Carbon Copy Cloner downloaden

Carbon Copy Cloner is backup software voor Mac en werkt net wat anders dan andere backup oplossingen voor dit besturingssyteem. Carbon Copy Cloner maakt namelijk geen kopieën van bepaalde bestanden, maar kloont een complete schijf. Al heel wat Mac gebruikers zijn zo van totale wanhoop gespaard gebleven, omdat ze na een crash nog gewoon bij hun bestanden en instellingen konden!

Overigens kun je er ook gewoon voor kiezen om bepaalde locaties niet te klonen, zodat er geen kostbare ruimte wordt ingenomen door overbodige bestanden.

Waarom Carbon Copy Cloner downloaden?

Macs zijn de meest veilige computers die er bestaan. Maar ze kunnen nog steeds gestolen worden, kapot gaan of crashen. En als dat het geval is, ben je erg blij dat je ergens nog een backup van je harde schijf hebt staan. Zo zijn emotioneel waardevolle zaken als foto's in ieder geval veilig gesteld. 

Het programma houdt de gehele structuur van je SSD of harde schijf in stand. Als je de kloon terugzet op een nieuwe Mac, is de inhoud exact hetzelfde als op je oude Mac.

Zo ga je aan de slag met Carbon Copy Cloner:

Na de installatie van deze free trial (30 dagen), open je het programma om je voorkeuren aan te geven. Welke locaties wil je klonen en wil je dit inplannen, of zet je de backup telkens handmatig aan? Hierna doet het programma eigenlijk de rest: zorgen dat jouw bestanden veilig zijn!

Hoe ziet Carbon Copy Cloner eruit?

Carbon Copy Cloner is modern en strak vormgegeven, geheel in de stijl van MacOS. In één venster zie je meteen alle statussen en de huidige situatie: grootte van schijven, verschillende back-ups, hoe lang een back-up nog duurt, etc.

Belangrijkste functies:

  • Back-ups inplannen
  • Geintegreerd in het menu
  • Taken geschiedenis
  • Bundel verschillende taken
  • Voorkomt dat er twee back-ups op dezelfde schijf worden geschreven
  • E-mail notificaties
  • En meer!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Q-Dir.