Deze gratis programma's maken jouw computer compleet

Ben jij één van die gelukkigen die met kerst of Sinterklaas een nieuwe laptop heeft gekregen? Of heb je jezelf getrakteerd op een nieuw apparaat met je kerstbonus? Gefeliciteerd! Maar zorg je er wel voor dat je je nieuwe computer voorziet van de juiste software? Zo kun je optimaal gebruik maken van het systeem en beleef je alleen maar plezier.

Helaas kan een goed software-pakket best in de prijzen lopen. Geld dat je net in je nieuwe computer hebt zitten. Maar zoals je weet, verzamelt Downloaden.nl alle goede gratis software voor jou. Er zijn heel veel goede programma’s te vinden die essentieel zijn voor een optimale computer én helemaal niets kosten. Denk hierbij aan office-pakketten, back-up oplossingen en een goed anti-virusprogramma.

Wij snappen dat je door de bomen wellicht het bos niet meer kan zien. Daarom hebben we voor jou de beste gratis programma’s voor een goede computer op een rijtje gezet. En ze werken allemaal net zo goed als hun betaalde tegenhangers!

AVG Antivirus free

Deze gratis versie van AVG Antivirus is een must-have! Het biedt je optimale bescherming tegen ongewenste bestanden en programma's. Zo hebben virussen en andere vervelende malware geen kans.

Wat zijn de mogelijkheden van AVG Antivirus Free?|

  • Blokkeer virussen, spyware en andere malware
  • Onveilige koppelingen, downloads en e-mailbijlagen blokkeren
  • Scan op pc-prestatieproblemen
  • Realtime-beveiligingsupdates

AVG Antivirus free is een gratis virusscanner die de noodzakelijke beveiliging biedt en jou niet in de steek laat.

EaseUS Todo Backup Free

Het is niet echt een leuk klusje, maar regelmatig een back-up maken is echt iets wat je jezelf aan moet leren. Begin er meteen mee als je een nieuwe computer hebt! De schijven zullen het voorlopig wel even blijven doen, maar het is altijd mogelijk dat je per ongeluk data overschrijft. Of wat dacht je van virus- en ransomware aanvallen, diefstal of gewoon het knoeien van drinken en eten waardoor je computer het loodje legt?

Maar je kunt jezelf dus wapenen tegen dit soort ongevallen: leer het jezelf aan om regelmatig back-ups te maken. En met EaseUS Todo Backup Free gaat dit net een stukje makkelijker. Maak een back-up van je complete systeem, of alleen van je belangrijke bestanden. En door de planningsfunctie, kun je de back-ups laten draaien op een moment dat het jou niet hindert.

Mozilla Firefox

De bekende browser heeft het een tijdje af moeten leggen tegen Google Chrome, maar is weer helemaal terug van weg geweest. Er zijn een aantal updates geweest die vooral hebben gezorgd voor een nog hogere snelheid en een strak ontworpen interface. Door de combinatie van snelheid, veiligheid en stabiliteit vinden wij dit de fijnste browser die er te vinden is!

Daarnaast werken de add-ons anders tegenwoordig; ze kunnen de basiscode niet meer aantasten. Dat betekent dat slecht geschreven of kwaadaardige add-ons er niet meer voor kunnen zorgen dat Mozilla Firefox langzamer wordt.

WPS Office Free

Veel mensen denken dat ze Microsoft Office nodig hebben om teksten te tikken, maar er is andere software die net zo goed is. En gratis. Bijvoorbeeld WPS Office Free!

De software zit intuïtief in elkaar en de functies bevatten alles wat je nodig hebt voor het werken met tekst, spreadsheets en presentaties. Heb je ooit gewerkt met de nieuwste versies van Office? Dan heb je dit programma meteen onder de knie: de interface is nagenoeg hetzelfde.

Photo Pos Pro

Wil je net zulke intensieve bewerkingen uitvoeren als dat met Adobe Photoshop kan? Download dan GIMP. Mag het net iets simpeler? Dan is Photos Pos Pro hét programma voor jou.

Je kunt kiezen tussen 2 verschillende interfaces: Novice en Pro. Beiden zijn slim ontworpen en makkelijk te gebruiken. Met de ‘Novice’ optie kun je snel en zonder al te veel kennis foto’s bewerken. Met een enkele klik gebruik je filters en boost je je foto’s. Met de ‘Pro’ interface zijn veel meer en geavanceerde bewerkingen mogelijk. Zo is er ondersteuning voor het werken met lagen en maskers, kun je curven en niveaus handmatig aanpassen, kies je uit een brede selectie penselen en kun je foto’s herstellen.

Piriform Recuva

Het eerste wat je doet met een nieuwe laptop of computer: al je data overzetten. Maar wat nu als je per ongeluk wat verwijdert, zonder dat je het door hebt? Tijdens het organiseren van je nieuwe apparaat gebeurt dit maar al te snel. Vervolgens klik je op ‘prullenbak leegmaken’ en je kunt fluiten naar je bestanden. Tenzij je Recuva hebt geïnstalleerd.

Een programma voor bestandsherstel kan zelfs data terughalen die zijn overschreven door nieuwe gegevens. Piriform Recuva biedt zowel snelle als diepe scans, waardoor je bijna zeker je verloren of beschadigde bestanden kunt herstellen. Alles in de zoekresultaten krijgt een kleurcode (rood, groen, oranje), zodat je weet wat volledig herstelbaar is.

VLC Media Player

Als je video’s of muziek afspeelt, is het vooral heel fijn om een mediaspeler te hebben waarbij je niet allerlei aparte codecs hoeft te installeren. Je wilt gewoon meteen iets kunnen kijken. En met de VLC Media Player kan dit. Welk bestand je ook opent, het wordt afgespeeld.

VLC is niet alleen een simpele mediaspeler. Het is al een topprogramma als je het eenmaal hebt geïnstalleerd. Maar het programma is compleet aanpasbaar, waardoor je alles precies op je eigen voorkeuren kunt afstellen.

ShotCut

Windows levert niet meer standaard een videobewerkingsprogramma mee. Maar ook met ShotCut maak je die video’s van je telefoon YouTube of Facebook waardig.

Het is niet de krachtigste gratis videobewerker, maar het komt wel het dichtst in de buurt van Windows Movie Maker. Je kunt er redelijk makkelijk filmpjes mee knippen en effecten toevoegen, zonder hier een hele cursus voor te volgen.