Disk Inventory X downloaden

Is jouw Mac aan een opruimbeurt toe? Dan is het handig om te zien hoeveel ruimte verschillende bestanden innemen. Het gratis programma Disk Inventory X geeft jouw inzicht in de grootte van je schijven. Daarnaast kun je snel bestanden verwijderen. Opgeruimd staat netjes!

Wat doet Disk Inventory X?
  • Overzicht van alle schijven (intern en extern)
  • Geeft bestandsgroottes aan van mappen
  • Weergeeft welke mappen het grootste zijn
  • Directe optie om bestanden te verwijderen
De interface van Disk Inventory X?

Simpel, maar best stoer! Je krijgt de indeling van je bestanden namelijk in een grafische, kleurrijke weergave: een tree map. Makkelijk te lezen bovendien, want bij de grafiek zit een legenda met alle bestandssoorten duidelijk vernoemd.

Uit de Tree map kun je afleiden welke bestanden veel plek innemen op je computer. Je kan daarna besluiten een hele rits met foto's, documenten of video's te verwijderen. Selecteer ze en klik simpelweg op de rechtermuisknop, waar je de optie Move to Trash vindt.

De gratis download heeft ook nog opties om bestanden in op te delen. Zo kun je instellen om alle tekstdocumenten hetzelfde label te geven. (Normaal zou Disk Inventory X er namelijk voor kiezen om Word-documenten en Notities te splitsen.) Daarnaast kun je de zogenaamde Physical File Size bekijken: het verschil tussen de gebruikte ruimte en de inhoud van het bestand.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Slim Drivers Free.