Handleiding Spotnet 2.0

Geniet je graag onbeperkt van het grootste aanbod aan films, series, muziek, e-books en games? Dan zit je goed met Spotnet 2.0! Dit is een tool die je kunt gebruiken via het Usenet (Nieuwsgroepen), waarmee je oneindig veel spots binnen handbereik krijgt. Als je voor de eerste keer Spotnet 2.0 gebruikt dan kan dat nog best lastig zijn. Met deze praktische Spotnet 2.0 handleiding wordt het een stuk gemakkelijker!

Het gaat hier om de Spotnet 2.0 handleiding. Wil je liever Spotnet 1.9 installeren (is van een andere ontwikkelaar)? Dan kun je terecht in onze Spotnet 1.9 handleiding.

man achter windows laptop

Heb je van Spotnet 2.0 gehoord en heeft het je interesse gewekt, maar weet je nog niet zo goed wat het is? Hieronder lees je een korte introductie. Ben je er al wel bekend mee dan kun je dat stukje overslaan en daaronder meteen verdergaan met de handleiding van Spotnet 2.0. In dit artikel lees je:

 • Korte introductie Spotnet 2.0
 • Deel 1: Spotnet 2.0 downloaden en installeren
 • Deel 2: Spotnet 2.0 koppelen aan Usenet
 • Deel 3: Spotnet 2.0 instellen
 • Deel 4: Content zoeken via Spotnet 2.0
 • Deel 5: Spots downloaden via Spotnet 2.0
 • Extra Spotnet 2.0 tips

Korte introductie Spotnet 2.0

Met Spotnet 2.0 kun je een scala aan content binnenhalen, van klassieke films tot bekende series, e-books, diverse muziek en gave games. Deze worden ook wel ‘spots’ genoemd. Om het programma te kunnen gebruiken ben je genoodzaakt om een Usenet abonnement af te sluiten voor enkele euro’s per maand. Hoe hoger je downloadlimiet, hoe eenvoudiger je alles binnen kunt halen. Je kunt hier een Usenet abonnement afsluiten, meer informatie vinden en verschillende abonnementen vergelijken.

Als je een Usenet abonnement hebt dan kies je het programma waar je de content mee wil binnenhalen. Dat kan dus onder meer via het populaire Spotnet 2.0. Andere opties zijn Spotnet 1.9, SpotLite, Newsleecher en SABnzbd. Al deze programma’s zijn gratis te downloaden via onze website.

Wat maakt Spotnet 2.0 zo populair? Deze tool is zowel in het Nederlands als Engels beschikbaar. Het is relatief gemakkelijk in gebruik en ook veilig. Zo heeft het extra goede spamfilters. Daarnaast biedt het programma hulp en tips bij verbindingsproblemen. Tot slot ontdek je er een groot aanbod aan content.

DEEL 1 SPOTNET 2.0 HANDLEIDING: Spotnet 2.0 downloaden en installeren

Nadat je Usenet geïnstalleerd hebt, kun je het programma Spotnet 2.0 gratis downloaden. Dit is alleen beschikbaar voor Windows. Wil je spots zoeken via Mac, kies dan voor het alternatief SpotLite.

 1. Download Spotnet 2.0 gratis
 2. Sla het bestand op. Dit op een plek waar je het eenvoudig terugvindt, bijvoorbeeld op het bureaublad. Het bestand wordt opgeslagen als ‘Spotnet200276.exe’, of een andere cijfercode (andere versie) indien er een update is geweest.
 3. Dubbelklik op het bestand en voer de installatie uit.

DEEL 2 SPOTNET 2.0 HANDLEIDING: Spotnet 2.0 koppelen aan Usenet

Na de installatie open je het programma en kun je beginnen met het koppelen van Spotnet 2.0 aan Usenet. Er opent een venster waar je je Usenet provider kunt invullen.

 1. Selecteer je Usenet provider, die zal er in de meeste gevallen automatisch tussen staan. Is dit niet het geval, dan kun je via de geavanceerde instellingen handmatig de gegevens van je provider invullen.
 2. Voer tevens je gebruikersnaam en wachtwoord van je Usenet account in.
 3. Klik nu op verbinden en wacht eventjes. De eerste keer duurt dit wat langer, omdat Spotnet 2.0 nu alle spots aan het binnenhalen is.

DEEL 3 SPOTNET 2.0 HANDLEIDING: Spotnet 2.0 instellen

In principe kun je nu direct aan de slag met Spotnet 2.0, maar we raden je aan om eerst een aantal instellingen eenmalig goed te zetten. Zo vind je later eenvoudiger je downloads terug.

Ga naar de instellingen in Spotnet 2.0 via de bovenste menubalk (bewerken > Instellingen) en stel daar in wat wenselijk voor je is. Hieronder en toelichting per tab.

 • Downloads: Hier kies je de map (via bladeren) waar je voortaan downloads op wilt slaan. Je kunt optioneel ook een tijdsperiode en/of snelheidslimiet aangeven. Dit komt van pas als er meerdere mensen via dezelfde internetserver werken. Zo zorg je ervoor dat er bandbreedte overblijft voor anderen op het netwerk. Daarnaast kun je ook ‘Verwijder par2 bestanden na downloaden’ aanvinken, zodat overbodige bestanden direct opgeruimd worden.
 • Geavanceerde downloads: Hier hoef je niets mee te doen.
 • Algemeen: Selecteer ‘Zoeksuggesties weergeven’ als je die wilt ontvangen. Daarnaast kun je het beste ‘Download externe wit/zwarte lijsten’ ook aanvinken, want hiermee voorkom je dat je spam spots te zien krijgt.
 • Spots Lijsten: Hier kun je nog een aantal persoonlijke voorkeuren invoeren. Bijvoorbeeld dat je alleen spots wilt zien van vertrouwde afzenders (witte lijst), of je erotiek ook in de zoekresultaten wilt en of je kleurenfiltering in de spotlijst wilt.
 • Tabbladen: Ook hier weer een aantal persoonlijke voorkeuren. Onder meer of je reacties onder spots automatisch wilt laden en afbeeldingen wilt zien. Je kunt hier tevens een eigen Spotnet 2.0 avatar instellen.
 • Database: Hier geef je de retentietijd van je Usenet abonnement op. Wat dat wil zeggen? Je kunt via het gekozen abonnement spots tot een bepaald aantal dagen oud downloaden. Bijvoorbeeld spots tot maximaal 1600 dagen oud. Vul het betreffende getal dat hoort bij jouw abonnement in bij ‘Retention (days)’. Zo voorkom je dat je spots ziet die je toch niet kunt downloaden. 

DEEL 4 SPOTNET 2.0 HANDLEIDING: Content zoeken via Spotnet 2.0

Voilà, het instellen van Spotnet 2.0 is nu als het goed is gelukt! Dat betekent dat je aan de slag kunt met het zoeken naar spots, van games en films tot e-boeken en muziek! In het begin kan dat nog overkomen als een grote hoeveelheid aan ongeorganiseerde informatie, maar als je de kneepjes van het vak weet dan zoek je heel eenvoudig naar je favoriete content. De opties:

 • Zoeken via zoekfunctie: Typ een of meerdere kernwoord(en) in en ontdek wat er allemaal tevoorschijn komt.
 • Zoeken via filters: Maak gebruik van de vooraf ingestelde filters of voeg zelf een filter toe. Je kunt eenvoudig een filter aanmaken via ‘Filter Toevoegen’. Geef je nieuwe filter een naam, selecteer de categorie (zoals films, spellen, muziek), kies de taal en het genre en voeg je nieuwe filter toe. Nu worden alle spots die daarbij passen automatisch in een lijstje gezet. Je kunt meerdere filters aanmaken en ze worden ook voor je opgeslagen.
 • Zoeken op datum: Bekijk alle nieuwste spots door daarop te categoriseren. Dit kun je doen bij het complete aanbod spots, alsook binnen bepaalde filters.

DEEL 5 SPOTNET 2.0 HANDLEIDING: Spots downloaden via Spotnet 2.0

Denk je dat je een interessante spot gevonden hebt? Dan kun je de spot aanklikken om meer informatie te vinden. En mocht het naar wens zijn, dan is het tijd om de spot te downloaden!

 1. Nadat je de spot aan hebt geklikt, klik je rechtsboven op ‘NZB’ om de download te starten.
 2. Klik nu bovenin de menubalk op downloads, daar zie je de voortgang van de download. Daarbij staat ook de omvang en resterende tijd weergegeven.
 3. Ga naar de map waar de spot is opgeslagen (heb je ingesteld via de instellingen) om direct toegang te krijgen tot de spot. Deze is al automatisch voor je uitgepakt, zodat je meteen die muziek kunt luisteren of dat filmpje kunt kijken. Je kunt het ook naar een cd of dvd kopiëren, aan jou de keus!

Extra Spotnet 2.0 tips

Oefening baart kunst, een uitdrukking die voor het zoeken in Spotnet 2.0 zeker opgaat. We raden je daarom aan om zelf lekker te gaan experimenteren. Zo ontdek je al snel genoeg hoe je razendsnel via de filters je favoriete content bemachtigt. We sluiten af met enkele laatste tips die kunnen helpen bij het gebruik van Spotnet 2.0.

 • Twijfel je of je een spot wilt downloaden? Wil je nog even verder zoeken zonder dat je die andere spot uit het oog verliest? Sla de spot dan op onder je favorieten, door de spot te selecteren en op het sterretje te klikken.
 • Wil je meer informatie over een spot? Check dan zeker even de reacties van andere gebruikers. Je kunt zelf ook reacties achterlaten. Dat is fijn voor andere gebruikers.
 • Voor alle aanvullende vragen kun je terecht op het Spotnet 2.0 forum

We wensen je veel plezier en succes met het gebruik van Spotnet 2.0!

Let op: Naast rechtenvrije content bevat Spotnet 2.0 ook copyrighted materiaal. Volgens de Nederlandse wet is het niet toegestaan om beschermd materiaal te downloaden. Onze website heeft als doel de werking van populaire tools als Spotnet 2.0 uit te leggen, niet om het verspreiden van beschermd materiaal te bevorderen. Je bent zelf verantwoordelijk voor wat je doet en downloadt, dus verdiep je daarom in wat wel en niet volgens de wet en handel daarnaar.