Kies ik gezond? downloaden

Als je bezig bent om je leven wat gezonder in te richten, is het je vast al wel eens opgevallen dat het je niet gemakkelijk wordt gemaakt. Iedere supermarkt en ieder merk heeft wel zijn eigen ‘gezond keurmerk’ en slechte ingrediënten zijn goed verstopt of krijgen andere benamingen. Het Voedingscentrum wilt het beoordelen van producten en of deze in een gezonde levensstijl passen makkelijker maken. Daarom riepen zij de app ‘Kies ik gezond?’ in het leven.

Het Voedingscentrum

Het Voedingscentrum is een overheidsinstantie, die in het leven is geroepen om een gezonde kijk op voeding te bewerkstelligen. De bekendste prestatie is waarschijnlijk de ‘Schijf van Vijf’, een schijf waarin de ingrediënten staan voor een gezond en evenwichtig dieet. De schijf helpt niet alleen tegen overgewicht, maar vermindert ook de kans op hart- en vaatziekten. Tenminste, als je je er netjes aan houdt en genoeg beweegt.

‘Kies ik gezond?’ app

Sta je in de supermarkt met twee potten pindakaas in je handen, de één een ‘light’ variant, de andere met zoveel procent minder vet? Dan is het logisch dat je niet weet welke je moet kiezen. Scan dan gewoon de barcodes en de app geeft je duidelijk en zonder mooie bewoordingen een ingrediëntenlijst.

  • Geen last meer van de kleine lettertjes op etiketten
  • Kies zelf waar je op wilt letten: o.a, calorieën, koolhydraten of zout?
  • Check in één oogopslag wat een gezondere keuze is
  • Snel zien of iets in de Schijf van Vijf zit

De app ‘Kies ik gezond’ is vooral handig in de supermarkt, aangezien je de barcodes kunt scannen. Maar ook thuis op de bank, tijdens het maken van je boodschappenlijstje, komt ‘ie al van pas. Voer producten met de hand in, om te checken of jij een gezonde keuze hebt gemaakt. Ook handig: de app stelt bij ieder product gezonde recepten voor. Hoef je deze zelf niet meer op te zoeken!

 

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Eten en Drinken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Mijn Eetmeter.