Google Allo downloaden

Google heeft naast de nieuwe videobellen-app Duo, ook een nieuwe chat-app ontwikkeld. De app heet Allo en moet een serieuze rivaal worden van WhatsApp en Telegram. Wat ons betreft gaat ze dat ook lukken: met Allo heb je heel erg veel mogelijkheden! Google Allo registreert je telefoonnummer en je e-mailadres en vervolgens kan het chatten met andere gebruikers uit je adresboek beginnen.

Google Assistent

Google Assistent is de grootste onderscheiding met andere chat-apps. De chat-bot is geïntegreerd in Allo en geeft je de mogelijkheid om via spraak en tekst vragen te stellen zonder de app te verlaten. Zo is het mogelijk om je Google Foto’s te laten zien, te vragen of er nieuws is en kan je een routebeschrijving opvragen. Wanneer je een etentje wilt plannen met je vrienden kan je Google Assistent vragen om restaurants in de buurt en krijg je deze in een overzicht te zien. Verveel je je? Dan kan je in Google Allo de Assistent vragen om wat vermaak. Denk aan een video, gedicht of een spelletje. Door in een chat @Google te gebruiken, kun je Assistent ook in een gesprek raadplegen. Voorlopig werkt Assistent alleen in het Engels, maar Nederlands wordt binnenkort beschikbaar.

Stickers

Net zoals in Snapchat of Telegram, kun je in Alle ook stickers gebruiken. Op dit moment zijn er 29 stickerpakketten vanuit Google die je kunt gebruiken in de chat-app. Voor iedere situatie is er wel een passende sticker te vinden.

Foto's

Een van de leukste features van Allo, is het detecteren van foto's. Als je je vrienden een vakantiefoto toestuurt, dan krijg je de suggestie om meer te weten te komen over die locatie. Voordat je een foto verstuurt, kan je hem ook nog bewerken met bijvoorbeeld tekst of een tekening.

Smart reply

Wanneer je met elkaar in het Engels communiceert, is er ook smart reply mogelijk. Je kunt dan kiezen uit snelle, van tevoren ingestelde antwoorden.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Chatten en bellen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Telegram.