DeepBurner Free downloaden

DeepBurner Free is gratis software om back-ups te maken van CD's en DVD's. Het maakt niet uit of hier audio, video of andere data opstaan. 

Je doet het waarschijnlijk niet meer zo vaak als vroeger, het branden van een CD of DVD. Toch is het een goed idee om hier betrouwbare software voor op je computer te hebben staan. Het kan zomaar eens voorkomen dat je toch een oude CD met foto's, of een DVD met homevideo's veilig wilt stellen door er een kopie van te maken. Met DeepBurner Free is de klus snel klaar. Dat komt mede door de duidelijke interface: die vertelt je precies wat je moet doen. Ook al heb jij niet veel verstand van computers, met behulp van dit programma kopiër jij snel iedere soort DVD of CD.

Waarom DeepBurner Free?

Omdat je niet zomaar nieuwe CD's of DVD's kunt branden, maar ook je eigen album art kunt ontwerpen! In het ontwerp tabblad kun je kiezen uit verschillende standaardformaten. Denk hierbij aan de omslag voor een DVD of CD, maar ook voor de binnenkant of een sticker voor op het schijfje. Via de handige integratie met Windows Verkenner of jouw standaard bestandsmanager, kun je gemakkelijk de afbeeldingen kiezen die je wilt gebruiken. Voeg hierna nog tekst toe en druk je ontwerp meteen af.

Naast deze gave ontwerp functie, zit het voordeel van DeepBurner Free vooral in de technische kant. Het wordt door computer expert bijvoorbeeld afgeraden om tijdens het brandproces, de computer met rust te laten. Het extra vermogen dat er op dat moment wordt gevraagd, zou namelijk de kwaliteit van de gebrande CD kunnen beïnvloeden. Maar DeepBurner Free werkt met de 'burn proof' technologie: hierdoor kun je gewoon doorwerken! Ook de 'overburn' functie is nog even het vermelden waard. DeepBurner Free zorgt er namelijk voor dat de data op een CD of DVD dichter bij elkaar worden gezet, waardoor je meer MB's kwijt kan. 

Nadelen

DeepBurner Free heeft in principe maar 1 functionaliteit: het branden van CD’s en DVD’s. Helaas wordt kopiëren of rippen niet ondersteund. Hiervoor kun je wel andere programma’s op Downloaden.nl vinden, zoals VSO CopyTo of Anyburn.

Ondersteunde schijven:

CD-R / CD-RW / DVD-R / DVD + R / DVD-RW / DVD + RW / DVD-RAM

Belangrijke kenmerken:
 • Maak en brand eenvoudig (data) CD's of DVD's
 • AudioCD opname functie
 • Snel ISO-images maken en branden
 • Ondersteunt IDE / EIDE, USB, SCSI en Fire Wire CD / DVD-writers
 • ‘Overburn’ functie: meer data branden dan eigenlijk kan
 • ‘Burn-Proof’ technologie: doorwerken op je computer tijdens branden
 • Ondersteuning voor DAO, SAO en TAO
 • Maak multi-sessie-cd's
 • Zelf opstartende CD’s of DVD’s maken
 • ISO (100% DOS / Windows) compatibele data-CD's / DVD's maken
 • Handige wizards helpen je bij ieder project

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Branden en Rippen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is CloneCD.