Google nieuws downloaden

RSS-readers zijn tegenwoordig onmisbaar als je goed op de hoogte wilt blijven van het nieuws. Gelukkig zijn er veel verschillende apps voor RSS-readers te vinden. Als jij er nog geen hebt die goed bij jou past, is Google Nieuws het proberen waard.

Zoals we van Google gewend zijn, is de app makkelijk en duidelijk in gebruik. Je kiest uit een van de 75.000 voorgeprogrammeerde nieuwsbronnen, of voegt zelf je favoriete kanaal toe. De verschillende websites kun je vervolgens onderbrengen in tabjes, zodat je in een scherm nieuws uit de regio, Hollywood of over de EU kunt lezen.

Google Nieuws detecteert zelf of bepaalde artikelen 'headlines' zijn en zet deze ook op de voorpagina van je app. Zo ben je altijd op de hoogte van het belangrijkste nieuws. Er is ook een sectie met 'top stories', waar de meest gelezen artikelen van die dag verschijnen.

Handig is ook dat de app je dagelijkse nieuws combineert met het weer. Bovenaan in je scherm zie je de voorspelling voor een aantal dagen, of je opent een scherm voor meer details. Met Google Nieuws heb je eigenlijk alles bij elkaar wat ook in je favoriete krant staat, maar dan vanuit heel vele bronnen verzameld.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Dvel - compare, share, decide.