Winyl downloaden

Winyl is een gratis digitale audiospeler en muziekbibliotheek voor Windows. Je kan met de software al je muziek afspelen en logisch organiseren.

Waarom Winyl gebruiken?

Het programma biedt fantastische nieuwe manieren om al je muziek te organiseren en nog meer te genieten van je favoriete deuntjes. Luister naar muziek en radio, beoordeel je favoriete nummers, maak afspeellijsten, browse door songteksten en geef nummers aparte tags. Zo ontstaat er een goed georganiseerde en gestructureerde verzameling van jouw muziek.

Naast de uitgebreide mogelijkheden van Winyl, zijn er nog wat andere voordelen te noemen. Zo wordt er bijna geen CPU (rekenkracht) gebruikt, waardoor het programma binnen een fractie van een seconde al is opgestart. En ook heel fijn: het vertraagd de rest van je computer niet.

Maar natuurlijk is het allergrootste voordeel: de kosten Winyl is namelijk helemaal gratis.

Slimme afspeellijsten

Er zitten veel handige functies in Winyl, maar eentje willen we graag extra uitlichten. Dat is namelijk de mogelijkheid van het programma om zelf afspeellijsten samen te stellen. Natuurlijk kan dit ook handmatig, maar de automatische optie is net zo handig!

Betrap jij jezelf er ook wel eens op dat je steeds maar dezelfde muziek blijft luisteren? Dan is de ‘Smart Playlist’ functie van Winyl wellicht iets voor jou. Het programma maakt op basis van beoordelingen, luistergedrag, genre, albums en andere gegevens verschillende afspeellijsten. Zo hoef je hier zelf geen tijd aan te besteden én zet je niet weer dezelfde nummers als altijd in het lijstje. Handig!

Belangrijke kenmerken
  • Meer dan 100.000 bestanden organiseren
  • Ingebouwde, populaire radiostations met o.a. pop, rock, klassiek en meer
  • Krachtige tag editor voor o.a. songteksten, album art en andere gegevens
  • Slimme afspeellijsten samenstellen o.b.v. beoordeling, tags, genre, etc.
  • Supersnel zoeken in de bibliotheek
  • Ondersteunt de populaire audioformaten (MP3, OGG, WMA, etc.)
  • Songteksten van het web halen
  • 5 standaard skins: kies er één die bij je past
  • Intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Mediaspeler.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is MediaMonkey.