Jouw favoriete film of de nieuwste releases in een handomdraai bekijken!

Soms is het heerlijk om in de bioscoopzaal te ontspannen en de nieuwste films te genieten. Heb je daar geen zin in of geen tijd voor? Dan zijn er ook andere opties. Je kan namelijk alle films gratis downloaden vanaf de bank. Oké, voor een zak popcorn moeten je nog wel even naar de supermarkt. 

Het downloaden van films via internet is legaal in Nederland, zolang het voor eigen gebruik is. Downloaden.nl heeft voor jou een paar goede programma's geselcteerd, waarmee je makkelijk en snel films en series op je pc zet.

Frostwire - het meest gebruikte downloadprogramma

Frostwire is een downloadprogramma dat gebruik maakt van een Bittorrent systeem. Dat wil zeggen dat er een centrale plek is die het downloaden coördineert, in dit geval Frostwire. Het programma werkt op basis van peer-to-peer: iedereen levert een stukje informatie van het bestand, zonder het te uploaden. Door een download te starten, haal je dus informatie op van verschillende computers en binnen enkele minuten staat jouw favoriete film op je pc. Het is het meest gebruikte filesharing programma dat op dit moment op internet te vinden is. Naast films kan het ook gebruikt worden voor muziek, software en games. Frostwire heeft naast het binnenhalen van jouw favoriete films tal van mogelijkheden, zoals het sychroniseren met iTunes en andere apparaten in je WiFi-netwerk. 

Spotnet - films downloaden d.m.v. nieuwsgroepen

Spotnet is een programma voor het downloaden uit nieuwsgroepen. Met het programma kan je zoeken naar bestanden op Usenet door middel van spots. Een spot is niets meer dan iets wat een andere gebruiker op Usenet heeft gevonden. Of dit door de gebruiker zelf is geüpload, is de eigen verantwoordelijkheid van de gebruiker. Spotnet kan daarnaast ook meteen het NZB-bestand genereren. Hierna kan met Spotnet het bestand ook worden gedownload. Hoe download je via nieuwsgroepen? Dat kun je hier vinden.