Ontdek 8x musthave online tools voor iedere computergebruiker!

Zit je veel achter de computer of laptop? Dan zoek je vast naar manieren om het werk soepeler en sneller te laten verlopen. Speciaal daarvoor hebben we een aantal efficiënte programma’s voor je op een rijtje gezet. Doe je voordeel met onze selectie van de beste online tools!

1. Grote bestanden versturen met TransferXL

Je kent het vast wel: wil je een bestand versturen via de mail, is het te groot. Onhandig, maar gelukkig is dat probleem met TransferXL zo opgelost. Grote bestanden sturen was nog nooit zo gemakkelijk!

Je opent dit gratis programma in je browser en vervolgens kun je bestanden of mappen in de tool slepen. Nu vul je het e-mailadres van jezelf en van de ontvanger in en kun je daarnaast ook nog een persoonlijk bericht toevoegen. Dit werkt overigens ook voor foto’s online versturen. Het werkt veilig via slimme encryptie, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je gegevens onderschept worden. Een account aanmaken is niet nodig.

2. Beeldmateriaal bewerken met Adobe CC

Met Adobe CC (Creative Cloud) kies je voor het meest toonaangevende pakket voor beeldbewerking. Je krijgt toegang tot tools als Photoshop, InDesign, Illustrator en Premiere Pro. Met voldoende cloudopslag zorg je er bovendien voor dat je werk nooit meer verloren gaat.

Adobe CC wordt zowel particulier als zakelijk veel gebruikt. Die foto voor social media wat optimaliseren? Een tof bedrijfsfilmpje in elkaar zetten? Een brochure drukgereed maken? Dat kan allemaal! Voor de tool betaal je een abonnementsprijs, maar via Downloaden.nl maak jij gebruik van de gratis Adobe CC download proefversie!

3. Chatten, teksten verwerken en cloudopslag met Microsoft 365

De kans is groot dat je al gebruik maakt van Microsoft Word, PowerPoint en/of Excel. Onmisbare tool voor iedereen die wel eens teksten, presentaties en tabellen verwerkt. Maar wist je dat het complete Microsoft 365 pakket veel meer biedt dan dat?

Zo krijg je er toegang mee tot OneDrive cloudopslag en kun je met anderen vergaderen en chatten via Teams. Tevens maak je gebruik van Antivirus Defender. Ook krijg je een agenda tot je beschikking, die gekoppeld is aan je Outlook e-mail. Tot slot zijn er nog allerlei handige hulpprogramma’s inbegrepen waarmee je taken gemakkelijker kunt plannen. Je betaalt maandelijkse kosten voor dit musthave pakket, maar met de gratis Microsoft 365 download krijg je een maand gratis toegang!

4. Nooit meer wachtwoorden vergeten met Dashlane

Een wachtwoord hier en een wachtwoord daar. Pff.. Ze moeten allemaal niet te voor de hand liggend zijn en kunnen het beste wegens veiligheidsredenen niet allemaal hetzelfde zijn.. Hoe ga je dat allemaal onthouden? Dat doe je met Dashlane!

Je bedenkt één sterk wachtwoord waarmee je voortaan de rest van je wachtwoorden automatisch kunt laten invullen waar je maar wilt. Moet je een nieuwe login aanmaken? Dan hoef je niet eens meer na te denken over je nieuwe wachtwoord, want het programma kan ook nieuwe, veilige wachtwoorden genereren. Dit tot gratis 50 wachtwoorden (daarna kleine toeslag). Test het zelf, beveilig jezelf tegen lekken en hackers en zorg er ook nog eens voor dat je je hersenen niet meer hoeft te kraken met al die ingewikkelde codes. Dat klikken op die ‘ik ben mijn wachtwoord vergeten’-button is vanaf nu verleden tijd.

5. Snel converteren van afbeeldingen, video en audio

Soms heb je een bestand dat je eigenlijk liever in een ander formaat hebt. Bijvoorbeeld een video van YouTube die je om wilt zetten naar een MP3 bestand, zodat je deze kunt overzetten op een USB-stick om in de auto muziek te luisteren. Of een afbeelding die je op social media of een website wilt plaatsen, maar waarvan het formaat te groot is.

Er zijn genoeg musthave converter tools op de markt. Welke het beste voor je is hangt maar net van je wensen af. Zo heb je zelfs een programma (Sidify Music Converter) waarmee je kunt downloaden vanaf Spotify, of een tool (WinAVI Video Converter) waarmee je een video direct kunt branden op DVD. Snuffel eens door onze categorie Converteren en vind de converter tool die aansluit bij jouw wensen.

6. Schermvideo’s en schermafbeeldingen maken met Camtasia en Snagit

Soms is het handig als je eenvoudig en snel een schermafbeelding kunt maken. Bestel je bijvoorbeeld wel eens online? Dan kan het wel eens van pas komen om een screenshot van je besteloverzicht te maken. Scheelt je weer tijd met inloggen als je later iets terug moet zoeken. Schermafbeeldingen maak je met Snagit.

Of wat dacht je van een uitlegfilmpje voor je collega’s? Als zij niet weten hoe ze een bepaalde tool moeten gebruiken, dan kun je met Camtasia een handig filmpje maken van je scherm. Deze kun je later nog bewerken. Eenmalig iets recorden kan je op termijn veel tijd besparen.

7. Haal bestanden terug die je kwijt bent of verwijderd hebt

Whooopss, heb je per ongeluk die leuke vakantiefoto’s of die belangrijke presentatie verwijderd? Een heel verslag getypt en is het nu verdwenen? Het overkomt de beste! Voordat je in paniek raakt raden we je aan om Recoverit te gebruiken.

Deze tool kan verwijderde, geformatteerde en ontoegankelijke bestanden terughalen. Dit van meer dan 1000 file formats, waaronder documenten, foto’s, video’s en zelfs e-mails. Ook het doorzoeken van SD-kaarten en USB’s behoort tot de mogelijkheden. Kies na het downloaden van de tool de gewenste herstelmodus en de scan wordt gestart. Voordat je het weet kun je weer rustig ademhalen en heb je dat bestand weer waar je het hebben moet!

8. Een snellere computer zo geregeld met CCleaner

Lijken al die bovengenoemde tools jou wel wat, maar lijkt het alsof je computer of laptop het allemaal niet trekt? Irritant! Gelukkig weten we een manier om je Windows of Mac een stuk sneller te maken. Namelijk met CCleaner.

De tool werkt erg eenvoudig. Via de gebruiksvriendelijke interface kun je je hele computer scannen of een specifiek schijfstation selecteren dat je wilt doorlopen. Het programma gaat aan het werk en geeft je vervolgens een analyse met hoeveel ruimte je kunt besparen en welke programma’s er voor verwijderd kunnen worden (o.a. cache, cookies, oude bestanden). Wat het programma nog idealer maakt? Je kunt CCleaner gratis downloaden! Dus hup, ga voor die snellere computer en haal met bovenstaande tips het maximale uit je computer ervaring!