Amigabit Disk Defrag downloaden

Als je je schijf defragmenteert, dan reorganiseer je als het ware de bestanden die erop staan. Dit kan nodig zijn, omdat sommige bestandstypen de neiging hebben om verspreid opgeslagen te worden. Amigabit Disk Defrag is een programmaatje dat binnen enkele seconden je harde schijf defragmenteert.

Hoe werkt het?

Je kunt instellen dat een schijf defragmentatie automatisch wordt uitgevoerd, bijvoorbeeld iedere woensdagnacht om 01.00. Maar het is ook mogelijk om in te stellen dat het programma meteen gaat draaien als je PC wat kuren gaat vertonen. Zo heb je altijd een snelle en schone computer en je hoeft er zelf nooit meer aan te denken.

Wat zijn de belangrijkste functies?

Snelle en geoptimaliseerde disk defragmentatie

Je kunt je schijven zo aanpassen, dat je ze met een klik op de knop kunt defragmenteren. Handig als je weinig tijd of geduld hebt. Door het defragmenteren worden verspreidde bestandsdelen weer samengevoegd, waardoor er ruimte op je schijf ontstaat. Nieuwe bestanden worden herkend en niet meegenomen in de defragmentatie, zodat ze niet beschadigd raken,

Een of meerdere disks tegelijk defragmenteren

Wil je wat tijd besparen? Dan kun je ervoor kiezen om maar een bepaalde schijf te defragmenteren. Moet je echt snel zijn? Laat het programma de grote bestanden vermijden, zodat de defragmentatie extra snel klaar is.

Geplande schijf defragmentatie

Handig, je kunt de defragmentaties gewoon inplannen op gezette tijden. Bijvoorbeeld 's morgensvroeg of 's nachts of een andere tijd wanneer je niet achter de PC zit. Dit kan dagelijks, wekelijks of maandelijks. Wanneer jij het maar nodig vindt!

Computer uitzetten

In het programma is een optie ingebouwd waardoor je pc zichzelf automatisch afsluit als de defragmentatie klaar is. Je kunt dus gewoon een proces starten als je van huis bent.

Grote bestanden vinden

Je kunt in Amigabit Disk Defrag een scan uitvoeren om grote bestanden op te sporten. Je kunt deze apart bekijken en daarna bedenken wat je ermee wilt doen (verwijderen, verplaatsen, etc).

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Google Drive.