Bulk Rename Utility downloaden

Met Bulk Rename Utility is het mogelijk om meerdere bestanden tegelijk een andere naam te geven.

Al die foto’s die je tijdens vakantie maakt, krijgen automatisch een bestandsnaam. Documenten die van overal en nergens vandaan komen, heten allemaal anders. Je muziekbibliotheek met (gedownloade) MP3 bestanden zit totaal niet logisch in elkaar.

Bovenstaande voorbeelden herkenbaar? Dan zul je blij zijn om te horen dat het niet veel tijd kost om mappen en documenten zo te hernoemen dat het een overzichtelijk geheel wordt.

Hoe werkt Bulk Rename Utility?

Het ligt misschien een beetje voor de hand, maar open eerst het programma. Hier selecteer je de map of een verzameling documenten die een andere naam moeten krijgen. Vervolgens voer je een logische ‘basisnaam’ in. Denk aan ‘VakantieDuitsland2018’. De rest van de foto’s heten dan na voltooiing van het proces VakantieDuitsland2018-1, VakantieDuitsland2018-2, VakantieDuitsland2018-3', etc. Dit is natuurlijk een voorbeeld, je kunt ook voor een andere logische hernoeming kiezen. Misschien vind je data- of tijdsaanduidingen wel handiger, of de volgorde van MP3’s op een album.

In het screenshot hiernaast, zie je duidelijk welke andere variabelen je zelf nog kan bepalen. Dit is heel uitgebreid, van ruimte tussen de woorden tot het gebruik van Romeinse cijfers.

Belangrijkste functies van Bulk Rename Utility:
  • Meerdere bestanden tegelijk hernoemen
  • Voeg tekst toe of verplaats of verwijder tekst
  • Check gedetailleerde previews
  • Foto's hernoemen op basis van bestandsinformatie
  • MP3 bestanden hernoemen op basis van tags

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Tekst en Administratie.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Movienizer.