Gratis formule 1, voetbal en andere sporten streamen!

Als je geen genoeg krijgt van sport kijken op tv, dan ben je er waarschijnlijk al achter gekomen dat je maandelijks flink in de buidel mag tasten voor abonnementen op verschillende streamingsdiensten.

Zo zijn F1 en Premier League te zien via Viaplay, terwijl je bij ESPN moet zijn voor Eredivisie en Europa League. En dan heb je ook nog Ziggo Sport Totaal voor La Liga en Champions League. Kijk je liever gratis sport? Dan hebben we bij Downloaden.nl nog wel een aantal interessante tips voor je in petto!

Max Verstappen auto

Streaming abonnementen voor sport

Kijk, als nou alle sport op dezelfde streamingsdienst stond, dan konden we dat prima accepteren. Eén abonnementje om alles binnen handbereik te hebben. Helaas is dat niet zo. Een snelle rekensom vertelt ons dat je al snel naar de €40 per maand gaat om toegang te hebben tot het complete aanbod.

 • Viaplay vanaf €10,49 per maand: o.a. Formule 1, Bundesliga, Premier League, PDC
 • F1TV vanaf €5,42 per maand: o.a. F1, F2, F3 en Porsche Supercup
 • ESPN gratis bij sommige providers als je ook een tv-pakket hebt (KPN, T-Mobile, Ziggo, Solcon, Budget Alles-in-1): o.a. Eredivisie, TOTO KNVB Beker en Keuken Kampioen Divisie (prijs afhankelijk van bij welke provider je zit).
 • ESPN Compleet vanaf €12 per maand: UEFA Conference League, Major League Soccer, honkbal (MLB), hockey (NHL) en tennis (WTA).
 • Ziggo Sport Totaal vanaf €10 per maand: Primera Division (La Liga), NBA Basketbal
 • Discovery Plus €5,99 per maand: Wielrennen, veldrijden, wintersport, vechtsport, Olympische Spelen

Van gratis sport kijken naar betaling

Naast de kosten voor de verschillende streamingsdiensten, betaal je ook nog voor het standaard tv-pakket. Vroeger was dat anders, dan zat sport vaak gratis inbegrepen bij je tv-pakket. Zo bood Ziggo bijvoorbeeld Formule 1 aan via Ziggo Sport, een gratis kanaal voor klanten. Helaas verloor Ziggo de uitzendrechten en zit je dus vast aan een abo, of toch niet?

Kosten omzeilen: gratis formule 1 kijken!

Wil je Formule 1 gratis kijken? Dan kom je in principe uit bij een abonnement op Viaplay of F1TV. Betaal je je abonnement een jaar vooruit dan krijg je korting, maar betaal je per maand dan ben je aan Viaplay €13,99 p.m. en aan F1TV €7,99 p.m. kwijt. Hoe kun je die kosten voorkomen?

Eigenlijk redelijk simpel, want de autosport is namelijk wel gratis en live te zien via buitenlandse tv-zenders en streams, zoals ORF en Servus TV (Oostenrijk), SRF (Zwitserland), RTSH Sport (Albanië) en GloboPlay (Brazilië). Klein obstakeltje is dat deze zenders geoblokkering gebruiken, waardoor je ze niet met een Nederlands IP-adres kunt zien. Gelukkig is dat op te lossen! Hoe kun je gratis formule 1 kijken?

Gebruik een VPN-service en stel je IP-adres in op het betreffende land.

 1. Kies een goede VPN-aanbieder, zoals VPN Nederland, NordVPN of GooseVPN
  Lees hier meer over de werking van VPN + de beste VPN downloads
 2. Stel de VPN in en kies het betreffende land, maak verbinding in het land van bestemming (bijvoorbeeld Zwitserland)
 3. Ga naar de website van de zender waarop je wilt kijken, zoals SRF in Zwitserland, en kijk gratis livestreams van Formule 1

TIP: Download gratis Grand Prix Radio voor live commentaar van Olav Mol en Jack Plooij. Sinds maart 2023 is dit niet meer rechtstreeks via Nederland te luisteren, maar wel nog via België. In het artikel Grand Prix Radio luisteren via België lees je een stappenplan voor het instellen. 

Andere sporten gratis kijken via buitenlandse websites

Formule 1 gratis kijken is wat dat betreft relatief makkelijk, maar hoe zit dat met andere sporten? Dat hangt een beetje van de sport af. Vaak kom je met even Googlen al een heel eind. Zo kun je bijvoorbeeld tal van voetbalwedstrijden zien via BBC iPlayer. Tevens ontdek je hier rugby, wielrennen, cricket en nog meer. Deze dienst is beschikbaar voor het Verenigd Koninkrijk, dus stel die VPN daar maar op in en geniet van gratis sport!

Jongen met Neymar shirt kijkt voetbal

Gek op American football, basketball en baseball? Dan zit je goed met Pluto TV. Deze is beschikbaar vanuit onder meer Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Tennis en golf kijk je via Peacock TV, waarbij je een verbinding maakt via Ierland of Italië. Staat er een belangrijke wedstrijd op het programma? Snuffel dan gewoon even het web af en maak een VPN-verbinding voor het land van bestemming. In welke landen het beschikbaar is staat normaliter op de betreffende website aangegeven.

Nederlandse sport streamen in het buitenland

Je weet nu hoe je in Nederland gratis naar sport kan kijken via buitenlandse zenders, maar hoe zit het als je in het buitenland bent en naar Nederlandse sport wilt kijken? Hier geldt namelijk vaak hetzelfde probleem als bij buitenlandse streamingsservices: namelijk dat het niet beschikbaar is met een IP-adres in een ander land. Gelukkig is ook dat weer mega eenvoudig op te lossen met een VPN!

Ben je in het buitenland en is Nederlandse content niet beschikbaar? Gebruik dan een VPN om verbinding te maken met een Nederlandse server.

Dit noemen we ook wel geoblokkades omzeilen. Dit is gewoon legaal en het gebruik van een VPN wordt zelfs aangeraden in het buitenland, omdat je hiermee de kans verkleint om gehackt te worden. Het is veel veiliger, zeker als je openbare wifi gebruikt.

Altijd een VPN gebruiken voor online veiligheid

Er zijn ook mensen die áltijd een VPN gebruiken, niet per se om geoblokkades te omzeilen, maar simpelweg omdat het veiliger is dan internetten zonder VPN. In de eerste plaats is een dergelijk Virtual Private Network namelijk bedoeld om je gegevens beter te beschermen. Doe je vaak online banktransacties, verzend je gevoelige informatie of heb je belangrijke gegevens op je computer staan? Door de omleiding van het IP-adres wordt het voor internetdieven een stuk lastiger om in te breken. Lees meer over de voordelen van VPN.

VPN-diensten zijn gratis beschikbaar, maar voor maximale betrouwbaarheid kies je vaak liever voor een betaalde provider. Dit kost vaak een aantal tientjes per jaar, wat in ieder geval een stuk voordeliger is dan abonnementen op sport streamingsdiensten.

Het gebruiken van een VPN kan in de eerste plaats misschien wat lastig klinken, maar dat is het niet. Volg gewoon de stappen in het programma, dat wijst vanzelf. Zoek je een VPN-aanbieder met Nederlandse ondersteuning en servers in het buitenland? Overweeg dan VPN Nederland. Deze kun je zeven dagen gratis proberen en daarna kost het (vanaf) €2,99 per maand.

Gratis proefperiodes sportzenders

Wil je gewoon een enkel wedstrijdje pakken en heb je geen zin om veel moeite te doen of te betalen? Dan kun je voor een hele korte periode gratis kijken door een free trial te benutten. Helaas bieden F1TV, Viaplay en ESPN Compleet op moment van schrijven geen gratis proefperiodes. Wel kun je 30 dagen gratis Discovery Plus kijken. Hier stream je alle live sporten van Eurosport 1 en 2, waaronder Grand Slam Tennis, Tour de France, wintersport, EFC en PGA Golf Tour!