Ontdek Wondershare voor bestanden herstellen, beheren & bewerken

Maak kennis met Wondershare, aanbieder van diverse losse hulpprogramma’s op het gebied van bestandsbeheer, -bewerking en -herstel. Deze softwarespecialist heeft alles in huis om allerlei computertaken gemakkelijker te maken. Van back-ups en recovery tot het bewerken van video’s en PDF’s, we vertellen je meer over de (gratis!) downloadmogelijkheden.

man achter pc met twee schermen

Wie is Wondershare?

Wondershare is een Chinees bedrijf dat in 2003 opgericht is door Tobee Wu. Het begon allemaal met het eenvoudige idee om fotosoftware te ontwikkelen. De tool Photo2VCD werd in het leven geroepen. In de jaren daarna volgden er variaties aan applicaties, die het opmaken, beheren en herstellen van bestanden een stuk gemakkelijker maakten.

Al snel won het bedrijf aan bekendheid. In 2007 kwam de eerste app voor Mac uit en betrad tevens de Europese markt. Ondertussen heeft Wondershare meerdere awards op naam staan. Ze hebben meer dan 50 miljoen gebruikers over de hele wereld!

Welke Wondershare programma’s zijn er?

Wondershare heeft meer dan 50 verschillende producten. Een aantal van deze tools zijn bijzonder populair, omdat ze uitblinken in functionaliteiten en gebruiksgemak. We hebben een gevarieerde top 5 (in willekeurige volgorde) voor je samengesteld, met daarin Recoverit, Dr.Fone, MindMaster, PDFelement en Filmora. Lees mee en ontdek welke voordelen je uit deze programma’s kunt halen.

Benieuwd naar alle Wondershare programma’s? Die vind je hier!

1. Wondershare Recoverit – Bestanden herstellen

Paniek, ben je bestanden kwijt, heb je ze per ongeluk weggegooid of is je systeem gecrasht?! Nu je weet dat Recoverit op de markt is hoef je je daar in ieder geval geen zorgen meer over te maken. Met deze tool kun je namelijk verwijderde, geformatteerde en ontoegankelijke bestanden gemakkelijk terughalen.

De tool herstelt meer dan 1000 verschillende file formats, waaronder documenten, foto’s en video’s, audio en e-mails. Je kunt tevens geheugenkaarten doorzoeken. Ook wanneer je je prullenbak al geleegd had, is de kans groot dat je het met Recoverit terug kunt halen. Als het met deze tool niet lukt, dan lukt dat waarschijnlijk ook niet met een vergelijkbaar programma.

Met de gratis versie kun je tot 100 MB aan data herstellen. Voor ongelimiteerde data kun je vanaf $80 per jaar altijd nog upgraden naar Recoverit Pro.

Download gratis Recoverit

2. Wondershare Dr.Fone – Data verplaatsen van device naar device

Heb je een nieuwe smartphone of tablet gekocht en wil je gemakkelijk je data overzetten, of wil je voor de zekerheid een back-up van gegevens maken op een ander apparaat? Dat doe je in no-time met de tool Dr.Fone. Het programma is compatibel met meer dan 8000 apparaten.

Overzetten kan niet alleen binnen hetzelfde besturingssysteem (iOS naar iOS en Android naar Android), maar ook van iOS naar Android en andersom. Afhankelijk van de transfer per besturingssysteem kun je tot 15 bestandstypen overzetten: foto’s, video’s, berichten, muziek, belgeschiedenis, voicemail, blacklist, kalender, spraakmemo’s, bookmarks, memo’s, alarmgeluiden, wallpapers, ringtones en internetgeschiedenis.

Je kunt een free trial van Dr.Fone downloaden of vanaf $35 per jaar upgraden naar de complete versie. 

Download gratis Dr.Fone

Liever alleen je WhatsApp berichten overzetten? Kies dan voor Dr.Fone Whatsapp Transfer downloaden.

3. Wondershare MindMaster – Mindmappen ontwerpen en presenteren

Creatievelingen opgelet, MindMaster is hét programma voor mind mapping. Zo hijs je al je creatieve ideeën in een visueel aantrekkelijk jasje. Je hebt keuze uit tal van templates, diagrammen en symbolen. Met de uitgebreide toolset pas je alles naar wens aan.

Je kunt ook samenwerken met teamleden. Ontwerp een mindmap voor een brainstorm, project of presentatie. Wanneer je mindmap gereed is kun je hem starten als slideshow. Je kunt je bestanden ook exporteren naar bijvoorbeeld PowerPoint, Excel of Word. Handig als je hand-outs wil uitdelen bij je presentatie.

Met gratis MindMaster kun je tot 100 topics uitwerken. Je hebt toegang tot diverse templates en lay-outs. Met een upgrade vanaf $59 per jaar ben je nog flexibeler in aantal projecten en functionaliteiten. Upgraden kan natuurlijk ook nog op een later moment.

Download gratis Mindmaster

4. Wondershare PDFelement – PDF-documenten tot in detail bewerken

Hè, je weet vast hoe vervelend het is als je een PDF hebt die je niet direct kunt bewerken. Met het programma PDFelement is dat verleden tijd. Je kunt aanpassingen doen, formulieren ondertekenen, pagina’s samenvoegen en verwijderen, templates toevoegen, notities maken, PDF’s beveiligen met wachtwoord en noem maar op.

Bijzonder aan PDFelement is de functie Optical Character Recognition (OCR). Hiermee kan tekst in afbeeldingen herkend worden, waardoor je zelfs die tekst aan kan passen. In sommige gevallen is dit echt ideaal!

Met de gratis versie van PDFelement kun je vrijwel alle functies gebruiken, maar zit je wel vast aan een watermerk en een maximum van 5 te converteren pagina’s. Met een upgrade vanaf $69 per jaar heb je geen limieten. Upgraden kan natuurlijk altijd nog.

5. Wondershare Filmora – Video’s bewerken

Filmora van Wondershare is videobewerkingssoftware. Er bestaan twee varianten, namelijk Filmora X en FilmoraPro. Hierbij is Pro geen upgrade, maar is het een ander programma. Voor het gemak zetten we ze even onder één noemer, zodat je zelf kunt beslissen welke van de twee het beste bij je past.

Filmora X is de beste keuze wanneer je op zoek bent naar een gemakkelijke tool om basisbewerkingen aan video’s te doen. Denk aan het toevoegen van effecten en filters, maar ook aan color grading en green screen. Met FilmoraPro krijg je toegang tot tal van extra functies. Dit is professionele software voor uitgebreide videobewerkingen.

Beide versies kun je gratis downloaden. Bij het opslaan worden je video’s voorzien van watermerk. Wil je zonder watermerk opslaan, dan kun je vanaf 45$ per jaar upgraden naar de betaalde versie. Je kunt overigens ook eerst je video’s ontwerpen, want na de upgrade kun je het watermerk alsnog weghalen uit de reeds gemaakte video’s.

Start met Wondershare downloaden!

Zoals je hebt kunnen lezen zijn alle genoemde Wondershare programma’s heel divers aan functionaliteiten. Het is dan ook lastig om de beste Wondershare downloads te benoemen, omdat ze zo verschillend zijn dat het appels met peren vergelijken is. Ben je benieuwd wat Wondershare naast bovengenoemde tools nog meer te bieden heeft? Dan nodigen we je van harte uit om zelf eens door hun grote aanbod te snuffelen. De meeste tools hebben een gratis versie of in ieder geval een free trial.

Ontdek hier alle (gratis) Wondershare programma’s