Cold Turkey downloaden

Cold Turkey is eigenlijk de nicotine-pleister voor iedereen die verslaafd is aan social media.

Krijg jij maar de helft van je werk gedaan, omdat je constant Facebook en Instagram wilt checken? Dan is het een goed idee om Cold Turkey te downloaden. Je kunt in dit programma instellen wanneer welke sites geblokkeerd moeten worden, zodat jij je niet af kunt laten leiden.

Waarom Cold Turkey gebruiken?

Als je deze tekst heb je al een probleem onder ogen gezien: je bent misschien niet verslaafd aan social media, maar je laat je er wel te veel door leiden. Werk en studie zal een stuk sneller gaan als je niet constant wordt gelokt door de verleiding van nieuwe likes en updates.

Mensen houden van Cold Turkey omdat het flexibel in te stellen en moeilijk te omzeilen is. Is dat niet genoeg voor je? Dit zijn de andere opties en kenmerken.

Afleiding → motivatie

Wanneer Cold Turkey een website blokkeert, krijg je een mooie en inspirerende quote te zien die je je eraan herinnert dat je eigenlijk zou moeten werken.

Blokkeert websites

Zonder moeite een ongelimiteerd aantal websites blokkeren. Om het nog handiger te maken: je kunt groepjes websites samen stellen die geblokkeerd moeten worden bij bepaalde gelegenheden. Bij de Mac versie is het zelf mogelijk om maar een gedeelte van een site te blokkeren!

White lists maken

Wel eens gehoord van een zwarte lijst? Er bestaan ook witte lijsten! Als je ALLES wilt blokkeren, maar wel toegang nodig hebt tot een paar websites, kun je deze op de witte lijst zetten.

Apps en software blokkeren

Niet alle afleiding bevindt zich online. Je kunt Cold Turkey ook gebruiken om games of e-mailclients te blokkeren.

Maak planningen

Je kunt heel makkelijk wekelijkse planning maken. Stel bijvoorbeeld in dat elke maandag tussen 10.00 en 11.00 Facebook wordt geblokkeerd. Ook deze planningen kun je weer blokkeren, zodat je niet stiekem veranderingen aan brengt.

Plan pauzes in

Je hoeft echt niet meteen ‘cold turkey’ te stoppen! Gun jezelf ook af en toe wat pauze.

Blokkeer je hele computer

Wist je dat er ook nog een wereld is buiten het digitale? Cold Turkey heeft daarom een functie waarin je de hele computer kunt blokkeren. Ga iets leuks doen met je gezin, familie of vrienden!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Planning en organisatie.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Vitamin R.