Jouw favoriete film of de nieuwste releases in een handomdraai bekijken!

Soms is het heerlijk om in de bioscoopzaal te ontspannen en van de nieuwste films te genieten. Heb je daar geen zin in of geen tijd voor? Dan zijn er ook andere opties. Je kan namelijk alle films gratis downloaden vanaf de bank. Het enige wat nog moeite kost, is om even langs de supermarkt te gaan voor een zak popcorn.

Ten eerste: een goede VPN verbinding

Het downloaden van films die auteursrechtelijk zijn beschermd is in Nederland illegaal. Toch kun je dit vrij makkelijk omzeilen, door een goede VPN verbinding te gebruiken. 

Een VPN-verbinding is een internetverbinding die gebruik maakt van een ander IP-adres als het jouwe. Zo kun je je internetactiviteiten verborgen houden of websites bezoeken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Fijne programma's om een VPN-verbinding tot stand te brengen zijn VPN4ALL en Speedify. Heb je eenmaal een VPN verbinding? Dan kun je gewoon Frostwire of Spotnet gebruiken, zonder bang te zijn voor waarschuwingen of boetes.

LET OP: Downloaden.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele consequenties. Content downloaden waarop auteursrecht rust is in principe illegaal en kan bestraft worden.

Frostwire - het meest gebruikte downloadprogramma

Frostwire is een downloadprogramma dat gebruik maakt van het bittorrent systeem. Dat wil zeggen dat er een centrale plek is waar de downloads worden gecoördineerd, in dit geval Frostwire. Het programma werkt op basis van peer-to-peer: iedereen levert een stukje informatie van het bestand, zonder het te uploaden. Door een download te starten, haal je dus informatie op van verschillende computers en binnen enkele minuten staat jouw favoriete film op je pc. Frostwire bestaat al een hele tijd en is nog steeds het meest populaire filesharing programma dat er te vinden is. Naast films kan het ook gebruikt worden voor muziek, software en games. Frostwire heeft naast het binnenhalen van jouw favoriete films tal van mogelijkheden, zoals het sychroniseren met iTunes en apparaten in je WiFi-netwerk. 

Spotnet - films downloaden via nieuwsgroepen

Usenet is een wereldwijd, gedecentraliseerd netwerk voor de uitwisseling van bestanden. Alle bestanden worden geplaatst in zogeheten nieuwsgroepen. Een nieuwsgroep richt zich op een specifiek onderwerp (bijvoorbeeld films of muziek) en is soms zelfs beperkt tot een specifiek land of gebied. En uit deze nieuwsgroepen kun jij weer gratis bestanden downloaden die bij jouw interesses aansluiten! Met Spotnet kun je naar downloads zoeken op het usenet. Dit gebeurt door middel van spots. Een spot is niets meer dan iets wat een andere gebruiker op usenet heeft gezet. Spotnet zorgt er ook meteen voor dat je het juiste NZB-bestand hebt (text bestandje met de id's van de verschillende bestanden waaruit één download bestaat). Hierna kan met Spotnet het bestand worden gedownload.

Hoe download je via nieuwsgroepen? Dat kun je hier vinden.