Wat is Microsoft SharePoint Intranet en hoe gebruik je het?

Ken je het programma SharePoint? Microsoft lanceerde deze tool voor bedrijven die efficiënter willen samenwerken. Een modern platform met gedeelde toegang en veel interactiemogelijkheden, dat ook nog eens perfect samenwerkt met andere Microsoft Office programma’s.

We vertellen je meer over de mogelijkheden van Microsoft SharePoint én geven je een Microsoft download waarmee je het programma een maand lang gratis kunt proberen!

mensen rond een laptop

Professionaliseren met SharePoint Intranet

SharePoint is een samenwerkingsintranet dat geïntegreerd is met Office 365. Zo kun je binnen dit online samenwerkingsplatform bestanden delen, processen uitzetten en informatie verzamelen.

Daarnaast kun je via SharePoint documenten delen met externe partijen, waaronder klanten, leveranciers en partners. Je kunt samenwerken aan dezelfde documenten. Samengevat is SharePoint een ideale tool binnen bedrijven voor het delen van kennis en doelgericht samenwerken.

De voordelen van SharePoint

SharePoint focust zich op bedrijven die de samenwerking willen verbeteren. De SharePoint voordelen kort samengevat:

 • Moeiteloos samenwerken middels intelligent intranet
 • Eenvoudig delen van bestanden
 • Gezamenlijke kennis delen
 • Betrokkenheid binnen organisatie vergroten
 • Bedrijfsprocessen verbeteren en productiviteit verhogen
 • Toegang op verschillende besturingssystemen: Windows, Android en Mac

Hoe werkt SharePoint?

Alle functies van SharePoint zijn erop gericht om teamwerk te stimuleren. Zo kun je informatie delen, zodat alle projectinformatie is verzameld op één plek. Dat scheelt tijd en verhoogt de productiviteit. Kortom, een betrouwbare tool voor het optimaliseren van werkstromen.

Informatie delen, alles op één plek

Met Microsoft SharePoint heb je voortaan één locatie om alle bedrijfsinformatie te verzamelen. Zo breng je medewerkers direct op de hoogte van belangrijke updates, eventueel met het delen van bijbehorende documenten.

Gebruikers kunnen informatie delen op een centrale plek, maar het is ook mogelijk om projecten aan te maken. Zo kun je doelgerichter te werk gaan. Binnen SharePoint kun je daarvoor mappen aanmaken. Je kunt ook mappen delen met externe gebruikers door Guest Link toegang te geven (en stop te zetten indien gewenst).

Perfecte synchronisatie met Microsoft Office toepassingen

SharePoint voor bedrijven is een ideale aanvulling op het Microsoft Office pakket. Zo kun je je Outlook mail synchroniseren en direct documenten uploaden of koppelen, bijvoorbeeld via mail en OneDrive. Tevens kun je tools zoals Word en Excel gebruiken binnen het intranet. Hierbij kun je samenwerken aan documenten, met directe synchronisatie bij iedere gebruiker.

Altijd en overal toegang

Wat fijn is aan SharePoint is dat je eigenlijk altijd toegang hebt tot alles wat je nodig hebt, zonder daarbij vast te zitten aan een bepaald apparaat. Het enige dat je nodig hebt is je SharePoint login. Log in via de browser of de SharePoint app. Het intranet wordt dan direct gesynchroniseerd, zodat je op de hoogte bent van de laatste updates.

Uitstekende beveiliging

Het is ideaal als een intranet veel handige functies heeft, maar goede beveiliging is ook niet onbelangrijk. Het veiligstellen van gegevens is daarom een van de prioriteiten van Microsoft. Dit doen ze door dataverkeer optimaal te beveiligen en te versleutelen, eventueel met multi-level verificatie. Daarnaast een uitgebreid back-up systeem.

SharePoint als onderdeel van Microsoft 365 voor bedrijven

Microsoft SharePoint is onderdeel van het complete Microsoft Office 365 pakket. Dit is een softwarekantoorpakket met essentiële programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint. Daarnaast bevat de package dus programma’s voor samenwerking, waaronder OneDrive, Outlook, Teams en SharePoint Office 365.

Tevens vind je binnen het pakket nog een aantal andere handige tools voor het organiseren van taken. 

Wat kost Microsoft SharePoint?

De kosten van SharePoint zijn afhankelijk van het gekozen pakket. De tool is namelijk los verkrijgbaar, maar ook als onderdeel van Office 365. We zetten de opties voor je op een rijtje (prijzen februari 2021).

 • Los SharePoint Online Abonnement 1 - €4,20 per gebruiker per maand
  Voor kleine tot middelgrote bedrijven, inclusief OneDrive met 1 TB opslag
 • Los SharePoint Online Abonnement 2 - €8,40 per gebruiker per maand
  Voor grote ondernemingen met onbeperkte OneDrive cloudopslag en extra functies voor het verbeteren van zoekopdrachten binnen grote informatiekanalen.
 • SharePoint 365 als onderdeel van Microsoft 365 Business Standard – €10,50 per gebruiker per maand
  Inclusief alle Premium Office apps (Word, Excel, PowerPoint, Publisher, et cetera) en toegang tot alle cloudservices. Met een upgrade naar Business Premium (€16,90 per gebruiker per maand) krijg je toegang tot extra functies voor beheer beveiliging.

Het is aan te raden om te kiezen voor een Microsoft Business abonnement, omdat je dan toegang krijgt tot de complete functies met premium tools. Hierdoor kun je processen nog meer op elkaar af stemmen, waardoor je tijd bespaart en dus een hogere productiviteit kunt nastreven.

Probeer het zelf: SharePoint gratis downloaden!

Wil je eerst zelf wel eens testen of SharePoint iets voor jouw organisatie is? Goed nieuws, wij hebben een gratis SharePoint download voor je klaarstaan! En dat niet alleen, want met deze download krijg je tevens toegang tot de complete Microsoft 365 functies, inclusief Word, Excel, Microsoft Teams, OneDrive en veel meer handige tools.

Gratis SharePoint downloaden? Probeer hier een maand gratis het complete Microsoft 365 Business pakket, met alle handige tools inbegrepen.

Download Microsoft 365