bumble BFF) en op het connecten met professionals (Bumble Bizz). Deze veelzijdige app kun je dan ook meer zien als een sociaal netwerk. Bumble kan dus gebruikt worden door iedere doelgroep en is in het bijzonder geschikt voor heren en dames die de traditionele rollen van aanspreken graag eens omdraaien.

Download Bumble App

De beste dating app voor jou?

Dating apps Nederland? Doordat bovengenoemde dating services zich richten op verschillende doelgroepen, hopen we dat er zeker wel een voor je tussen zit! Naast bovengenoemde aanraders zijn er overigens nog veel meer dating apps op de markt. Zo heb je zelfs dating apps voor vreemdgaan/het beginnen van een affaire, zoals Ashley Madison. Tenzij je een open relatie hebt zouden wij dit echter niet aanbevelen.

Kies je favoriete gratis dating app!

Tijd om online mensen te ontmoeten? Kies dan hierboven je favoriete beste dating app en maak direct je gratis account aan. En dan kan het avontuur beginnen! Je kunt natuurlijk ook meerdere beste dating apps proberen om te kijken welke het beste bij je past. We wensen je veel plezier en liefde toe!