GnuCash downloaden

GnuCash is boekhoudsoftware voor privégebruik en kleine ondernemingen. Het gratis te downloaden programma is beschikbaar voor GNU/Linux, BSD, Solaris, Mac OS X en Microsoft Windows.

De meeste mensen houden aan het einde van hun geld een beetje maand over. Flauwe grap, maar helaas wel herkenbaar. Wie geen goed inzicht heeft op inkomsten en uitgaven, bijt iedere keer op een houtje aan het eind van de maand. Zonde, want door wat cijfertjes in te vullen in een programma als GnuCash kan dit voorkomen worden.

Waarom GnuCash?

GnuCash stelt je in staat om heel eenvoudig bankrekeningen, beleggingen, inkomsten en uitgaven bij te houden, zonder in te leveren op computerprestaties. GnuCash is net zo snel en makkelijk te gebruiken als een huishoudboekje, maar is ontwikkeld met boekhoudkundige principes in het achterhoofd. Zo is het mogelijk om een sluitende boekhouding en accurate rapporten te maken.

Het gebruik van GnuCash is eigenlijk heel simpel. Door in het menu voor 'nieuw' te kiezen, maak je een blanco huishoudboekje aan. Via een handige assistent, wordt je door alle verschillende stappen geleid. Zo vergeet je geen belangrijke inkomsten en uitgaven. Zijn er nog kostenposten die niet standaard door de assistent worden gevraagd? Dan kun je deze nog zelf toevoegen. Vervolgens wordt er een mooie en overzichtelijke tabel samengesteld. In één oogopslag zie jij waar je op kunt bezuinigen en hoeveel je zou kunnen sparen. 

Belangrijkste functies van GnuCash:
  • Dubbel boekhouden
  • Ondersteunt aandelen, obligaties en beleggingsfondsen
  • Functies voor kleine ondernemingen
  • Rapporten en grafieken
  • Import vanuit QIF-bestanden of Internet Bankieren
  • Periodiek terugkerende boekingen
  • Financiële berekeningen

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Tekst en Administratie.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Scrivener.