Ditto downloaden

Als je veel werkt met teksten op de computer, dan ben je waarschijnlijk de makers van Windows heel dankbaar dat er zo iets bestaan als ctrl+v - ctrl+c. Maar heel veel meer dan tekst of bestanden wegzetten op een klembord, zodat je ze ergens anders kunt plakken, is de functie niet. En dat is soms niet handig! Gelukkig bestaat er Ditto, een programmaatje dat de knip en plak functie van Windows veel aantrekkelijker maakt.

Wat kun je met Ditto?
  • Onbeperkt items kopieren en knippen
  • Werk met handige sneltoetsen
  • Maak groepen binnen je klembord
  • Gebruik Ditto in netwerk van meerdere PC's
  • Pas vormgeving compleet naar wens aan

Het Ditto klembord is een toevoeging op je vertrouwde Windows klembord. De toetsen CTRL V-, X- en C kun je dus gewoon nog gebruiken, maar naast deze sneltoetsen komen er een hoop opties bij. Zo kun je zonder limiet dingen kopiëren en dit onthoudt Ditto vervolgens allemaal. Alle geknipte en gekopieerde berichten komen op het klembord. Kopie-acties van gisteren en zelfs vorige week kun je terug vinden.

Zoeken tussen je knipsels

Het klembord open je met de sneltoets CTRL `, waarna je alle gekopieerde acties ziet. Heel handig: de zoekfunctie binnen het Ditto klembord. Zo zoek je gemakkelijk tekstfragmenten terug. Grote teksten worden trouwens eerst in miniatiuurweergave getoond. Wanneer je op de F3-knop drukt, krijg je de volledige tekst te zien.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Tekst en Administratie.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is WordPerfect Office.