Nik Collection downloaden

bewerkingen vereenvoudigen met plug-ins voor fotobewerking? Met deze Nik Collection download kun je de fijnste fotobewerking plug-ins gratis proberen!

Wat is Nik Collection?

Nik Collection is een verzameling van fotobewerkingsplug-ins. Het doel van deze plug-ins is het makkelijker maken van handelingen en bewerkingen die je normaal met tools als Adobe Photoshop, Lightroom en Aperture maakt. Middels de plug-in kun je bepaalde handelingen en bewerkingen razendsnel uitvoeren. De tools combineren bepaalde bewerkingsopties, waardoor je bijvoorbeeld direct de gewenste effecten en filters toevoegt.

  • Set van 8 handige plug-ins
  • Werkt razendsnel, eenvoudig en professioneel
  • Retoucheren, effecten en filters toevoegen
  • Gebruiken in combinatie met Photoshop, Lightroom, Aperture
  • Gratis Nik Collection Windows & Mac proberen met trial!

Gratis Nik Collection downloaden

Je kon voorheen Nik Collection gratis downloaden, maar tegenwoordig wordt er een kleine bijdrage gevraagd. Wil je het dan toch proberen zonder de portemonnee te trekken? Dan zit je goed met deze Nik Collection free trial! Zo test je de plug-ins 30 dagen gratis uit en kun je daarna altijd nog beslissen of je overgaat tot het betaalde abonnement. Wat kost Nik Collection? Na afloop van de proefperiode betaal je €149 voor een volledige licentie. Maar eerst probeer je dus deze free Nik Collection download!

Kies het juiste besturingssysteem en start de gratis Nik Collection download via de button.

Hoe werkt Nik Collection?

Na het downloaden van Nik Collection kun je de plug-ins snel toegankelijk maken. Vanuit daar pas je razendsnel fotobewerkingen toe, van retoucheren tot het gebruiken van standaard fotofilters. Handig als je bepaalde bewerkingen wilt uitvoeren zonder dat je steeds een programma als Photoshop of Lightroom hoeft te openen. Je kunt de tools zien als aanvulling op deze Adobe programma’s, maar je kunt Nik Collection ook los gebruiken.

8x Nik Collection plug-ins

In totaal bevat Nik Collection op dit moment 8 plug-ins, die ieder hun eigen kracht en kwaliteit hebben. We lichten ze hieronder graag uitgebreider aan je toe.

1. Nik Color Efex plug-in

Een uitgebreide serie filters voor kleurcorrectie, retoucheren en creatieve effecten. Combineer de 50 Nik Color Efex filters naar behoefte voor een unieke look. Je kunt je favoriete combinaties opslaan en dezelfde look met één klik toepassen op andere foto's. Zo breng je meer kleur en sfeer in je foto’s!

2. Nik Silver Efex plug-in

Liever werken met zwart-witfotografie? Dan zit je goed met Nik Silver Efex. Profiteer van tools zoals dynamische helderheid, zacht contrast, witversterking, zwartversterking en de geavanceerde korrel-engine. Boots bijna twintig populaire ouderwetse filmtypen na, voeg afwerkingseffecten zoals toners en kaders toe en verfijn je foto voor prachtige zwart-witresultaten. Silver Efex geeft je de controle over het volledige proces.

3. Nik Analog Efex plug-in

Experimenteer met de uitstraling van klassieke camera's, filmtypen en lenzen. Zo kun je foto's bewerken op de traditionele manier en effecten gebruiken die zijn geïnspireerd op vintage camera's. Zoals ze het zelf noemen: ‘Herontdek de gouden eeuw van analoge fotografie’. Met de controlepunten kun je een effect heel specifiek toepassen of verwijderen zonder ingewikkelde lagen of maskers in te stellen.

4. Nik Dfine plug-in

Verbeter je foto's met ruisvermindering die speciaal is toegespitst op je camera. Gebruik alleen ruisvermindering voor de gedeelten waar dat nodig is, zodat in de rest van je foto zo veel mogelijk details behouden blijven. Met controlepunten kun je ruis selectief verwijderen zonder maskers te gebruiken.

5. Nik Viveza plug-in

Je kunt heel precies kiezen waar verbeteringen worden toegepast zonder ingewikkelde selecties of laagmaskers te gebruiken. De wijzigingen die je aanbrengt, vloeien automatisch en natuurlijk over in je foto's, met spectaculair resultaat. Met de gebruiksvriendelijke schuifregelaars kun je helderheid, contrast, verzadiging, schaduwen, rood-, groen- en blauwfilter, kleurtoon en warmtegloed aanpassen. Met de unieke structuuroptie kun je texturen en details accentueren zonder ongewenste artefacten of halo's.

6. Nik HDR Efex plug-in

Profiteer van het volledige potentieel van HDR-fotografie, van natuurlijke tot artistieke effecten. Haal highlights terug die verloren zijn gegaan, breek schaduwen open en pas de kleurtonen aan om een perfect natuurlijke en gebalanceerde foto te maken zoals jij die voor ogen hebt. Met een unieke combinatie van voorinstellingen zit je met één klik in de goede richting. Kies een stijl die je interessant lijkt en pas de details aan om er je eigen stempel op te drukken.

7. Nik Sharpener plug-in

Versterk subtiele details en texturen om je foto's een eigen uitstraling te geven. Met de tools voor structuur, lokaal contrast en focus heb je verschillende mogelijkheden om verscherping creatief toe te passen. Stem de scherpte van foto’s optioneel af op het type printer of het beeldscherm om de beste verscherping in je afdruk te krijgen.

8. Nik Perspective Efex plug-in

Met deze tool corrigeer je optische vervormingen en geometrie in één klik. Dat komt van pas als je een prachtig plaatje hebt geschoten dat net niet in het juiste perspectief is geplaatst. Je maakt zowel horizontale als verticale lijnen perfect en past automatische volumecorrectie toe als groepsfoto’s niet in proportie zijn.

Nik Software, Nik Collection 5 & DxO Labs

In 1995 werd er een softwarebedrijf opgericht onder de naam Nik Multimedia Inc. In 2006 kreeg het de naam Nik Software. Er werd een samenwerkingsovereenkomst met Nikon Corporation gesloten. In 2012 werd Nik software overgenomen door Google. In 2017 verkocht Google Nik Software aan DxO Labs. Het bestond toen uit 7 applicaties. DxO Labs voegde een 8e applicatie toe, Perspective Efex. Momenteel download je Nik Collection 5.

Probeer gratis Nik Collection download!

Ben je nieuwsgierig naar deze handige 8 plug-ins voor beeldbewerking, maar zou je het eerst willen testen alvorens je het koopt? Snappen we! Daarom hebben we hier de gratis download van Nik Collection voor je klaarstaan. Probeer Nik Collection voor Mac of Windows 30 dagen gratis en ervaar het gemak van deze geweldige collectie!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Afbeelding & foto bewerken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is GIMP.