Movavi review: video editor als alternatief voor Adobe Premiere Pro

Eerder vertelden we je al over de videosoftware Magix als alternatief voor Adobe Premiere Pro. Nu voegen we nóg een interessante video-editor aan het rijtje toe: Movavi. Deze tool is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een gebruiksvriendelijk programma dat alle basisfuncties biedt voor het bewerken van video’s.

Kiezen voor Movavi Video Editor of Adobe Premiere Pro? We vertellen je eerst meer over de werking van Movavi, inclusief review, en vertellen je tot slot wat redenen zijn om juist te kiezen voor een van deze twee programma’s.

cameraman

Wat is Movavi Video Editor?

Movavi is videosoftware waarmee je jouw filmpjes om kunt toveren tot een boeiende film. Stel zelf de tijdlijn samen en voeg speciale effecten toe. Maak daarnaast gebruik van diverse sjablonen voor de intro en aftiteling.

  • Drag & Drop tijdlijn
  • Filters toepassen en kwaliteit van filmpjes verbeteren
  • Experimenten met voorgeprogrammeerde overgangen
  • Eigen muziek of rechtsvrije muziek invoegen
  • Opslaan in alle populaire videoformats (MOV AVI, MP4, et cetera)
  • Nederlandstalige video-editor

Hoe werkt Movavi Video Editor?

De video-editor Movavi blinkt uit in een gebruiksvriendelijke interface. Je uploadt bestanden en kunt direct aan de slag. Eventueel kun je op het moment zelf een filmpje opnemen, bijvoorbeeld via de webcam of via de Movavi screen recorder. We vertellen je meer over de functies van Movavi.

Tijdlijn bewerken

Via Drag & Drop kun je zoveel bestanden als je wilt toevoegen aan je tijdlijn. De duur van fragmenten kun je eenvoudig aanpassen en optioneel voeg je tussen verschillende fragmenten overgangen in. Je hebt keuze uit een ruime bibliotheek met voorgeprogrammeerde fade ins en outs. Ook kun je gemakkelijk een intro en aftiteling invoegen in het gewenste lettertype.

Kwaliteit en kleur aanpassen

Hebben je video’s verschillende kleurtonen? Dit kun je allemaal heel eenvoudig op één lijn brengen. Ook kun je de scherpte aanpassen, zodat de kwaliteit van je video verbetert. Optioneel kun je ook het formaat van het filmpje aanpassen en bijvoorbeeld omzetten naar een liggende, staande of vierkante video. Met de functie Stabilisatie kun je cameratrilling verwijderen.

Filters en special effects

Binnen Movavi ontdek je tal van voorgeprogrammeerde filters en speciale effecten. Het is leuk om hier zelf mee te experimenteren om te kijken wat er allemaal mogelijk is en wat dat doet met jouw video. Zo kun je bijvoorbeeld met de functie Chroma Key een adembenemende achtergrond instellen. Tevens is het mogelijk om een tweede video ín een video te plaatsen.

Audiokwaliteit verbeteren

Muziek toevoegen of een voice-over opnemen? Het kan allemaal met Movavi. Ook heeft het programma diverse functies voor het verbeteren van de audiokwaliteit, waaronder het reduceren van ruis.

Movavi download: gratis of Plus versie

Je kunt Movavi gratis downloaden en uitproberen. Tevens kun je Movavi Video Editor Plus 21 kopen. Deze upgrade heeft net iets meer opties ten opzichte van de gratis versie, waaronder object animatie. Tevens heeft de Movavi Plus versie meer templates, filters en special effects. Je kunt natuurlijk altijd starten met de gratis versie, upgraden kan altijd nog wanneer je extra functies wenst.

De kosten voor Movavi Video Editor Plus zijn overigens helemaal niet hoog. Je betaalt eenmalig €40. Geen maandelijks abonnement, maar een eenmalige aankoop. Hierbij ontvang je zes activeringscodes, zodat je het programma bij aanschaf van een nieuwe computer opnieuw kunt activeren. Let op, je kunt Movavi met één aankoop niet op meerdere apparaten tegelijkertijd gebruiken.

TIP: Neem eens een kijkje op de website van Movavi. Naast de Video Editor hebben ze nog diverse andere handige bewerkingssoftware, onder andere de Movavi Photo Editor, Movavi Video Converter, Photo Manager en Slideshow Maker. Je kunt Movavi Video Editor ook aanschaffen in een kortingsbundel, gecombineerd met andere Movavi programma’s.

Movavi Video Editor review

Zoals je hebt kunnen lezen biedt Movavi alles wat je van kwalitatieve videosoftware mag verwachten. Wat ons betreft een fijne tool die absoluut een goede keuze is wanneer je op zoek bent naar voordelige software waarmee je filmpjes een professionele uitstraling kunt geven.

Movavi is bovendien bij uitstek een aanrader wanneer je een programma zoekt om digitale presentaties mee te maken, omdat je de functie screen recording kan combineren met een tweede kleine video binnen de grote video.

Onze mening is dus positief, maar hoe denken anderen over Movavi Video Editor? We doken in de Movavi ervaringen van gebruikers. Op basis van bijna 10.000 beoordelingen op Trustpilot krijgt Movavi een gemiddelde score van 4,5 op 5, zeker niet slecht!

Uit de Movavi reviews komt naar voren dat gebruikers vooral te spreken zijn over de overzichtelijkheid van het programma. Daarnaast wordt als dikke plus vaak aangehaald dat het zo fijn is dat Movavi nooit vastloopt en erg snel werkt.

Slechts enkelingen geven negatieve feedback omdat (een deel van) het programma niet werkte op hun computer. Let op, is dit bij jou het geval en heb je de Plus-versie aangekocht? Dan heb je recht op 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Movavi Video Editor versus Adobe Premiere Pro

Denk je aan videosoftware, dan zal Adobe Premiere Pro bij veel mensen als eerste in de gedachten opkomen. Logisch, deze toonaangevende software is vooruitstrevend op het gebied van videobewerking. Extreem veel functies om je video’s te bewerken tot een professioneel eindresultaat, dat is wat je mag verwachten van Premiere Pro. Op basis van een aantal factoren vergelijken we de Adobe en Movavi software met elkaar.

Gebruiksvriendelijkheid: beide tools zijn natuurlijk zo gebruiksvriendelijk mogelijk afgestemd. Toch komt Movavi hier als winnaar uit de bus. Dat komt simpelweg omdat Movavi minder functionaliteiten heeft dan Premiere Pro, waardoor het makkelijker navigeren is.

Functies: hier kunnen we heel kort over zijn, Premiere Pro heeft de meeste functies om video’s in detail te bewerken. Movavi biedt basisfuncties. Met allebei de tools kun je professioneel resultaat neerzetten, maar Premiere Pro gaat hierin net een stap verder.

Prijs: Movavi is gratis in gebruik, optioneel kun je upgraden voor een eenmalig bedrag van vier tientjes. Premiere Pro is heel wat duurder, bovendien betaal je per maand. Gebruik je zo af en toe eens een video-editor, dan ben je met Movavi heel wat voordeliger uit.

Wanneer kiezen voor Movavi Video Editor?

  • Zijn basisbewerkingsfuncties voor jou voldoende en hecht je juist veel waarde aan een programma dat gemakkelijk te leren en te gebruiken is, dan kun je beter kiezen voor Movavi.
  • Is prijs voor jou een doorslaggevende factor, ook dan is Movavi de beste optie. Je kunt het programma gratis gebruiken, de upgrade kost slecht eenmalig €40. Voor Premiere Pro ben je €24,19 per maand kwijt.

Wanneer kiezen voor Adobe Premiere Pro?

  • Als je een professioneel programma zoekt om op het hoogste niveau video’s te editen, dan is Premiere Pro de beste keuze. Deze tool heeft oneindig veel functies om zelfs hele films in elkaar te zetten.
  • Gebruik je andere Adobe programma’s, dan kies je het beste voor Premiere Pro. Dit door de naadloze samenwerking tussen de programma’s. Daarnaast is Premiere Pro onderdeel van het complete Adobe CC pakket. Premiere Pro zit in dit geval inbegrepen in een vaste abonnementsprijs met programma’s als onder andere Photoshop, Illustrator en After Effects.

Start met video’s bewerken!

We hopen dat je met onze Movavi review een beter beeld hebt gekregen van de mogelijkheden van deze video-editor. Tevens hopen we dat je aan de hand van de vergelijkingen met Adobe Premiere Pro ook meer zicht hebt gekregen in welke video-editor het beste bij je past.

Wil je nu gratis starten met videobewerking? Dan kun je Movavi gratis downloaden (optie tot upgraden). Ook hebben we hier op Downloaden.nl een free trial van 7 dagen voor Adobe Premiere Pro voor je klaarstaan. Zo kun je beide tools zelf ervaren en beslissen welke je favoriet is!