Safari downloaden

Een browser kiezen heeft vooral te maken met persoonlijke voorkeuren. Je maakt geen (levens)lange beslissing, zoals bij de keuze tussen een Mac of Windows computer. Je kunt rustig wat browsers proberen, totdat je de juiste hebt gevonden. Zijn Google Chrome of Mozilla Firefox het toch net niet voor jou? Probeer dan eens Safari, de browser die standaard op Mac computers geïnstalleerd staat.

Geschiedenis van Safari

Toen de eerste versies van Mac OS X werden uitgebracht, stond Internet Explorer nog als standaard browser geïnstalleerd. Maar zoals je zou verwachten, maakte Mac hier snel korte metten mee. Wat waarom de browser van de concurrent meeleveren, terwijl je zelf ook wat kan maken? Zo ontstond de eerste versie van Safari, de browser die met je Mac wordt meegeleverd. En op iOS apparaten is het zelfs niet mogelijk om te wisselen van stadaard browser!

Waarom kiezen voor Safari?

Mac staat vooral bekend om de hoge mate van veiligheid en privacy. Wil je er (redelijk) zeker van zijn dat je nooit wordt gehackt, of criminelen je gegevens stelen? Dan kun je beter investeren in een Mac. Dit kernpunt hebben ze ook doorgetrokken in de software die door het bedrijf wordt ontwikkeld. Safari ziet het bijvoorbeeld als websites je volgen, ook als je hun pagina's al lang hebt verlaten. Er wordt meteen actie ondernomen: de verzamelde gegevens (tracking cookies) worden verwijderd en de instellingen voor de website in kwestie aangescherpt. 

Daarnaast is de browser van Mac ook gewoon heel snel. De laatste versie komt in de testen steeds als beste naar voren. Hoe een pagina ook gecodeerd is (HTML, CSS, Javascript of wat anders); Safari 'leest' 'm supersnel. 

Belangrijkste kenmerken van Safari:
  • Onderbroken downloads voortzetten
  • Twee maal zo snel als Internet Explorer
  • Overzicht van meest bezochte websites
  • Werken in tabbladen
  • Doorzoek tekst op websites met Spotlight
  • Anoniem surfen in privévenster

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Webbrowsers.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Mozilla FireFox.