Google Docs downloaden

Een van de fijnste, gratis tekstverwerkers: Google Docs. Zoals de naam al zegt, is het programma ontworpen door Google. En dit is eigenlijk wel handig, omdat je met één wachtwoord- en gebruikersnaamcombinatie bij als je belangrijke documenten komt. Voorbeeld: een opgeslagen document in Google Drive kun je meteen bewerken in Google Docs.

Hoe werkt het?

Je krijgt toegang tot Google Docs op je computer via Google Chrome met een webextensie voor je computer of via de app op Android of iOS. Verder werkt de app hetzelfde als dat je van andere office-programma;s gewend bent. Je kunt er tekstdocumenten mee bewerken en maken, maar ook presentaties in maken (Google Slides) en werkbladen in aanmaken (Google Sheets, een soort Excel). Kortom: Google Docs heeft alles in huis voor school, privé en zakelijk.

In de praktijk:

Al de documenten die je hebt aangemaakt, worden automatisch opgeslagen in je Google Drive opslagruimte. Heb je onderweg nieuwe cijfers gekregen van jullie zakelijke partner? Dan kun je die op je smartphone er nog even snel inzetten, voordat je een meeting ingaat. Of heeft iemand van jullie studiegroepje nieuwe informatie gevonden over het projectonderwerp? Dan kun je dit net voor de presentatie nog in de slideshow verwerken. Al je documenten zijn altijd up to date.

Waarom Google Docs?

Omdat je het altijd en overal bij je hebt: je kunt ermee aan de slag op tablets, smartphones, laptops, computers. En cloud-opslag is veiliger (mits je een goed wachtwoord hebt), want bij een crash van je computer kun jij nog makkelijk bij je bestanden! Daarnaast neemt het geen ruimte in op je harde schijf en kun je ook snel iets aan iemand laten zien, zonder dat je daarvoor jouw persoonlijke device voor bij hoeft te hebben.

  • Nieuwe documenten maken en bestaande bestanden bewerken.
  • Documenten delen en in realtime met anderen aan hetzelfde document werken.
  • Altijd en overal aan je documenten werken, zelfs als je offline bent.
  • Opmerkingen toevoegen en beantwoorden.
  • Alles automatisch opslaan terwijl je typt, zodat je nooit meer iets kwijtraakt.
  • Direct vanuit de app onderzoek doen met de functie Verkennen.
  • Word-documenten openen, bewerken en opslaan.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Tekst en Administratie.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Task Coach.